https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Horvat v boj za župana kot kandidat Gibanja Svoboda

Murska Sobota, 10.10.2022 ob 6:00  

V murskosoboškem Hotelu Belmur je potekala uradna predstavitev kandidata za župana, ki je v zadnjih več kot desetih letih v javnosti prepoznan kot direktor BTC-ja v Murski Soboti. Mitja Horvat bo na lokalnih volitvah kandidat stranke Gibanja Svoboda. Kandidata za župana sta predstavila minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer ter pomurski poslanec Tine Novak.

Horvat je v začetku minulega tedna najavil kandidaturo za župana in sporočil, da bo nastopil kot neodvisen kandidat. Kljub temu, da je v rekordnih dveh dneh zbral dovolj podpisov za vložitev kandidature za župana Mestne občine Murska Sobota, se je Horvat odločil, da bo nastopil kot kandidat stranke Gibanja Svoboda, ki si je v murskosoboški občini zastavila ambiciozno vizijo razvoja v naslednjih letih.

"Občani si zaslužijo nov koncept vodenja, hitro odločanje in strateško vizijo," izpostavi poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Tine Novak, kateremu je bila takoj po državnozborskih volitvah zaupana odgovorna in plemenita naloga, da najde najprimernejšega kandidata za župana Mestne občine Murska Sobota. 

"Z navdušenjem sem prejel informacijo, da se je bil Mitja Horvat pripravljen izpostaviti in je začel zbirati podpise kot neodvisen kandidat. Povabil sem ga na pogovor, kjer sva ugotovila, da si deliva ključne elemente vizije razvoja občine," pove pomurski poslanec.  

»Vsi, ki Mitjo poznate, dobro veste, da je človek akcije. O tem pričajo tudi njegovi izjemni uspehi pri vodenju murskosoboškega BTC-ja, kjer mu je uspelo uresničiti še tako ambiciozne vizije razvoja," izpostavi Novak in doda, da Horvat ne deli ljudi na leve in desne, gospodarstvenike in negospodarstvenike, kar je ena izmed njegovih velikih vrlin.

Horvat je po besedah ministra za infrastrukturo mag. Bojana Kumerja prava garancija za enakomerni, zeleni in družbeni razvoj. 

»Murska Sobota ima dve sreči in sicer, da ima dobrega predstavnika v državnem zboru, ki je izjemno aktiven in glasen glas potreb iz lokalnega okolja ter Mitjo, ki ima pogum in se je upal izpostaviti, kar ni pogosto v Sloveniji,« izpostavi minister in obenem prizna, da Horvata prej ni poznal, a je hitro ugotovil, da ima veliko srce.

Mitja Horvat, kot direktor BTC-ja, že več kot deset let soustvarja podobo Murske Sobote in Pomurja. »Nikoli ne delim ljudi. Z njimi znam sodelovati ter jih povezati,« poudari kandidat za župana in doda, da je njegova velika vrlina vztrajnost, kar lahko potrdijo vsi tisti, ki ga dobro poznajo.

Po besedah Horvata bodo sestavili najboljšo ekipo do sedaj. "To so ljudje, ki imajo jasno začrtano vizijo in so sposobni prispevati k delu mozaika, da bo mestna občina spet regijsko središče in generator dobrega gospodarskega razvoja," pove.

Na predstavitvi kandidata za župana so bili prisotni tudi nekateri kandidati za svetnike na listi Gibanja Svoboda, med katerimi so košarkarski trener Rok Brinar, vodja murskosoboške bančne poslovalnice Sparkasse Gorazd Kerec, pomurski poslanec Gibanja Svoboda Tine Novak, predsednik podmladka Gibanje Svoboda Mladi Matej Grah, vodja LIO Gibanje Svoboda Murska Sobota Jure Lang in doktor znanosti s področja poslovnih ved Branko Škafar. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.