https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zdravilišče Radenci praznuje 140 let skrbi za zdravje

Radenci, 30.09.2022 ob 6:00  

Mineva 140 let, odkar so v Radencih odprli prvi zdraviliški objekt in od takrat dalje skrbijo za zdravje ter dobro počutje svojih obiskovalcev. Zdravilišče Radenci navdušuje vse z zdravilnimi močmi mineralne vode, ki bogata z ogljikovim dioksidom buči iz treh vrelcev. Na novinarski konferenci so danes predstavili svojo bogato zdraviliško tradicijo. 

Leta 1869, ko je dr. Karl Henn v Radencih zajezil prvi vrelec, imenovan Glavni vrelec, in blagodejne učinke pitne kure z mineralno vodo bogato s CO2 približal ljudem blizu in daleč, si verjetno nihče ni predstavljal, da bo 13 let pozneje tam stalo pokrito kopališče z blagodejno termo-mineralno vodo ter prvi zdraviliški objekt. Danes je Zdravilišče Radenci, edini prostor v Sloveniji, kjer se lahko prepustite blagodejnim učinkom mineralnega wellnessa. 

»Letos mineva 140 let, odkar so v Radencih odprli prvi zdraviliški objekt. 140 let, odkar skrbimo za zdravje in dobro počutje obiskovalcev Zdravilišča Radenci, ki se navdušujejo nad zdravilnimi močmi naše mineralne vode, ki bogata z ogljikovim dioksidom buči iz treh vrelcev,« je ob častitljivi obletnici povedala izvršna direktorica Zdravilišča Radenci Vesna Maučec.

Mineralna voda bogata s CO2 je naše največje naravno bogastvo

»Zavedamo se, da je ravno mineralna voda bogata s CO2, naše največje naravno bogastvo. Poleg tega nudi tudi osnovo za edini mineralni wellness v Sloveniji, ki poleg mineralnih kopeli celega telesa, vključuje še mineralne kopeli za roke, Hennovo pitno kuro, inhalacije z mineralno vodo in savnanje z ledom iz mineralne vode. Prav vsaka od teh edinstvenih storitev ima svojo dobrobit za naše počutje,« pojasni direktorica.

Kulinarika, ob kateri vam zaigra srce

V Zdravilišču Radenci stavijo na okusno hrano, ki je tudi zdrava, prisegajo pa na sveže, lokalne in sezonske sestavine. »Naši gostje lahko posegajo po jedeh tradicionalne slovenske ali mednarodne kuhinje. Verjamemo, da je za to, da je vaše srce zadovoljno, pomembno ne le, da je hrana zdrava, ampak tudi okusna, » je povedal direktor kulinarike v Zdravilišču Radenci, Branko Slavinec.

»Zato smo še toliko bolj ponosni na naš program »Izberimo zdravo«, ki smo ga pripravili v sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš. 

»Pri nas lahko poizkusite najboljši jabolčni zavitek daleč naokoli, mojstrice, ki ga pripravljajo, pa vam hitro povejo, da je njegova skrivna sestavina naravna radenska mineralna voda. Zaradi nje je testo še prav posebej krhko in hrustljavo. Jabolčni zavitek pa ni edina jed, pri kateri uporabljamo mineralno vodo. Z njo pripravljamo tudi kar nekaj drugih sladic, različne juhe in omake,« je razložil Slavinec.

Sodobni zdravstveni programi in učinkovita preventiva

»Zdravilišče Radenci je ugleden zdraviliški center za rehabilitacijo srčno-žilnih bolnikov ter priznano diagnostično središče, kjer so svoje zatočišče poleg srčnih bolnikov našli tudi vsi, ki si želijo okrepiti svoje zdravje ob programih aktivnega oddiha. Za njihovo zdravje v zdravilišču poskrbimo z modernimi programi, kar nekaj pozornosti pa namenjamo tudi preventivi. Tako za goste v prenovljenem Salonu zdravja organiziramo sproščujoče vaje za zdravo srce pod budnim očesom fizioterapevta. Učimo jih tudi pravilnega dihanja in ostalih načinov zmanjševanja negativnega stresa na telo in organiziramo sprehode med vrelci v okolici, gibanje je namreč pri ohranjanju zdravja izjemnega pomena,« je razložil dr. Andrej Vugrinec, dr. med., spec. int. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine ter strokovni vodja v Zdravilišču Radenci.

Zvesti gosti in srčni zaposleni so naše največje bogastvo

»Zvesti gosti so poleg naših srčnih zaposlenih, naše največje bogastvo. Njihovo zadovoljstvo in dobro počutje sta naši prioriteti. Poleg bogate tradicije jih poizkušamo razvajati tudi z novostmi, ki pričajo o tem, da se zdravilišče razvija in ima posluh tudi za želje novodobnih gostov.

Nedavno smo prenovili Salon zdravja, kjer si lahko gostje neposredno iz izvira natočijo v kozarec dobrodejno mineralno vodo bogato s CO2 in se popolnoma sprostijo. Letos pa smo uvedli tudi prve digitalne strežne vozičke, ki so jim zaposleni izbrali ime Karl, po Karlu Hennu, ki je glavni krivec za mednarodni sloves mineralne vode iz Radencev in Ana, po njegovi ženi,« pove Vesna Maučec in dodaja, da se bodo tudi v prihodnje, s spoštovanjem bogate tradicije in s srčnostjo zaposlenih, trudili gostom pričarati oddih, ob katerem jim bo zaigralo srce.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2022 ob 9:44 Pista gost

      čestitke zdravilišču,lepo pa bi bilo ,če bi še vodstvo radina malo pogledali okrog ,predvsem na park,ki pripada zdravilišču ali skupini sava,ki je popolnoma zanemarjen z suhim in odpadnim drevjem in tudi nevarnim,da se poškoduje kakšen sprehajalec,ker občina sedaj svoj del parka urejuje bi bilo prav ,da še to uredi tudi zdravilišče in s tem pripomore ,da bodo Radenci zopet šik ,kot so nekoč že bili

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.09.2022 ob 10:38 gost

        vse bo to in še več Leljak rešil.......razen če ne pride slučajno kaki levi župan, te bo šlo opet vse rikverc

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2022 ob 13:21 Tone gost

      Šestitke zdravilišču, vendar ne moram mimo tega, da ne bi pokomentiral, kritiziral sob, ki jih imate. Sobe so tako v slabem stanju, da v njih človek zboli, ne pa pozdravi. Žalostno za zdravilišče in to za hotel s ****4 zvezdicami.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.09.2022 ob 17:51 Krk gost

        To zdravilisce si sploh ne zasluzi 4 zvezdice okolica nic urejena postelje katastrofa,da o hrani sploh ne govorim enoin isto hladno,prijaznost pa,da ne omenjam na fizioterapiji moski brez las zadircen.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.09.2022 ob 20:22 Darinka Vidmajer gost

      Čestitke dobremu kolektivu, vsako leto jih z veseljem obiščem 3 x in če ne bi morala doplačevati enoposteljno sobo, bi prišla še večkrat.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.