https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Po velikem preobratu in infarktni končnici zmaga Panvite Pomgrada

Murska Sobota, 13.10.2022  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so na prvi tekmi kvalifikacij pokala evropskega izziva v telovadnici OŠ I v Murski Soboti premagali Tiikerit Kokkolo s 3:2 (-19, -20, 22, 24, 16).


Panvita Pomgrad – Tiikerit Kokkola 3:2

 (19:25, 20:25, 25:22, 26:24, 18:16)


Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 11, Avšič, Drvarič 2, Suhadolnik, Rojnik 19, Kovačič 1, Legen 3, Milovanović 17, Bedrač 9, Fužir 11, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Tiikerit Kokkola: Thiessen 20, Väänänen, Storgård, Försti 5, Mäkinen 11, Lahti 13, Tupeli, Leppälä 11, Rekomaa 10, Saviaro, Mäkiluoma (libero). Trener: Mikko Keskisipilä.

V prvem evropskem srečanju Sobočanov po sedmih letih so se uresničile skrite želje domačinov po zmagi nad Finci. Ta je bila težko prigarana, saj je Panvita Pomgrad po nerazpoznavni igri v prvih dveh nizih do nje prišla po velikem preobratu in v več kot dve uri trajajoči tekmi na koncu zmagala s 3:2.

V uvodnem nizu so po napaki gostov pri prvem servisu domačini tekmo odprli z vodstvom z 1:0, takoj nato pa pokazali nekaj začetne nervoze in gostje so hitro ušli na 6:2, v tem času pa je na servisu kraljeval gostujoči kapetan Leppälä. Po bloku Bedrača za 6:3, je soboški vlak počasi le stekel in goste ulovil na deseti točki. Od tu naprej je stekla enakovredna igra, kjer nobeni od ekip ni uspelo uiti več kot za točko, vse dokler gostje niso povedli z 18:16. Igra domačih se je nato povsem ustavila, v napadu ni steklo, tudi pri servisu je bilo preveč nepotrebnih napak in gostje so prvi niz po dobrih 20-ih minutah tekme dobili s 25:19.

Na začetku drugega niza je je soboški trener Fujs v napadu takrat nerazpoloženega Šormaza zamenjal s Fužirjem in ta je dosegel tudi prvo točko Prekmurcev v drugem nizu ter bil aktivno vpleten tudi pri naslednji, ki jo je zaključil Rojnik z druge linije. Pri izidu 5:5 je trener Fujs namesto Fužirja v igro znova vrnil Šormaza, v tem času pa je na sceno stopil Milovanović, ki je najprej dosegel točki za 6:5 in 7:6, nato pa z uspešnimi servisi poskrbel, da so domačini prišli do visokega vodstva z 12:7. Ko je Bedrač v napadalni akciji poskrbel še za vodstvo na 15:11, je kazalo, da so Sobočani končno prišli do svoje igre, a kaj ko je najprej z uspešnim servisom, nato pa še z napadalno točko, priključek gostov držal Thiessen. Domačini so rahlo vodstvo držali še do izida 18:16, nato pa znova padli in gostje so povedli z 19:18, kar je bilo šele prvič po uvodnih 3:2. Znova je sledil padec koncentracije v domačih vrstah in gostje so zaključili drugi niz z zmago s 25:20.

Tudi začetek tretjega niza ni obetal, saj so gostje povedli s 4:1. Ko je točko na 4:3 dosegel mladi Legen, ki je vnesel v igro nekaj mladostne energije, je igra na kratko stekla, prebudile so se tudi tribune in Sobočani so prišli do preobrata in vodstva s 7:5. Tega so sicer hitro zapravili, saj so gostje povedli z 10:8. A če kdaj, je bila igra domačinov bolj prepoznavna od tega trenutka naprej, ko so najprej izenačili na 10:10, v nadaljevanju pa se je prebudil še napadalec Šormaz, ki je dosegel od izida 11:11 do 17:17 kar pet točk, takoj zatem pa še s servisom prisilil goste k napaki za vodstvo z 18:17. Blok Rojnika v nadaljevanju je pomenil povišanje vodstva na 19:17 in predvsem optimizem ter energijo za zaključek niza, ko so tudi domači končno spoznali, da lahko tekmo preobrnejo v svojo korist. Pri izidu 21:18 za domače je serijo Panvite Pomgrada s premorom skušal zaustaviti gostujoči trener, a ni bil uspešen, to pa so bile tudi prelomne minute za Prekmurce, ki so zaključek niza odigrali na visokem nivoju in ga dobili s 25:22. Mrka v tretjem nizu za razliko od prvih dveh ni bilo.

