https://www.m-energetika.si/
https://www.beltinci.si/
https://www.saubermacher-komunala.si/
https://www.facebook.com/SR%C5%A0A-parketarstvo-in-trgovina-482767995154662/
https://www.ac-andrejek.si/
http://www.gtz.si/
https://www.pomurec.com/vsebina/70240/Za_praznike_se_zahvalite_s_praznicno_voscilnico_na_Pomurec_com
https://www.obcinaturnisce.si/
http://achorvat.si/
https://www.puconci.si/
http://www.tisina.si/
https://www.moravske-toplice.si/

LOKALNO

Osnovna šola Križevci uspešno izvedla kolesarski izpit

02.10.2022 ob 10:00  

Učenci 5. razredov Osnovne šole Križevci so uspešno opravili praktični del kolesarskega izpita, ki sestoji iz dveh delov - poligona in nato vožnje na cesti. 


Kolesarski izpit na Osnovni šoli Križevci so tokrat izpeljali v dveh dneh. V torek, 27. septembra, so najprej opravili izpit na poligonu. Vožnjo po cesti pa so opravili v petek, 30. septembra, ko se je pokazalo sonce.

Izpit za mlade kolesarje predstavlja zadnji korak na poti k samostojnosti v cestnem prometu.

Razredničarki Ksenija Mavrič in Nada Vajs Vidnar sta učence v začetku šolskega leta popeljali po Križevcih in jim pokazali, kaj vse treba na cesti upoštevati. Zatem so bili na vrsti starši, ki so pokazali interes, si vzeli čas in se s svojimi mladimi kolesarji popeljali kot inštruktorji.

V torek so najprej hišnik Stanko, učitelja Matevž in Matej postavili poligon na parkirišču, ki je bil za učence in tudi odrasle zelo zahteven. Pri vadbi in izpitu iz poligona so učence med odmori spodbujali osnovnošolci vseh razredov, pa tudi otroci vrtca Križevci so opazili, da se dogaja nekaj »velikega«. Vsi učenci so do 12.45 uspešno prevozili poligon, postavili kolesa pod streho, potem pa se je ulilo.

Ko se je v petek približevala 14. ura, se je začelo kazati tudi sonce. Praktični del izpita je potekal po celotnih Križevcih. Za varnost, pravilnost in brezhibnost izvedbe je skrbel tim učiteljev iz šole, starejših učencev prometnikov, policijske postaje Ljutomer, redarstva občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej in seveda staršev prostovoljcev, ki so pomagali učencem z nasveti na težjih prometnih postajah. 

Brezhibna izpeljava je bila dokaz uspešnega sodelovanja vseh, ki so si vzeli čas in otrokom pomagali pri opravljanju kolesarskega izpita. Vsem pa želijo srečno in pazljivo nadalje na cesti.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

FOTO: OŠ Križevci. 

    Fotogalerija