https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sprejem zlatih maturantov iz Mestne občine Murska Sobota

MIKK Murska Sobota, 26.09.2022 ob 11:10  

V Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota je v ponedeljek, 26. septembra 2022, podžupanja Bernardka Ružič neformalno sprejela letošnje zlate maturante iz Mestne občine Murska Sobota.

Podžupanja Bernardka Ružič je nagovorila zbrane v imenu Mestne občine Murska Sobota. Poudarila je, da je zlato sinonim za superiornost in presežnost. Zbrani zlati maturantje, ki so tukaj zbrani, so končali srednješolsko izobraževanje superiorno, za kar jim je iskreno čestita.

Ob tem doda, da so lahko ponosni nase in zagotovo so na njih ponosni tudi starši, ki so jih v teh letih spremljali in jim stali ob strani ter trdno verjeli vanje ter bili njihova opora takrat, ko so to potrebovali. Poudari, da je pred njimi nova življenjska pot in kamorkoli jih bo ta pot zanesla vedno naj sledijo svojemu razumu in svojemu srcu. Kajti v vsakem od njih je neka iskra, ki samo čaka pravo gorivo. In ko bo ta iskra zagorela, bodo vsi na njih ponosni, na njihove talente, na razum in vztrajnost.

"V Mestni občini Murska Sobota so na vas izredno ponosni. Ob tem pa si želijo, da boste kot lastovke. Da se boste po končanem študiju vrnili domov in s svojim znanjem pomagali soustvarjati mestno občino oziroma regijo", na koncu doda podžupanja.

Nato jim je v imenu Mestne občine Murska Sobota podarila priznanja ter monografijo, ki jih bo spominjala na obdobje, ki so ga preživeli v mestni občini in na okolje v katerem so naredili prve začetne uspešne korake.

Letošnji zlati maturanti Mestne občine Murska Sobota, so postali:

Katja Huber iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Žan Perkič iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

 Lana Kelemen iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. 

Nika Šeruga iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota in

Blaž Makari iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.

 Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija