https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad letos v boj na treh frontah

30.9.2022  

Včeraj je potekala novinarska konferenca ŠK Pomurje Deset pred začetkom nove tekmovalne sezone v Sportklub 1. A odbojkarski ligi 2022/23 ter predstavitev članske ekipe OK Panvita Pomgrad. Prvenstvo sezone 2020/21 v Sportklub 1. A državni odbojkarski ligi za moške se začenja v sredo, 5. oktobra 2021.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je eden izmed najbolj stabilnih slovenskih prvoligašev in v širšem vrhu slovenske odbojke že vrsto let. Lani so zasedli četrto mesto na državnem prvenstvu, letos pa si želijo vsaj ponovitve uspeha, zato bo že v ligaškem delu, kjer se bo v trikrožnem sistemu med seboj pomerilo osem kakovostnih ekip, izjemna borba za čim boljša izhodišča pred samo končnico.

Soboški odbojkarji prvenstvo odpirajo 5. oktobra na gostovanju proti Mariboru. Sobočani s trenerjem Dejanom Fujsom že v startu prvenstva upajo na zmago, ki bi pomenila dodaten zagon za nadaljevanje sezone in bi bila dober pokazatelj opravljenega dela v pripravah.

Pripravljalno obdobje se je začelo 8. avgusta. Zaradi številnih mladih igralcev in novincev se je ekipa prvi mesec več posvetila treningom, s tekmami pa so pričeli šele v septembru. Do začetka prvenstva so tako odigrali 12 prijateljskih tekem, med drugim tudi močan mednarodni turnir v Murski Soboti, kjer so po dveh zmagah s 3:0 proti Varaždinu iz Hrvaške in madžarskemu Kapošvaru osvojili prvo mesto.

Okrepitve odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad

»Pomembno je, da smo v naše vrste pripeljali tri naše mladinske reprezentante, ki so dosegli nekaj vidnih uspehov v Evropi. Bili so evropski prvaki v kategoriji U-17, bili so peti na evropskem prvenstvu U-18 in za nas kot klub je pomembno, da jih kalimo, da čim prej pridejo na raven kvalitetnih igralcev za 1. državno ligo. Od okrepitev veliko stavimo na oba tujca iz BIH. Starejši, 30-letni Nenad Šormaz ima večletne izkušnje igranja v tujini, nazadnje je bil član hrvaške Mladosti Ribole Kaštela. Z njim smo dobili izkušenega in profesionalnega igralca. Drugi je korektor, 24-letni Marko Milovanovič, ki je lani igral v Kapošvaru na Madžarskem, še prej tudi v Franciji. Iz Maribora prihajata mladi podajalec Tine Avšič in srednji bloker Tit Kovačič. Slednji je bil v Mariboru že član prve ekipe a se je odločil, da pride pomagat v Mursko Soboto,« je povedal trener Dejan Fujs. V klubu bo kot novi pomočnik glavnega trenerja pri članih deloval Uroš Kovačec, ki bo nadomestil Gorazda Flisarja.

V novi sezoni čaka odbojkarje Panvite Pomgrada tudi nastop v evropskem tekmovanju, ko se bodo v 1/32 finala pokala Challenge pomerili proti finski ekipi Tiikerit Kokkola. Obe tekmi bosta oktobra, prva v Murski Soboti že 12. oktobra ob 19. uri v telovadnici OŠ I v Murski Soboti. 

V slovenskem pokalu se bodo odbojkarji Panvite Pomgrada tekmovanju pridružili šele ob koncu meseca oktobra. Tekmovanje je letos nekoliko spremenjeno, saj bo namesto zaključnega turnirja štirih najboljših ekip v ženski in moški konkurenci na sporedu le veliki finale, ki bo 11. marca. Tekmovanje se pričenja s tekmami nižjeligašev 5. oktobra, prvoligaši pa se bodo pridružili v 1/8 finala, ki bo 26. oktobra, nasprotnik Sobočanov pa bo Šempeter. Četrtfinale se bo odvijalo 7. in 21. decembra, polfinale pa 8. in 15. februarja.

Prva tekma soboških odbojkarjev v Murski Soboti v letošnji sezoni bo na sporedu v sredo, 12. oktobra, proti Tiikerit Kokkoli, prva ligaška preizkušnja na domačem prvenstvu pa v soboto, 15. oktobra, proti Črnučam.

Sestava 1. ekipe OK Panvita Pomgrad za sezono 2022/23: Urban Rajnar – korektor, Nenad Šormaz – sprejemalec, Tine Avšič – podajalec, Urban Drvarič – podajalec, Tin Vrabl – libero, Vid Suhadolnik – centralni bloker, Jakob Rojnik – sprejemalec, Tit Kovačič – centralni bloker, Nik Legen – centralni bloker, Marko Milovanovič – korektor, Žan Bedrač – centralni bloker, Urban Fužir – sprejemalec, David Novak – libero. Trener: Dejan Fujs.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2022 ob 19:39 SusanDodd gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2022 ob 21:55 Đuro gost

      Ka resno nemate drugoga trenera Panvita Polanič ?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2022 ob 9:24 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Še ena fronta je,delavska,delavske plače ....Norost je sponzoriranje brezveznega športa,ta denar dajte tistim,ki so ga zaslužili,torej nam delavcem .

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.10.2022 ob 9:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ker pač ne morem do menagerke lendavske ....družinsko podjetje,pa še kaj,vzeto ,poraublanu je bilo nekda....delavec je plačan ,tak nikak...je pa nekaj dobro pri tej baburdi....žre,kar se vidi,lejpa pa je nej,niti tabletka ga ne zdigne.....Lendavski je povedal,vse je to res.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.10.2022 ob 21:15 Odbojka ne gost

      Čisto pranje denarja. Totalna brezveznost. Brez konkretnih rezultatov. Isto kak ce bi mlato prazno slsmo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.