https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Radgonske gorice ob 170-letnici s številnimi novostmi in načrti

27.09.2022 ob 17:30  

V Radgonskih goricah, kjer obeležujejo 170-letnico obstoja, so danes predstavili tretji letnik penine Untouched by Light, prvega penečega se vina na svetu, ki se pridelujejo brez dotika svetlobe, novo podobo svojih izdelkov, trajnostno usmeritev podjetja in njegovo usmerjenost v turizem. 

"Letos s ponosom praznujemo 170-letnico, ki priča o dolgoletni tradiciji, temelječi predvsem na znanju, ki je omogočila tudi nastanek in razvoj izdelka, kot je Untouched by Light. Ustvarili smo prvo peneče se vino na svetu, pridelano v popolni temi, ki bo čez nekaj dni kot tretji letnik na voljo tudi kupcem v omejeni količini dva tisoč steklenic," je povedal direktor Radgonskih goric Borut Cvetkovič.

Napovedali so, da bodo v propadajočih zgradbah na nekdanjem Gornjem griču uredili butični hotel, sodobni muzej vinogradništva, destilarno in delikateso. Vrednost naložbe je ocenjena na dobrih pet milijonov evrov. Jurkovičevo ulico, na kateri se nahajajo objekti Radgonskih goric, pa želijo zaščititi kot Unescov spomenik naravne in kulturne dediščine.

"Vinski turizem s poskušnjami in dogodki, kjer predstavljamo zgodbe od začetka naše peničarske dejavnosti leta 1852 do danes, razvijamo že dolgo. V treh osupljivih kleteh, vgrajenih v grajski hrib, in z neštetimi zgodbami tradicije in inovacij, kot sta Winebiking in Untouched by Light, smo na podlagi povpraševanja in svetovnih trendov pogumno začrtali korak naprej v vinski turizem. Ta bo v Jurkovičevo ulico v prihodnjih letih prinesel številne novosti, ki bodo oblikovale edinstveno turistično destinacijo," je pojasnila vodja turizma Martina Ficko. 

Ker mora tudi tradicija v korak s časom, so se v Radgonskih goricah odločili za celovito prenovo podobe celotne linije penin, da bo razlikovanje med penečo se ponudbo v prihodnje še lažje. Prečiščen in osvežen je tudi logotip podjetja, nova je embalaža, vse pa je vezano tudi na trajnostno usmerjenost, okolju prijazno, ekonomsko sprejemljivo in socialno pravično gospodarjenje. 

V lokalih, ki so jih odprli na Jurkovičevi ulici, strežejo lokalno hrano, pripravljeno na sodoben način, pri čemer sodelujejo z lokalnimi dobavitelji. Prejeli so mednarodni znak Glamur - užitki ob reki Muri, ki je sinonim za regionalne izdelke okrog Mure, okoljski certifikat Green Key, od Slovenske turistične organizacije pa še znaka Zelene sheme slovenskega turizma Green Cuisine za Bistro in Green Attraction za Dom penine. Pri tem so se odločili turistično ponudbo združiti pod blagovno znamko RG.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2022 ob 8:58 gost

      Bravo Štajerci vi ste vtem zmagovalci. Tudi vsi zato radi prihajamo tja ker tam ni potrebno piti in si vesel ker že v zraku imate 5 promlov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2022 ob 9:14 kilonja gost

      Baje da je bil debeli na dogodku pa je zamaške od praznih steklenic pobiral te Ciganom to prodal da zaslužijo kaj na deponiji, vred z njim .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.