https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Sabina Sobočan postala menedžerka leta 2022

30.09.2022 ob 13:20  

Upravni odbor Združenja Manager je za menedžerja leta 2022 izbral generalno direktorico družbe Varis Lendava, Sabino Sobočan in predsednika uprave NLB Blaža Brodnjaka. Priznanji sta prejela včeraj na Managerskem kongresu v Portorožu.


Generalna direktorica družbe Varis Lendava, Sabina Sobočan je po navedbah Združenja Manager družinsko podjetje Varis Lendava uvrstila med vodilne evropske proizvajalce gotovih kopalnic - do zdaj so jih izdelali že več kot 100.000. 

Sobočanova je magistrica ekonomskih znanosti. Svojo poslovno pot je gradila v več podjetjih, Varisu se je pridružila leta 2013, vodenje družbe pa je prevzela dve leti pozneje. Od tedaj so se čisti prihodki podjetja povečali za 2,5-krat in so konec lanskega leta znašali 31,9 milijona evrov. Čisti dobiček se je v času njenega vodenja podeseteril in znaša 6,3 milijona evrov. Bistveno je v teh letih zrasla tudi dodana vrednost, in sicer na 67.000 evrov na zaposlenega, kar je 65 odstotkov več od povprečja panoge. Duh njenega načela, ki ga pri vodenju zagovarja tudi danes in vanj verjame je besedna zveza se ne da ne obstaja. Da se!

Varis Lendava 95 odstotkov svojih prihodkov ustvari na tujih trgih, največ v Nemčiji. Vse bolj se usmerja k zelenim rešitvam in je med drugim razvil okolju prijazen "zeleni beton". Sobočanova stavi na vključujoče vodenje, zaposleni pa jo opisujejo kot odločno in vztrajno pri doseganju ciljev, so zapisali v utemeljitvi.

Tudi Sobočanova je aktivna v številnih organizacijah. Je članica upravnega odbora zbornice za gradbeništvo in gradbene materiale, članica predsedstva in upravnega odbora pomurske gospodarske zbornice, članica Združenja Manager in upravnega odbora sekcije managerk ter delovne skupine za trajnostno voditeljstvo, članica Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) in združenja žensk SBC Ona ter združenja FAM - Društvo poslovnih žensk Slovenije.

Sabina Sobočan v podjetju stavi na vključujoče vodenje in v njem uvaja trajnostno voditeljstvo. Združuje pravo mero odločnosti in vztrajnosti pri doseganju ciljev organizacije ter sposobnosti empatije in skrbi za zaposlene. V Varisu ustvarja kulturo, kjer spodbujajo izražanje mnenj, predlogov in idej. Njena želja po učenju in znanju izvira iz potrebe po kakovosti in nenehnih izboljšavah. Zato ima zase in za svoj tim ima visoka pričakovanja.

Visoko priznanje za Sobočanovo je marca letos prišlo iz Francije, saj je bila izbrana med 21 voditeljic, ki jih je v okviru predsedovanja EU francoski predsednik Emmanuel Macron 8. marca povabil v Elizejsko palačo k podpisu deklaracije za uravnoteženost spolov. Maja 2022 je prejela tudi nagrado Primus za komunikacijsko odličnost managerjev in managerk, so sporočili iz Združenja Manger.

Priznanje Manager/-ka leta je eno od najbolj prestižnih priznanj na področju managementa v slovenskem prostoru. Z njim v Združenju Manager nagrajujejo vodilne managerke in managerje za njihove izjemne poslovne dosežke v podjetjih, ki jih vodijo.

Naslovna fotografija: Združenje Manager.

    Fotogalerija