https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Na Hodošu organizirali mladinsko izmenjavo

Mladinski dom, 21.9.2022  

Športno društvi Bogojina je s pomočjo Zavoda MOVIT iz Ljubljane od 8. do 16. avgusta organiziralo Erasmus + projekt Evropske mladinske izmenjave, kjer se je 28 mladih Evropejcev iz 5 različnih držav zbralo na prelepi lokaciji v mladinskem domu na Hodošu.

Mladi Evropejci so prišli iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Litve in Italije, da bi po Covidnem zaprtju ponovno postali (fizično) aktivni.

Kaj pomeni "Reactivate yourself"?
Odgovor enega izmed udeleženca je: "Da najdem voljo in se ponovno začnem ukvarjati s športom in več časa preživim v naravi" in "najti notranje ravnovesje po dolgem času stresa in nesigurnosti."

Naslovni Erasmus+ projekt ima različne cilje:
- raziskovati vpliv COVID-19 na mlade ljudi iz podeželskega okolja,
- pripraviti trajnostno organizacijski model za izvedbo aktivnih projektov za mlade,
- opolnomočiti mlade in mladinske delavce v nevladnem sektorju z orodji za izvajanje aktivnosti za zdravje mladih v lokalnih skupnostih,
- priprava delavnega programa za implementacijo aktivnosti aktivnega preživljanja časa v naravi in
- povezati podeželske mladinske organizacije in prenesti dobre prakse športne aktivacije mladine za čas po COVID-19.

Vsi cilji so bili doseženi s pomočjo delavnic, učnih ur in na debatah ob poteku celotnega projekta. Ideje, ki so bile ustvarjene na Erasmus+ projektu so bile: "košarka za vključevanje"-izvajati košarkarski trening in turnir na igrišču za vključevanje beguncev v lokalne skupnosti (predvsem mladih iz Ukrajine na meji s Slovaško); "Hike & Bike" Erasmus+ projekt sestavljen iz teoretičnega znanja o preživetju v naravi, kolesarjenje do državnih točk in pohodništva in še; "Together is better", program za ponovne športne aktivacije v manjših mestih, ki vključujejo narodne skupnosti in se osredotočajo na moč druženja kot sredstva za nadaljnje izvajanje športnih aktivnosti.

Formalne aktivnosti so se prepletale z vajami, ki so jih predlagala udeleženci z znanjem v njihovih disciplinah, kot so: nogometni turnir, košarkarski trening, borilne veščine, akrojoga, odbojkarske tekme in pohodi.

Udeleženci so obiskali lokalne skupnosti in imeli pogovor z županom občine Kobilje, na temo soočanja s problemi, kot so društvena in lokalna aktivacija v nevladnih organizacijah, demografski izzivi, priložnosti za zabavo v podeželskih in drugih območjih. Hkrati so bile predstavljene teme nevladnih organizacij in kako Slovenija upravlja (in financira) njena številna društva.

"Reactivate yourself" ni zagotovil le odličnih idej, kako izboljšati aktivno življenje mladih, ampak je udeležence opolnomočil, opogumil in motiviral, da so postali reaktivatorji in pomembni člani svojega okolja.

FOTO: ŠD Bogojina  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2022 ob 14:51 PatriciaBeaty gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.