https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obisk RTV Slovenija na mladinski izmenjavi

22.10.2021 ob 15:00  

Mladinska izmenjava poteka med 15. 10. in 23. 10. 2021 v prostorih dvorca Rakičan in Mladinskega centra RISKO. Sodeluje 36 mladih iz Slovenije, Litve, Madžarske, Italije in Romunije.

Tekom aktivnost so jih obiskali novinarji Romske oddaje "So vakeres" oziroma "Kaj govoriš?" in naše uredništvo spletnega portala Pomurec.com. Alexandra iz Romunije je povedala, da ji je všeč, da so udeleženci na izmenjavi tako raznoliki in da imajo priložnost se učiti o novih različnih kulturah. Veronica pa uživa, ko na izmenjavi razbijajo stereotipe, spoznavajo nove ljudi in predvsem ji je všeč skupinska dinamika. Zain iz Italije je navdušen nad našo regijo in pokrajino, predvsem pa presenečen, kako je v Sloveniji za Rome drugače poskrbljeno kot v Italiji. Ayxan ugotavlja, da so Romi na Madžarskem še precej bolj diskriminirani kot v Sloveniji, prav tako ne dobijo v družbi toliko priložnosti, da bi se izkazali. Vsi so bili navdušeni, da imamo v Sloveniji na nacionalni televiziji romsko oddajo.

Udeleženci tekom aktivnosti mladinske izmenjave spoznavajo romsko kulinariko, kulturo, običaje, ples, sovražni govor med mladimi, iščejo rešitve za boj proti diskriminaciji in spoznavajo romsko mladino ter primere dobrih praks iz Slovenije. Skozi praktične in neformalne delavnice mladi spoznavajo življenje Romov in se pogovarjajo tudi o sovražnem govoru, ki se vse bolj pojavlja med ranljivimi ciljnimi skupinami. Tekom obiska novinarjev iz RTV Slovenija in našega uredništva so pripravili delavnico o spoznavanju stereotipov in razvili debato, kako do stereotipov pride. Predvsem pa so iskali rešitve, kako uporabljati čim manj stereotipov.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.