https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V združenih barvah mladi odkrivajo našo regijo

13.03.2022 ob 11:00  

Mladi iz Slovenije, Madžarske, Severne Makedonije, Litve, Poljske, Gruzije in Španije so v sklopu projekta »United colors of Europe« (Erasmus+ Mladi v Akciji) obiskali Goričko. Ogledali so si Posestvo Mala rosa v Stanjevcih, kjer so spoznali podeželski turizem, se seznanili z ročno pridelanimi izdelki in se naučili, kako pripraviti domača zelišča. Obiskali so tudi največji grad v Sloveniji, kjer so spoznali varovanje naravnih območij in podeželja ter zgodovino gradu. S krajšim pohodom so se ustavili tudi pri Ledavskem jezeru v Kraščih, kjer so si ob sončnem vremenu in jogi napolnili baterije za nadaljnje izzive. Dan so končali ob pri motoričnem parku pri Expanu v Murski Soboti, kjer so s športom in meditacijo spoznavali pozitivne učinke športnih in sprostitvenih aktivnosti.


Z naslovom projekta »United colors of Europe« združujejo udeležence mladinske izmenjave, ki prihajajo iz različnih kultur, verskih skupnosti, socialnih in ekonomskih razmer v en sam cilj – željo po zdravem življenju brez izgorelosti in stresa. Poleg tega so pridobivali tudi nova znanja, kompetence, medkulturne izkušnje, aktivno so se vključevali v družbo in komunicirali z ljudmi iz lokalnega okolja.

Cilji projekta so: spoznavanje izgorelosti in njenih učinkov na mlade, spoznavanje negativnih učinkov izgorelosti na mlade, spoznavanje zdravega načina življenja mladih (meditacija, šport, zdrava prehrana, prigrizki in različne oblike lajšanja stresa). Spoznavali so tudi, kako biti bolj aktiven v mladinskem delu in lokalnem okolju, spodbujali medkulturni dialog, raznolikost, kritično mišljenje, neformalno učenje in različne kompetence (jezikovne, komunikacijske, organizacijske in digitalne kompetence, kreativno in analitično razmišljanje). Tekom mladinske izmenjave so udeleženci okrepili svojo evropsko identiteto in se ozavestili o različnih Erasmus+ projektih.

Projekt je bil v celoti financiran s strani evropskega programa Erasmus+ Mladi v akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.