https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Strateški svet za prenovo zdravstvenega sistema bo vodila Prekmurka

04.10.2022 ob 6:00  

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je s 1. oktobrom ustanovil Strateški svet za prenovo zdravstvenega sistema kot strokovno posvetovalno telo ministra za zdravje. Vodi ga Tjaša Sobočan iz Beltincev.


"Glavna naloga Strateškega sveta je priprava okvirnega predloga potrebnih sistemskih sprememb za prenovo zdravstvenega sistema, ki vključujejo področja, kot so priprava alternativ zdravstvenega sistema za prihodnjih 20 let, ter predloga modela mreže izvajanja javnih zdravstvenih storitev, ki bi lahko združevala tako zdravstvene kot socialne storitve, bodisi na regionalni ali centralni ravni. Med nalogami so tudi proučitev financiranja zdravstvenega sistema, morebitnega preoblikovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter prilagoditve obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, in priprava predloga za izboljšanje sistema vodenja kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave. Celoten predlog temelji na upoštevanju procesa digitalne transformacije v zdravstvu in posledično bo tudi dokument vključeval pripravo predlogov za čim prejšnje povečanje digitalizacije v zdravstvu, iskanje in predlaganje načinov za vzpodbujanje medgeneracijske solidarnosti na področju zdravstva, da bi zagotovili za vse enake pravice do zdravstvene in socialne varnosti,"  poudarjajo na zdravstvenem ministrstvu.

Svet bo vodila Prekmurka Tjaša Sobočan, zaposlena v Službi Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo.

Člani sveta so še dr. Erik Brecelj, zaposlen na Onkološkem inštitutu, mag. Dorijan Marušič, zaposlen v Zdravstvenem zavodu Celjenje, član, dr. Grega Strban, zaposlen na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, Azra Herceg, državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje, mag. Dolores Kores, zaposlena v MIS Dolores Kores, s.p., poslovno svetovanje, dr. Boris Zgrablić, zaposlen na Ministrstvu za zdravje, Lucija Tacer, poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije in dr. Valentina Prevolnik Rupel, zaposlena na Inštitutu za ekonomska raziskovanja.

Člani Strateškega sveta so se doslej štirikrat sestali na delovnih sestankih, prvo uradno zasedanje Strateškega sveta pa bo 13. 10. 2022. Strateški svet, ki je bil imenoval za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja, bo predvidoma zasedal enkrat mesečno, z vmesnimi avdiovizualnimi sestanki.

"Želja ministrstva je, da Strateški svet prva izhodišča za novo sistemsko ureditev pripravi do konca decembra letos, do konca marca prihodnje leto pa krovni strateški dokument, na katerem bi temeljila priprava zakonodaje, pri čemer je strateški cilj nov družbeni dogovor za prihodnjih 20 let," še pojasnjujejo na ministrstvu.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2022 ob 6:22 gost

      Zdaj pa bo, kar še ni bilo!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2022 ob 8:12 Karel K. gost

      Nekaj narobe mora biti v tej državi, ko so vsi dvognili roke od nje in rinejo vajeti v roke Prekmurcem. Ostali pa se rešujejo kakor se morajo, da ne bodo za nič krivi!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2022 ob 7:19 gost

        Dokler bo zdravnike vodil domobranski hlapec KONRAD KUŠTRIN bo vse narobe ko bodo demokrati na oblasti. Ko bodo domobranci pa se jim bo v r.t vlekel.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2022 ob 8:43 ŠKODA JE TJAŠE ! gost

      Vsaka čast Beltinčanki Tjaši Sobočan Kavaš kar se tiče petja - glasbe in to bi naj terala dalje, ne da se podaja v "osje gnezdo" zdravstvene mafije, ker v Sloveniji SE ŠE NI RODIL ČLOVEK ki bi uspel to mafijo v red vzeti in škoda je da bi se sedaj Tjaša ukvarjala s tem in si uničila uspešno kariero. Tjaša "beltinsko dete" beži čim dalje vstran od te zdravstvene mafije, ostani raje pri petju in glasbi kar osrečuje tebe in vse nas.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2022 ob 9:19 pancho vila gost

      Ne da ne bi bila sposobna! Morala bo obupati.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2022 ob 9:30 gost

      Kolko pevk imamo v Sloveniji, da sploh ne vemo za njih, naj nam eno zapoje, da jo spoznamo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2022 ob 10:50 Marko gost

      Vsi bežijo iz Ministrstva za zdravje. Tjaša razmisli kam rineš.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.10.2022 ob 12:18 Karel K. gost

      Če je pevka, kako to, da Loredan ne vzame k sebi v službo Kreslina, saj bi to bilo po godu Kučanu.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.10.2022 ob 13:42 gost

      ŠKODA JE TJAŠE - ali ti veš o kom pišeš??? Tjaša Sobočan je postala to kar piše... Tjaša Šimonka Kavaš pa je druga oseba!!! Seveda se poznata! Še en dokaz več, da nekateri pač pišete pa ne veste o čem pišete!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2022 ob 4:09 gost

        Kot njen sosed, še kako dobro vem, tako da ne piši na pamet. Ste pa nekateri tako zabiti skupaj z novinarji, da ne veste, da je poročena Kavaš.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.10.2022 ob 15:47 Kuga božja gost

      Sami beltinski komunisti so v tej vladi. Bog nam pomagaj

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.10.2022 ob 16:01 gost

      Zdravstvena politika že vrsto let hote ali nehote pospešuje privatizacijo javnega zdravstvenega sistema, kadrovsko siromaši javne zavode, saj najboljši strokovnjaki dobivajo izzive drugod. Podcenjevanje zdravniškega dela v javnem zdravstvu vodi v upad kakovosti in večja varnostna tveganja,« začenja zapis za javnost predsednik Slovenskega zdravniškega društva prof. dr. Radko Komadina, kirurg.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.10.2022 ob 16:04 gost

      Zdravnik v Sloveniji je vedno manj odgovoren nosilec dela v zdravstvu, čeprav mu to nalaga zakon. Postaja vse bolj uradnik, ki mora iz meseca v mesec povečevati svojo produktivnost, predvsem na področju birokracije. Proces je prišel do skrajnega roba, od koder ne bo več poti nazaj v kakovostno, dostopno in solidarno javno zdravstvo,« piše predsednik Slovenskega zdravniškega društva. V nadaljevanju poudarja, da »napovedana stavka zdravnikov in zobozdravnikov ne sme biti razumljena kot kruhoborstvo za višje plače, temveč kot borba za izboljšanje pogojev za delo z bolniki, za katere je zdravnik moralno, profesionalno in kazensko odgovoren

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.10.2022 ob 17:28 LuciaSwenson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.10.2022 ob 0:45 Svašta gost

      Falerana novinarka de vodila resor za prenovo zdravstva. Bravo.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.