https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Direktorja BTC City Murska Sobota odlikuje vztrajnost

Murska Sobota, 03.10.2022 ob 6:00  

Z Mitjo Horvatom, direktorjem BTC City Murska Sobota in Novo mesto, o karierni poti in aktualnih temah.


47-letni Mitja Horvat je bil rojen v Murski Soboti. Po izobrazbi je tekstilni inženir in kot Murin štipendist, je svojo karierno pot začel v tekstilnem podjetju Mura, kasneje je deloval tudi v nemški hčerinski družbi Mura Trendline. Za tem se je preselil v Avstrijo k tekstilnemu podjetju Kastner & Öhler, leta 2009 je začel delati v Ljubljani, prvega avgusta 2010 pa je prevzel vodenje BTC City Murska Sobota.

Široka ponudba najrazličnejših vsebin

»V 12-ih letih se je murskosoboški BTC zelo spremenil. Ideja je bila prenoviti, oživiti, nadgraditi takratno ponudbo in to nam je uspelo,« pove Horvat. Prelomnica je po njegovih besedah bil september 2010 in prihod Baby centra v BTC, poleg tega so naredili še igralnico za otroke. »Takrat je deloval še bowling center z ogromno biljardnico, organizirali smo različne koncerte, istočasno pa smo BTC prenavljali. Po prenovi prvega nadstropja smo začeli prenavljati pritličje,« pove Horvat in doda, da so v tistem času začeli prenavljati trgovini Hervis in Big Bang, privabili so tudi nova ponudnika, priznano blagovno znamko Benetton in trgovino za male živali Mr.Pet.

Horvatu lahko pripišemo zasluge, da je v Mursko Soboto med drugim pripeljal McDonalds. »Dolgih osem let trdega boja je trajalo, da smo v Prekmurje pripeljali McDonalds,« pove. Vse to potrjuje dejstvo, da ga kot managerja odlikuje vztrajnost, saj je pri vodilnih članih McDonaldsa velikokrat naletel na gluha ušesa, a ga to ni ustavilo. Avgusta leta 2020 je težko pričakovani mednarodni ponudnik hitre prehrane v Murski Soboti le odprl svoja vrata. Poleg McDonaldsa je bila v zadnjih letih generalna ideja prenova Interspara in Big Banga, a prišel je čas epidemije koronavirusa in se je prenova malce zavlekla. »6,5 milijonska investicija prenove Interspara se je tako končala lansko leto,« pojasni Horvat in obenem izpostavi, da v BTC prihajajo še novi najemniki, med katerimi je tudi gostinec, ki bo z obratovanjem začel najverjetneje v zaključku letošnjega leta.

Nakup zemljišč

»Kot strateško naložbo smo kupovali okoliške parcele, ki so bile na razpolago, in v kolikor bo potreba, se bomo tudi širili. Trenutno pa širitve ne bo, saj se vsi soočamo z energetsko krizo in ne vemo, kaj bo vojna v Ukrajini še prinesla. Kljub vsemu dosegamo še vedno zelo dober obisk. V številkah celo rastemo. Letos bomo dosegli leto 2019, kar je odlično. V primerjavi z lanskim letom, ko smo bili zaradi koronavirusa vmes tudi zaprti, beležimo 30-odstotkov večji obisk,« z zadovoljstvom pove Horvat, ki je z letošnjim marcem postal tudi direktor BTC Novo mesto.

Dobrodelnost

V družbi BTC se zavedajo zdravega in aktivnega načina življenja, zato finančno podpirajo različne športne discipline. »Že vrsto let smo sponzor NŠ Mura, poleg nogometa, pa finančno podpiramo različne športe, vse od rokometa, odbojke, košarke, namiznega tenisa, vse do recimo svetovnega balonarskega prvenstva, ki je pred kratkim potekalo v Murski Soboti. Poleg športa sodelujemo tudi s kulturno-umetniškimi ustanovami in podpiramo kulturne dogodke v domačem okolju. Lokalnim gasilcem smo med drugim pomagali pri nakupu gasilske opreme, Osnovni šoli IV Murska Sobota pa pri nakupu opreme gibalno oviranim,« med drugim pove Murskosobočan.

BTC Campus

Družba BTC je v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje in Mestno občino Murska Sobota organizator BTC Campusa. V sklopu trimesečnega podjetniškega izobraževanja nudijo pomoč mladim brezposelnim pri iskanju njihovih zaposlitvenih možnosti ter jim omogoča izobraževanje, ki je usmerjeno v pridobivanje specifičnih dodatnih znanj, veščin, spoznanj in usmeritve. »Skupaj s partnerji projekta ustvarjamo večjo priložnost za mlade, da prepoznajo in izkoristijo svoj polni potencial pri iskanju njihove zaposlitve ali pa začetek njihove samostojne podjetniške poti. Nazadnje je program uspešno zaključilo 30 mladih iz Pomurja,« pojasni Horvat in doda, da vedno izberejo en projekt, ki ga potem finančno podprejo. Načrtujejo, da bo naslednji BTC Campus v Murski Soboti že prihodnjo pomlad.

Izziv energetske draginje

Čas, v katerem se nahajamo, za podjetja niso najbolj idealni. »Zavedamo se izzivov energetske draginje in kot velik odjemalec smo podvrženi nakupu električne energije na borzah. Plačujemo drago elektriko in kaj bo, se še ne ve. K sreči BTC ogrevamo na plin in smo še z lansko pogodbeno ceno zelo zadovoljni. Na strehi imamo sončno elektrarno, ki zadostuje 10-odstotkov naših potreb. Kogeneracijo imamo na plinskih pečeh in proizvajamo toplo vodo za Interspar,« pove Horvat in izpostavi, da so v želji po čim večjem prihranku na elektriki zamenjali LED lučke, vsa okna, uporabljajo pa tudi brezvodne pisoarje. Horvat v zaključku poda primerjavo, ko so najemniki imeli prej približno 100 evrov stroškov elektrike, sedaj so ti narasli na 300 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.