https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

San Francisco - z naskokom najlepše mesto v ZDA

San Francisco  

San Francisco izstopa s svojimi svetovni znanimi znamenitosti in prav posebno lego na hribovitem področju na polotoku med zalivom San Francisco in pacifiškim oceanom. Skoraj tri kilometerski Golden Gate bridge daje mestu edinstven pečat. Nasploh je San Francisco multietnično mesto, ki slovi kot najbolj prijazno mesto drugače mislečim.

 

 

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Konec 18. stoletja zaživi španski misijon Svetega Frančiška Ašiškega  na področju današnjega mesta. Kot mesto se začne razvijati leta šele 1835, ko se zgradijo prva obzidja.  Prelomna so leta zlate mrzlice, ko se je začne veliko priseljevanje. V drugi polovi 19. stoletja začnejo tisti, ki so obogateli z zlatom investirati v mesto.

San Francisco izstopa s svojimi svetovni znanimi znamenitosti in prav posebno lego na hribovitem področju na polotoku med zalivom San Francisco in pacifiškim oceanom. Skoraj tri kilometerski Golden Gate bridge daje mestu edinstven pečat. Še posebej lep je pogled na trg Alamo, kjer lahko občudujete hiše v viktorijanskem stilu, za katerimi se v ozadju riše sodobno mesto. Mesto je v tem predelu še vedno povezano s tramvajem, ki danes služi v turistične namena in vas popelje po izjemno strmih ulicah mesta. Zanimiva je tudi najbolj zavita ulica na sveu Lomabrd street, ki si jo lahko ogledate v spodnji galeriji.

S tako imenovanega Rusian Hilla nas pot vodi do Fisherman Warfa – ribiškega pristanišča, kjer lahko uživate v sveže pripravljenih morskih dobrotah. Pogled na sosednji otok, kjer je sloviti zapor Alcatraz vam bodo polepšali še številni morski levi, ki se tukaj sončijo. Ne smemo pa pozabiti tudi največjo kitajsko skupnosto izven Azije, ki prebiva v znameniti kitajski četrti. Nasploh je San Francisco multietnično mesto, ki slovi kot najbolj prijazno mesto drugače mislečim. Po obisku San Francisca lahko rečem, da je to mesto z naskokom na najlepše mesto v ZDA.

Golden Gate je bil zgrajen 1937

Painted Ladies na trgu Alamo. Se spomnite serije Polna hiša?

Najbolj zavita ulica na svetu - Lombard Street

Financial district

V 60-ih letih je slovelo kot mesto hipijev

Številni parki dajejo mestu poseben pečat.

V ozadju pogled na Alcatraz, kjer se je "hladil" tudi Al Capone.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

PRIPOROČAMO:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

 

 

 



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. omelo
      12.11.2011 ob 21:38 omelo

      lepo mesto .še sreča da sem ga videl leta 2007 in bil v Alkatrazu na izletu

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.