A Prekmurcem odličnega zaključka s tretjega niza ni uspelo prenesti v četrti niz, ki so ga gostje odprli z vodstvom s 6:3, ko je prvič z minuto odmora reagiral domači trener Fujs, a ta ni prinesel sadov. Več od tega je bilo po drugi minuti odmora pri 9:5, saj so se domačini nato približali na 9:8, potem ko je s servisi štrene gostom mešal Milovanović. Nato se je prebudil še ekipni duh, saj je nevarnost pretila tako v napadu kot v bloku, kljub temu pa so si domači po uvodnih 1:0 priigrali šele drugo vodstvo pri 19:18, za katerega je poskrbel Milovanović. Od 20:20 sta obe ekipi z enakega izhodišča krenili v zaključek niza. Sledili sta napaki servisov na vsaki strani, po dolgotrajni akciji pa so z 22:21 nato povedli gostje. Za infarktni zaključek je poskrbel Milovanović z dvema zaporednima točkama in vodstvo s 23:22, gostujoči trener pa je takoj zahteval minuto odmora. Gledalci so ob dobri formi Milovanovića nato pričakovali njegov uspešen servis pri 24:23, ta pa je žogo poslal daleč čez igrišče. Že v naslednji akciji so domačini vendarle povedli s 25:24 in nato po uspešnem servisu odličnega Rojnika in bloku Bedrača drugi niz zaključili z zmago s 26:24.

Peti niz je uspešno začel Rojnik z napadom za 1:0, ki se je takoj zatem preselil še na servis in sledilo je povišanje na 2:0. Potem so se domači končno sprostili in zaigrali všečno odbojko, sledili so jim tudi gledalci. Panvita Pomgrad je povedla s 5:2, po asu Drvariča 6:2 in nato še 7:2, Finci pa se niso predali in vmes znižali na 7:5. Ko se je takoj po vrnitvi v igro s točkami za 9:6 in 10:7 izkazal še Šormaz, se je zdela pot do zmage tlakovana. Ekipna akcija za 11:8 je spravila v delirij še gledalce, ki so skupaj z igralci v zaključku tudi trpeli. Gostje so namreč izenačili na 12:12 ter imeli pri izidu 16:15 tudi zaključno žogo. Sobočani so jo rešili in ob napadu najučinkovitejšega v domači vrsti, Jakoba Rojnika, izkoristili svojo tretjo zaključno žogo za zmago v petem nizu z 18:16 in skupno zmago s 3:2.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek, 20.oktobra, na Finskem.

»Bili smo v težkem položaju, ko so gostje povedli že z 2:0, ampak to je evropska raven, vidijo se izkušnje, ki jih nekateri imajo in Finci so jih pokazali. Pokazali so tudi čvrsto in disciplinirano igro, mi smo se ustrašili in prva dva niza nismo odigrali na nivoju kot znamo. Z določenimi menjavami smo uspeli tekmo obrniti v našo korist in zadovoljen sem, da je to tekmo zmagala celotna ekipa. Lahko smo veseli, da je bila po dolgem času polna dvorana v Murski Soboti in upam, da je bila to tudi dobra popotnica za vse prihodnje tekme,« pove Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada.

»Mislim, da so gledalci videli predvsem eno lepo predstavo. Domači so bili nekoliko boljši, mislim, da bo povratna tekma znova izjemno izenačena. Panvita Pomgrad je v prvih dveh setih igrala pod svojimi zmožnostmi, mi smo igrali kot znamo, konstantno, vendar pa na koncu to ni bilo dovolj, ko so se domačini dvignili. Tudi mi še imamo rezerve in lahko v povratni tekmi raven igre še dvignemo,« pove Mikko KESKISIPILÄ, trener Tikkerit Kokkole.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.