https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V naslednjih mesecih vas čaka poostren nadzor

27.09.2022 ob 10:20  

Mestni inšpektorat Mestne občine Murska Sobota bo v naslednjih mesecih poostreno izvajal nadzor nad nepriključenimi objekti.

Gospodinjstva v Mestni občini Murska Sobota, ki še niso priključena na javni vodovod, obveščajo, da se mora vsaka stavba ali gradbeni inženirski objekt, ki leži znotraj območja javnega vodovoda, kjer se izvaja javna služba, priključiti na javni vodovod v skladu z določili Odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v Mestni občini Murska Sobota in Tehničnega pravilnika.

Lastna oskrba s pitno vodo se lahko izvaja samo v stavbah ali gradbeno inženirskih objektih, ki so oddaljene več kot 200 m od javnega vodovoda ali več kot 30 m od obstoječega priključka na javni vodovod.

Za več informacij glede postopka priključitve na javni vodovod pokličite na mestno upravo na telefonsko številko 02 525 16 50 ali po elektronski pošti: ksenija.weiss@murska-sobota.si, so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2022 ob 12:18 Karel K. gost

      Nihče nikogar v tej državi in na svetu ne more prisiliti v to, da bo mu s svojo voljo odmerjal dostop do vode. če si jo lahko sam zagotovi, je to v skladu z 70.a členom Ustave RS. Takšno nečloveško povelje je v

      32 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2022 ob 12:28 gost

        70.a člen - Oskrbo prebivalstva s pitno vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev zagotavlja država preko samoupravnih lokalnih skupnosti neposredno in neprofitno.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2022 ob 12:40 gost

        To velja, če si posameznik sam ne more zagotoviti vode. Namreč v tem členu piše tudi to:"Vsakdo ima pravico do pitne vode." in to:"Vodni viri služijo prednostno in trajnostno oskrbi prebivalstva s pitno vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev in v tem delu niso tržno blago." Ta člen Ustave je zapisan dvoumno kot so zapisani vsi zakoni v Sloveniji, da jih lahko razlagaš po svoje.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2022 ob 13:17 gost

        12:40 - Stavek 'To velja, če si posameznik sam ne more zagotoviti vode.' ne najdem v ustavi.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2022 ob 12:34 Karel K. gost

      Že spet ta polovična objava! Nadaljujem začeto zgoraj! Takšno nečloveško povelje je izdal tudi Glavač v Moravskih Toplicah in je odnehal. Zdaj o tem odloča Ustavno sodišče. Ne dovolimo, da si vodo podredijo hlastači po kapitalu, da bi si mpridobili monopol nad njo in bi nam jo delili po svoji volji in poceni katera bi jim omogočala rajsko življenje. Da monopol ne vodi v perspektivo kaže sedanja energetska kriza, posebej s plinom, ko Putin, kateri si je s pomočjo Evrope dobil monopol nad zemeljskim plinom v Evropi, zdaj izsiljuje. Tako se bo v krako zgodilo tudi z vodo katera je za človeka nepogrešljiva, saj je človeško telo sestavljeno iz pribložno 80 odstotkov vode. Plin je še nadomestljiv. Ta vodovod je zgradila EU, da dobijo vodo tisti kateri si te sami s svojim virom ne morejo zagotoviti. Počakamo, kaj bo odločilo slovensko Ustavno sodišče, če bo v korist monopolistov, se bomo obrnili na Evropsko sodišče za človekove pravice.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2022 ob 12:45 Karel K. gost

        Kot vemo so vodovodno omrežje zafurali pri gradnji in financiranju, zdaj pa hočejo ti šerifi s prisilo prebivalstva kasirati denar, da bi projekt dokončali, Mudi se jim. Glavač si je celo domislil, da bi moral vsak kateri bi se priključil plačati najprej 1000 EUR povprečnine. O tem vse odloča Ustavno sodišče.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2022 ob 13:44 gost

      Če ima človek možnost da si sam priskrbi vodo mu te pravice ne more nihče vzeti ali pa vsiliti tisto kera prinaša dobiček tistemu ki nekaj vsiljuje.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2022 ob 14:16 Heathererguson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2022 ob 14:17 Karel K. gost

      oni komentar ob 12.40 sem napisal jaz in ga prepisal iz Ustave RS. Seveda ne moreš najti v ustavi zapisanega "To velja, če si posameznik sam ne more zagotoviti vode", saj je to pomensko zapisano v odstavku Ustave Kar si ti navedel:"Oskrbo prebivalstva s pitno vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev zagotavlja država preko samoupravnih lokalnih skupnosti neposredno in neprofitno." Potrebno je poznati pomen zapisa, ki pa je kot že rečeno, v slovenskem pravnem redu vedno zapisan zavajajoče, tudi ta. To zagotovo piše eden od Šerifov občine, da bi zavajal občane.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.09.2022 ob 14:21 Karel K. gost

      V tem 70. členu je tudi zapisano: "Vodni viri so javno dobro v upravljanju države." Definicija države po Evropskem pravo in Evropskih poliitčnih pravilih je, da smo državljani država, torej je voda v upravljanju vseh nas državljanov. Seveda se nekdo najde, posebej pa med občinskimi šperifi, da zavaja ali pa še vedno živi v titoizmu, ko je Titova Partija bila država. Ti še sedaj tako mislijo, da so slovenske takoimenovane partije-stranke in njihovi liderji ter pripadniki država. Ne Tovariši, vsi državljani smo država.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.09.2022 ob 14:37 Karel K. gost

      V 12. členu Odloka o upravljanju gospodarske javne službe s pitno vodo v Občini Moravske Toplice tudi piše: " Stavbe ali gradbenega inženirskega objekta, za katerega odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode ni urejeno v skladu z predpisi, ki urejajo emisije snovi pri odvajanju odpadne vode, in predpisi, ki urejajo odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske vode, izvajalec ne sme priključiti na javni vodovod". Zagotovo je tro zapisano tudi v Odloku za občino Murska Sobota. Zato tisti kateri nimate urejene kanalizacije, vas ne morejo izsiljevati z priključki, saj je to kaznivo po Odloku, Ustavi in zakonih.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.09.2022 ob 14:38 Karel K. gost

      Kako hitro je Pomurec to temo umaknil z glavne strani, nezaslišano, samo, da se ne izzve resnica in da občani ne preberejo resnice.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.