https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Murski Soboti kmalu optimalnejše izvajanje osnovnih zdravstvenih dejavnosti

26.09.2022 ob 11:50  

Podžupan v opravljanju funkcije župana Zoran Hoblaj in član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač sta danes podpisala pogodbo o nadzidavi splošnih ambulant Zdravstvenega doma Murska Sobota, dogodku je prisostvovala tudi direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač.

Z nadzidavo splošnih ambulant Zdravstvenega doma Murska Sobota bodo zagotovljeni ustrezni prostori za izvajanje osnovne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni in s tem omogočeni enaki pogoji za zadovoljevanje skupnih potreb prebivalcev ter omogočeno optimalnejše izvajanje osnovnih zdravstvenih dejavnosti na primarni ravni.


Cilji, ki bodo doseženi po izvedbi:
• zagotovitev dodatnih prostorskih kapacitet za izvajanje primarne zdravstvene dejavnosti na območju občin Murska Sobota, Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Kuzma, Moravske Toplice, Hodoš, Puconci, Rogašovci, Šalovci, Tišina,
• izboljšanje prostorskih pogojev za medicinsko osebje in izboljšanje kakovosti in varnosti obravnave pacientov na področju primarne zdravstvene dejavnosti,
• zagotavljanje tehnično in funkcionalno ustreznejšega dostopa gibalno oviranim osebam,
• zagotavljanje izvajanja zdravstveno-vzgojnih obravnav,
• izvajanje aktivnosti krepitve zdravja,
• zmanjševanje neenakosti v zdravju pri prebivalcih vseh populacijskih skupin na območju občin ustanoviteljic ZD Murska Sobota,
• dostopnejše, sprejemljivejše in ustreznejše preventivne obravnave ter
• povečanje kakovosti življenja posameznika in skupnosti.

Za pridobitev novih prostorov splošnih ambulant je načrtovana nadzidava dela objekta ob glavni ulici v velikosti 719,91 m² neto površine. Z nadzidavo se tako pridobi 10 splošnih ambulant, 5 referenčnih ambulant, skupni prostori, sanitarije za obiskovalce in zaposlene, arhiv in čakalnice. V sklopu nadzidave se bo izvedlo tudi povišanje jaška za dvigalo za dostop gibalno oviranim osebam. Izvajalec del, ki se bodo začela v začetku oktobra, je Pomgrad, gradbeno podjetje d.d.

Vrednost gradbenih del znaša 2.107.544,98 evra z DDV, sredstva v višini 895.936,00 evra zagotovi Republika Slovenija, Ministrstvo za zdravje, ostalo v višini 1.211.608,98 pa zagotovi Zdravstveni dom Murska Sobota. Dela bodo predvidoma dokončana do oktobra 2023.

Naslovna fotografija: FB MOMS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2022 ob 12:01 123 gost

      Raje objavite zakaj odhaja osebje baje da je vzrok sapačeva

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.