https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Dobrovniku pripravili dalmatinski večer

Dobrovnik, 28.09.2022 ob 8:25  

Minulo soboto se je v Kulturnem domu v Dobrovniku odvijal Dalmatinski večer s Klapo more iz Šibenika in Pomurskim tamburaškim orkestrom. Navzoče je pozdravila vodja območne izpostave JSKD Rozina Nemec in jim zaželela prijeten večer ob poslušanju dalmatinske glasbe.


Klapa More deluje že 30 let. Sodelovala je na številnih festivalih in drugih manifestacijah: nekajkrat zapored je bila v finalu Omiškega festivala, kjer je dosegla več nagrad strokovne žirije na večerih klap s kitarami, tudi za izvedbe melodij in za aranžmaje pesmi, na Večerih dalmatinske šansone je prav tako prejela nagrado strokovne žirije, v sodelovanju z Nenom Belanom je bila štiri leta zapored nagrajena za najbolj poslušano skladbo festivala, na Večerih dalmatinske pesmi v Kaštelih je prejela prvo nagrado publike in na festivalu Melodije hrvaškega juga drugo nagrado strokovne žirije.

Pomurski tamburaški orkester je bil ustanovljen z namenom združevanja tamburašev iz celotnega Pomurja, pridobitve učencev iz glasbenih šol ter dvig nivoja tamburaštva na regijski in tudi državni ravni. V orkestru trenutno igra 14 članov, ki so igrali ali še igrajo tudi v drugih orkestrih, nekaj članov se tamburico uči od začetka. S klapo More iz Šibenika tamburaši sodelujejo že nekaj časa, vežejo jih dobre prijateljske in glasbene vezi, ki povezujejo Slovenijo in Hrvaško.

Koncert so omogočili JSKD OI Lendava, ZOT Dobrovnik in Občina Dobrovnik.

* Foto: JSKD, Območna izpostava Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2022 ob 8:37 gost

      Dobrovnik ima sposobnega župana. Keri ve poskrbeti za vse svoje občane. Kajti vse različne dogodke kot jih imajo so namen vsem občanom da se najdejo kar njim ustreza. V sosednjih občinah pa skrbijo samo zase županski šerifi in za svoje bližnje hlapce z kako mrvico. Zdaj za volitve bodo pa lezli v rit vsem občanom. Tudi tistim Krim niso ne redili nič ali pa se hujše sonim naredili škodo z svojim neodgovorni dejanjem vodenje občin. To pa so vsi SDS župani Turnišče, Beltinci, Lendava, Polana itd.

      12 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 12:16 gost

        8:37 - Za vas nesposobne komuniste bo vedno in povsod kriv JANSA in SDS, saj tako najlažje skrivate nesposobnost.

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2022 ob 8:39 kilonja gost

      Celo poletje ste smrdeli na hrvatski scanjci, pa še ni konec dobro poletja, pa že vlačite sem te ustaše, pa še celo zimo jih boste, jugovići bebavi ki dalje od balkana ne sežete, pregreta prikolica, kamen v vodi pa topla scanjca pa na radiu dalmatinske usrane toplovodarske klape ki tuguju u božju mater...sanje vsakega povprečnega Slovenca.Prekmurec pa Štajerec bi pa tak najraje bila Hrvata.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2022 ob 8:55 gost

      ,,, klonjaš,,,, tudi ti si bil na hrvackoj in tvoj vse sveti Janezek ker si mu tam moral rit posrano lizati.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 9:10 kilonja gost

        Hrvatska mene vidi 1-krat na 5 let, ko pride čas da se okoristim na njihov račun ;) .

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2022 ob 9:12 kilonja gost

      Na Hrvatski scanjci pa sem nazadnje bil leta 1990... ha ? Nisem jaz hlapec kot si ti, že itak me za morje boli kurec, za Hrvatsko pa še toliko bolj, za razliko od vas antihrvatskih levičarjev ( srpski hlapčeki ) sem jaz načelen in me tam ne vidijo ;) .

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 11:07 gost gost

        tij maš probleme sam s sabo, jez ločim ljudi samo med dobre in slabe, nacionalnost, barva kože itd , me ne zanima.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 11:46 kilonja gost

        haha, ravno ti si ta ja...jutro pa začneš z delitvijo levi desni...si ti dober in slab, eni so bolj drugi manj, tako je, Hrvati pač niso znani po prijaznosti.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 11:50 kilonja gost

        haha, ravno ti si ta ja...jutro pa začneš z delitvijo levi desni...si ti dober in slab, eni so bolj drugi manj, tako je, Hrvati pač niso znani po prijaznosti.Slovence pa tako sovražiš kot večina prišlekov, v dno duše, favšija pač. Vemo da bi vsi na zahodnem Balkanu radi bili Slovenci in imajo manj vrednosti kompleks, ni čudno da se množično naseljujejo tu, toliko vedo kdo je najboljši in najuspešnejši v eks Jugi.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.09.2022 ob 12:46 gost

      Kilonja ne razburjaj se, saj ves da je Jernej Nejci prizadet do amena. Zato pa je v Hrastovcu na zaprtem odelku. Od tam pa nima izhoda na prosto. Jaz ga po eni strani razumem da se mu sfizi od 4 sten in mocnih pomirjeval.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2022 ob 12:51 kilonja gost

        Niti najmanj s ene razburjam, smešno mi je . Kaj DEBELI Nejči še igra košarko za KK Bistrica ali so možgani čisto skisani ?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.