https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Balonarski spektakel tik pred vrati, prvi tekmovalci že trenirajo

Murska Sobota, 14.09.2022 ob 14:30  

V Murski Soboti se začenja 24. FAI svetovno prvenstvo v poletih s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo med 16. in 23. septembrom. V šestih tekmovalnih dneh se bo pomerilo 105 tekmovalnih balonarskih ekip. Tekmovanja se bo udeležil tudi Bakovčan Dejan Buzeti.

Brigita Perhavec, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je v imenu murskosoboške občine povedala, da je dogodek izjemnega pomena. "S tem bo Murska Sobota in celotna regija postavljena na svetovni zemljevid," je dejala.

Tekmoval bo tudi Prekmurec 

V šestih tekmovalnih dneh se bo pomerilo 105 tekmovalnih balonarskih ekip iz 32 držav. Našo državo bosta poleg Dejana Buzetija iz Balonarskega kluba Bakovci, zastopala še Vito Rome in Jernej Bojanovič. 

Letelo bo tudi 15 fiesta balonov.

"Prve ekipe so že v Pomruju in že vadijo, kar lahko opazimo zjutraj in pozno popoldan. Najprej so prišli tisti, ki prihajajo od najdlje, to so tekmovalci iz Brazilije, Avstralije, Nove Zelandije in Japonske" med drugim izpostavi Matjaž Pavlinjek, predsednik balonarskega kluba Roto in generalni direktor organizacije prvenstva.

Goran Grgič, namestnik direktorja prvenstva, je poudaril, da obstaja možnost zastojev na cestah, pri tem je opozoril na previdnost na cestah. 

Toplozračni baloni bodo v glavnem vzletali ali pristajali na Letališču Murska Sobota. Od ponedeljka, 19. do četrtka, 22. septembra, bo cesta na relaciji dvorec Rakičan – letališče, v času od 16:30 do 17:15 popolnoma zaprta zaradi logistike tekmovalcev. Dogajanje se bo v sklopu svetovnega prvenstva začelo že v četrtek, 15. septembra, ko bo ob 19. uri v Gledališču Park Murska Sobota potekala predstavitev knjige o zgodovini, pilotih in razvoju balonarstva na slovenskem "Poleteli bomo v nebo." Potekalo bo tudi potopisno predavanje balonarja Ivana Trifonova, ki se je zapisal v Guinessovo knjigo rekordov.

Godbafest - odpovedan, plinski baloni v nedeljo 

V petek, 16. septembra, je bil pred paviljonom Expano predviden »Godbafest 2022« ki pa je zaradi napovedanega slabega vremena odpovedan. Vzlet plinskih balonov, je prestavljen na nedeljo.

Otvoritvena slovesnost

Otvoritvena slovesnost se bo začela v soboto, 17. septembra, ob 15. uri s predstavitvijo najboljših pilotov. Sledi največji letalski dogodek v Sloveniji – EXPANO Aeroshow, ki bo prava paša za oči, saj se bodo širši javnosti predstavili najboljši letalci Slovenske vojske, organizatorji obljubljajo prikaz gašenja požara z vojaškim helikopterjem, prelet Pilatusov Slovenske vojske, dogajanje bo z akrobacijsko točko popestril tudi Peter Podlunšek, manjkale pa ne bodo niti akrobacije helikopterja the Flying Bulls. Ob 18. uri bo potekalo tekmovanje s toplozračnimi baloni »Key Grab« nad Soboškim jezerom, ob 19.30 pa boste lahko občudovali revijo balonov »Night glow,« ki bo prava paša za oči. Dogajanje se bo zaključilo s koncertom pevke Neishe in nastopom DJ Harry-a.

Družinski balonarski dan

Za otroke in starše so v nedeljo, 18. septembra, pred paviljonom EXPANO pripravili Družinski balonarski dan z delavnicami in animacijami za otroke. Zvečer bosta nastopila Michael Leopold, raper iz Gornje Radgone, ki ustvarja pod imenom Leopold I. in prekmurski pevec Vaino. Zjutraj okrog 7. ure je predviden prilet toplozračnih balonov na Letališče Murska Sobota, okrog 16. ure pa je na letališču planiran vzlet balonov. Ob 9. uri je predviden vzlet plinskih balonov. izpred Expana. V nedeljo bo cesta na relaciji dvorec Rakičan - letališče Rakičan bo v času od 16:30 do 17:15 popolnoma zaprta zaradi logistike tekmovalcev.

Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim pilotom svetovnega prvenstva bo v petek, 23. septembra, v rakičanskem dvorcu.

Od torka, 13. do nedelje, 25. septembra, si lahko obiskovalci v Expanu ogledajo razstava balonarskih znamk in zgodovine balonarstva na Slovenskem.

Celoten program najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2022 ob 15:42 gost

      Ajde DEBELI na balon če si upaš , samo en problem je za tvojo težo , se le ta ne bi mogel dvigniti . Hi,hi,hi,hi,hi

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2022 ob 0:01 gost

        S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y… Read all about it here.......... 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2022 ob 15:45 gost

      Na tem balonarskem tekmovanju zmaga gospod,,, veter,,,. Zato je vprašanje če se sploh od lepijo balonnčeki od tal.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2022 ob 15:50 gost

      Hi, hi, hi, debil tebe pa niti zraven ne pustijo ker ti načelu piše da si motena oseba.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2022 ob 16:27 KarriSimons gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2022 ob 17:13 mitja gost

      mladi pavlinjek neka shujšau?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.09.2022 ob 17:28 Bj gost

      Perhavčka ma lekar vse prejk.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.09.2022 ob 19:11 RhondaRusch gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.09.2022 ob 19:39 CharleneDavis gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.