https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Veržeju to soboto atraktivne dejavnosti za vse starosti

Veržej, 14.10.2022 ob 10:10  

V Veržeju se bo to soboto, 15. oktobra, odvijal medgeneracijski tabor, ki je namenjen vsem generacijam. Tabor se bo odvijal v prostorih Zavoda Marianum v Veržeju, s pričetkom ob 10. uri.


Vsebina tabora je raznolika in bo vsebovala atraktivne dejavnosti, primerne za vse starosti ter okuse. Delavnice so usmerjene v krepitev kreativnih in kognitivnih sposobnosti, spoznavanje kulinarike, gibanje ter krepitev medgeneracijskih vezi.

Zavod Marianum Veržej

Na taboru bodo sodelovali lokalni obrtniki in strokovnjaki, ki se bodo predstavili s svojimi izdelki ter dejavnostjo.

Udeleženci tabora bodo med drugim deležni cirkuških delavnic, ki jih bo izvedla Nastja Fekonja, ki deluje pod umetniškim imenom Migam s srcem / Moving with heart. Tako mladi kot starejši se bodo lahko preizkusili v nekaterih osnovnih cirkuškh rekvizitih, kot so cirkuške rute, žonglerske žogice in kitajski krožniki.

Nastja Fekonja

Za glasbo bo poskrbel duet Maja in Frančišek, ki bosta zaigrala na diatonično harmoniko ter bariton. Udeležencem bosta omogočila kratke učne ure in poskrbela za prijetno vzdušje. Udeleženci so povabljeni, da prinesejo svoje glasbene inštrumente, da skupaj zaigrajo kakšno veselo melodijo.

Sodelovali bodo tudi predstavniki Čebelarstva in turistične kmetije Šalamun iz Banovcev, ki bodo podrobneje predstavili svoje delo, čebelarstvo ter izdelavo sveč.

Čebelarstvo in turistična kmetija Šalamun

Svoje delo bodo predstavili tudi iz Zeliščarstva Divjak iz Križevec pri Ljutomeru, ki bodo udeležence tabora podučili o zeliščih, njihovih koristih in uporabi.

Zeliščarstvo Divjak

Medgeneracijski tabor bo potekal v okviru projekta Vitalna in z naravo povezana starost – Vital&Star, ki je sofinanciran s strani Lokalna akcijska skupina Prlekija. Skupaj ga bodo izvedli projektni partnerji Občina Veržej, RIS Dvorec Rakičan, Zavod Vitica iz Gornje Radgone in Mikrokozmos, Tomislav Gjerkeš s.p. iz Ljutomera.

Organizatorji še poudarjajo, da je udeležba na taboru brezplačna in da predhodne prijave niso potrebne.

Več informacij dobite v pisarni TIC Veržej (tic@verzej.si).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2022 ob 20:58 Latonyaottlieb gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.