https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mešič napovedal kandidaturo za župana

Hotel Belmur, 29.09.2022 ob 14:50  

Andrej Mešič, svetnik v Mestni občini Murska Sobota ter znan podjetnik je novi kandidat za župana Murske Sobote na jesenskih lokalnih volitvah iz Slovenske demokratske stranke.

V četrtek, 28. septembra je v Hotelu Belmur, potekala novinarska, na kateri se je predstavil novi kandidat za župana Murske Sobote na jesenskih lokalnih volitvah.

Andrej Mešič je bil rojen Murski Soboti in tukaj živi že celo življenje. Je poročen in oče dveh že polnoletnih otrok.  Spoznal je tudi življenje v primestnih naseljih, saj je kot mladenič mnogo časa preživel pri starih starših v Bakovcih. Tudi sedaj rad zahaja v primestna naselja na razna druženja v funkciji mestnega svetnika. Sicer pa je njegovo življenje do sedaj potekalo v obrtniški družini, ki je v Murski Soboti prisotna že več kot pol stoletja, saj je njegov dedek Vilmoš s konji razvažal tovor po Murski Soboti in širši okolici. Pozneje se je panoga preoblikovala v gradbeništvo, kjer še danes aktivno proizvajajo različne izdelke iz betona.

Razvoj občine mu pomeni veliko. Obenem je ponosen, da živi v Murski Soboti, zato vso svojo strast in prosti čas že leta usmerja v politično udejstvovanje, preko katerega lahko prispeva k razvoju občine. Že dalj časa je tudi aktiven v lokalni politiki, ki je prav tako pomemben del njegovega življenja. Vsa ta leta je bil prisoten v različnih odborih kot predsednik ali član odborov, komisijah in svetih javnih zavodov, ki so vsi zelo pomembni za delovanje tako institucij v občini kot tudi same Mestne občine Murska Sobota. S svojim delovanjem si je vsa ta leta nabral veliko izkušenj in znanj o delovanju občine, poleg tega pa ima še izkušnje iz poslovnega sveta, saj aktivno vodi in sodeluje v družinskem podjetju. Ob vsem tem pa že dvanajst let deluje tudi kot svetnik v Mestni občini Murska Sobota.

Široki krog prijateljev in znancev, ki ga poznajo, njihovo nagovarjanje, njegove izkušnje iz poslovnega sveta, kor tudi kilometrina v političnem udejstvovanju so ga vodili k zaključku, da je lahko uspešen tudi kot župan Mestne občine Murska Sobota, pove Mešič.

Kandidat za župana ob tem doda, da si je njegov izbrani slogan na prihajajočih volitvah izbral sam in je prekmurski ter se glasi „VKÜPER SMO.“ Slogan ima tudi dvopomenski značaj, saj ga lahko smatramo tudi v obliki „VKÜPER MO.“    

Na novinarski konferenci je nato predstavil bistvena področja njegovega programa pri kandidaturi za župana Mestne občine Murska Sobota. Gre za zamisli, za katere hoče skupaj z občani in občankami, tudi izvest v prihodnjih letih, če mu seveda podelijo mandat.

Najprej je predstavil konkretne primere. Nato pa predstavil iztočnice njegovega programa, ki se nanašajo na naslednje točke: Nadgradnja športnih objektov; Energetika; Turizem in kulturo; Promet; Družbene dejavnosti ter Področja, kjer so še rezerve za izboljšave v institucijah pod okriljem občine.

Podrobneje razdelane iztočnice programa si lahko ogledate v spodnjih dveh datotekah v galeriji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija