https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štefan István Varga prejel nagrado za življenjsko delo

Mestna hiša, 16.10.2022 ob 6:05  

Ivan Koncut, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana je v mestni hiši sprejel in čestital dobitniku nagrade za življenjsko delo Štefanu Istvánu Vargi.

Štefan István Varga iz Genterovcev je ob minulem svetovnem dnevu učiteljev prejel nagrado za življenjsko na področju dvojezičnega šolstva. Nagrado dobijo izjemne učiteljice, učitelji, profesorice in profesorji ter osnovna šola za otroke s posebnimi potrebami Republike Slovenije na področju šolstva.

Posebne nagrade sta podelila minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič in predsednik odbora za podeljevanje nagrad dr. Boris Aberšek. Slogan in tema letošnjega svetovnega dneva učiteljev je bila »Preobrazba izobraževanja: samo z učiteljicami in učitelji«. Letos je bilo podeljenih 11 nagrad: 5 za življenjsko delo in 6 za izjemne dosežke.

Štefan István Varga je leta 1980 začel delati na Dvojezični osnovni šoli Gentrovci kot predmetni učitelj zgodovine in geografije. Najprej je, po šestih letih poučevanja, postal vršilec dolžnosti ravnatelja, potem pa je postal ravnatelj. Dolga leta si je prizadeval za vsebinsko prenovo politike dvojezičnega šolstva, ves čas pa je bil dejaven na omenjenem področju, posvetil se je tudi pripravi učbenikov za dvojezični pouk.

Po več kot dvajsetletnem opravljanju vodstvene funkcije se je vrnil na delovno mesto učitelja in sedaj svoje delo posveča pripravi učbenikov, namenjenim za dvojezični pouk, v zadnjem času predvsem interaktivnim, kar se je v času šolanja na daljavo izkazalo za nadvse uspešno. Štefan István Varga je vsestransko zelo aktiven član skupnosti in veliko pozornosti posveča različnim dejavnostim.

„Ta nagrada ni pomembna le zame, temveč tudi za naš prekmurski dvojezični model šolstva, saj je povratna informacija o tem, da učitelji, učenci in starši delamo dobro. Državno priznanje pa je motivacija za vse nas,”  je povedal prejemnik nagrade za življenjsko delo.

Ivan Koncut, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana, pa je dobitniku prestižne nagrade čestital in zaželel še veliko uspehov na njegovi poklicni in osebni poti, so sporočili iz občine Lendava. 

FOTO: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2022 ob 8:08 Billy gost

      Redno zabito da nosi tako ime. najbolje bi blo, da bi si dal ime Dvojezičen, priimek pa Ketnyelvu. Morali bi podeljevati še priznanja in nagrade za zabitost!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2022 ob 8:28 Nejci iz zaprtega odelka gost

      Dobro jutro moj glupi narode? Kak ste kaj poscanci pa posranci? Kdaj bom pa jaz dobil kako nagrado za pisanje esejev? Danes mam celo dve uri izhoda na soncek seveda v spremstvu dveh belogardistov, da ne bi kake uspicil. Kaj glupi narod bomo danes tudi kako rekli o domobrancih, Jansi pa glupih levih pa desnih pedrih? Navalite glupi narod. Lepo vas pozdravlja samo vas Nejci ali Lendavski nadrek kak vam bolj pase.

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2022 ob 10:57 Yeap gost

        Jaz ti pa želim čimprejšne (brez sarkazma) okrevanje kljub tvojim negativnim pogledom na življenje

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2022 ob 9:21 GOST gost

      TI PA SI VDARJENI KAK ŠTUPLIN TAK NOJROGA OSLA NEGA NA SVETI KA SE PO ZEMLJI HODI BOG POMAGAJ

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2022 ob 9:24 gost

      JA , ja zabiti kot telegraf štanga v zemljo hi,hi,hi,hi,hi

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2022 ob 9:26 gost

      dodam 8:28

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.10.2022 ob 9:28 paprika gost

      hojla gdaj te malo v glavi spremenili mišlenje

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.10.2022 ob 10:43 Nejči iz zaprtoga odelka gost

      Zakaj se kregate zaradi mene, saj pa veste da sem nor in premaknjen do konca po levi strani. Podpiram pedere in lesbače, istospolne poroke, migrante, pedofile, posiljevalce, morilce in partizane. In to je moja pravica, ki mi je ne morete vzeti. Živel Putin in Levica. Živeo drug Tito in Kardelj, smrt Fašizmu in Janšizmu in njegovim domobrancem. Midva z mojim notranjim jazom Lendavskim nadrekom sva carja, vsi ostali ste glupi narod, samo da še tega ne veste levi pa desni pedri. Živela revolucija. Jaz sem Lendavski naddrek in smrdim do amena vse po levi strani.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.10.2022 ob 16:38 HelenCollin gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.