https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovesno odprtje »Večnamenske športne dvorane Gornja Radgona«

Gornja Radgona, 24.09.2022 ob 13:15  

Včeraj, 23. septembra, so v Gornji Radgoni svečano odprli novo večnamensko športno dvorano.

 

»Z današnjo prireditvijo se pridružujemo navdušenim vzklikom osnovnošolcev o hudo dobri telovadnici, novi večnamenski športni dvorani, ki jo svečano odpiramo natanko 23. septembra, ko obeležujemo Dan slovenskega športa. Dan, ki ga je Državni zbor na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije leta 2020 razglasil za državni praznik. Z njenim odprtjem se obetajo ustrezni prostori za gibanje in nadaljnji razvoj športov ter športnega potenciala občine, ki ga je brez dvoma veliko,« je uvodoma povedala moderatorka Nika Škof, ravnatelj OŠ Gornja Radgona, Dejan Kokol, pa je v nadaljevanju orisal pomen pridobitve za izobraževalni proces.

V nadaljevanju prireditve so se predstavili aktivni domači športni klubi in društva, ki so se razveselili nove pridobitve: Športno strelsko društvo, Planinsko društvo Gornja Radgona, Športno nogometni klub, Teniški klub Gornja Radgona, Shotokan karate-do klub Gornja Radgona, RK Arcont Gornja Radgona in Radgonski kickboxing klub. Ob dopoldnevih pa bodo prostore večnamenske športne dvorane napolnili otroci OŠ Gornja Radgona v sklopu predmeta šport, pri obveznih in neobveznih izbirnih predmetih športa, interesnih dejavnostih s vsebinami športa, organizirali pa bodo lahko spet šolska športna tekmovanja - tudi na višjem tekmovalnem nivoju.

»V Gornji Radgoni smo pridobili pomemben infrastrukturni dragulj v obliki funkcionalnega in prelepega prostora. Njegov namen bo dosežen le, če bo služil vsem občankam in občanom, za katere si želimo, da ga posvojijo in redno obiskujejo. Prvo veliko priznanje ustreznosti pristopa k izvedbi projekta in potrditev kakovosti ter funkcionalnosti naše dvorane je vsekakor zaupanje Rokometne zveze Slovenije, ki ga je izrazila z organizacijo super pokala Slovenije v rokometu za moške. Superpokal je zveza po dvoletni prekinitvi znova organizirala in to ne kjerkoli, temveč prav v naši novi večnamenski športni dvorani,« je še poudarila moderatorka Nika Škof.

Slavnostni prerez traku je potekal drugače kot običajno. Državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Darjo Felda, ravnatelj OŠ Gornja Radgona Dejan Kokol, predstavnik SID banke Gašper Jež, učenka osnovne šole Gornja Radgona in uspešna športnica Pia Klun, direktorja občinske uprave Gornja Radgona Vladimir Mauko in župan Stanislav Rojko so si izbrali vsak po eno žogo ter na ukaz hkrati zalučali žoge proti golu. S tem so na simboličen način v uporabo predali večnamensko športno dvorano športnikom in učencem OŠ GR.

Učenci podružnične šole dr. Janka Šlebingerja so se tokrat predstavili s točko plesa folklore, prireditev pa je z glasbenim vložkom popestril še radgonski raper Leopold I.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2022 ob 13:27 ROBERT gost

      Super pridobitev za šolo in okolico. Bravo, zdaj pa jo je treba napolniti z aktivnostmi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2022 ob 13:33 gost

      Lepo uživajte v njej !!! Pohvalno župan Stanislav Rojko !!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.09.2022 ob 14:11 gost

      Pohvalno tudi direktorju občinske uprave V.Mauku, športniku po duši in telesu.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2022 ob 17:27 gost

      Lali ti samo piši in uživaj !!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.09.2022 ob 17:28 gost

      123 Ti samo piši in uživaj

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.09.2022 ob 8:50 CarlaTemple gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.