https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pred stolno cerkvijo sv. Nikolaja stoji nov kip

Murska Sobota, 03.10.2022 ob 16:00  

Na ploščadi pred stolno cerkvijo sv. Nikolaja v Murski Soboti odslej stoji kip sv. Cirila.

Obnova ploščadi pred stolno cerkvijo sv. Nikolaja je odslej bogatejša za kip sv. Cirila, kateremu se bo pridružil tudi sv. Metod. Oba sta zavetnika murskosoboške škofije.

Sveti Nikolaj, zavetnik Murske Sobote je bil ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom postavljen v soboško krožišče ob stolnici. Stoji kot pomnik prekmurskih korenin. Kip je zasnoval akademski kipar Marjan Drev. Naročnik pa sta bili soboška škofija in župnija. Finančno pomoč pri postavitvi tega kipa in kipov petih narodnih buditeljev Franca Ivanocyja, Jožefa Klekla st., Matija Slaviča, Franca Kovačica, Ivana Jeriča, ter kipov svetih bratov Cirila in Metoda je takrat obljubila tudi Mestna občina Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2022 ob 16:56 gost

      Take svetnike bo ta nori svet še kako potreboval če bomo sploh preživeli. Kajti vsak dan ko ti en bedak bolan grozi z jedrsko vojno bo tudi slej ko prej to naredil. Zato nas vsi svetniki keri so nasvetu naj obvaruje jo takih bolnih ljudi in jim naj odvzamejo vladarsko žezlo kero so mo ga ljudje še bolj nori kot je on potisnoli v roke.

      23 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2022 ob 19:10 Štef gost

        Vi bedaki keri ste dali minuse na gornji komentar bi si zaslužili javno usmrtitev ali pa ste totalno nepismeni

        9 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2022 ob 2:18 Niso svetniki ampak hudi talibani gost

        corriere.it/esteri/22_ottobre_03/polonia-chiede-germania-danni-guerra-1300-miliardi-euro-ae7185fc-4330-11ed-992f-919085eb621d.shtml

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2022 ob 17:47 gost

      Neki jezen izgleda

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2022 ob 18:05 Gajdar gost

      Bravo, čestitam! Prekmurci smo bili ne samo prvi Slovenci ampak prvi Slovani na sploh, ki smo bili po zaslugi sv. Cirila pismeni. Ciril v roki drži zvitek na katerem se vidijo črke glagolice, ki se je uporabljala na tem prostoru 200 let (datirano po najdeni lončevini v bližini Blatograda ob Blatnem jezeru) pred dokumentirani prihodom Madžarov in Hrvatov v bližino Zadra in so zlorabili našo pisavo in jo uporabljajo kot svojo na svojih novih EUR-o kovancih. Ljudem je treba razjasniti, da smo Slovenci, posebej pa Prekmurci (po DNK raziskavah gre za severne Slovane z veliko primesjo -čez 20% Skandinavskega DNK) stari napreden in ponosen narod, ki se ni rodil 1943 leta v hosti. Rimokatoliška škofija Murska Sobota je s to svojo skulpturo naredila veliko za nas Prekmurce. Spomnimo se kaj je mestna občina Murska Sobota postavila na svoj najimenitnejši trg GOSKO IN RAZGALJENO ŽENSKO, tam bi že zdavnaj morala stati naša očaka Sv. Ciril in Sv. Metod, ki sta škofovala naši pokrajini v času našega kneza Koclja.

      23 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2022 ob 14:47 beltinčar gost

        Čestitamo, a v Beltincih bo pa se v četrtek začelo 4 dnevno češčenje madžarskega kralja Ladislava ali je to normalno početje te škofije ???

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2022 ob 18:39 MarthaBishop gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2022 ob 11:57 Salafist gost

      Rajše me idejo pejnaze z davkov v to kak pa oven na socialni ka si doma rit škrabajo

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.