https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Zakaj ni bilo razprave o kurilni sezoni in kdo so elektorji?

Murska Sobota, 17.10.2022 ob 6:00  

V četrtek, 13. oktobra 2022, je potekala v veliki sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota zadnja 29. seja Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota v tem mandatnem obdobju. Podžupan v opravljanju funkcije župana Zoran Hoblaj se je zahvalil svetnikom za konstruktivne razprave in dobro sodelovanje. 

"Na prejšnji seji sem predlagal, da bi se na to zadnjo sejo uvrstila tudi točka, kako smo v Mestni občini Murska Sobota pripravljeni na kurilno sezono v luči energetske krize. Prav tako, da bi razpravljali o programu ukrepov za varčevanje z električno energijo in kako se bo postopalo v primeru kakšnih izrednih razmer. Z namenom, da se lahko informira občanke in občane. Moj predlog se ni uvrstil na dnevni red, ker očitno to ni potrebno, zato za ta dnevni red takšen kot je ne bom glasoval," poda svojo pripombo Slavic.

"Iz strani vlade je bilo podano navodilo, da se počaka z ukrepi, da bo vlada najprej sprejela vse varčevalne ukrepe in bo to usklajeno potem z vsemi ostalimi deležniki. Dokler niso znani vsi ukrepi, je nemogoče vnaprej pripravljati gradivo," pojasni Hoblaj. 

"Ker menim, da je v postopkovnem postopku prišlo do napake v zvezi s točko pet, kjer gre za predlog Sklepa o podaji soglasja k dodelitvi dela plače za delovno uspešnost iz naslova povečanega obsega dela direktorici javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, bi prosil za odmor, da se s strokovnimi službami in predstavniki svetniških skupin dogovorimo kako v tej točki naprej," predlaga Petrijan.

"Po posvetu brez razprave točko pet, na podlagi 29. člena poslovnika umikam zaradi razjasnitve vseh postopkov, ker bi bila narejena škoda, če bi sprejeli napačen sklep,"pojasni svojo odločitev Hoblaj. 

Po ugotovitvi sklepčnosti, določitvi dnevnega reda in potrditvi zapisnika prejšnje 28. redne seje so potrdili predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za gramoznico ”Jezera” v Rakičanu in predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o kategorizaciji občinskih cest in kolesarskih poti v Mestni občini Murska Sobota.

"Pokopališče Černelavci nima dostopa z vozilom do mrliške vežice, zaradi dela zemljišča v zasebni lasti, ker ni bila urejena služnostna pravica. Želim, da se zagotovi normalen dostop občanom," predlaga Forjanič dopolnitev pri kategorizaciji poti.

Niso sprejeli predloga za izplačilo dela plače za delovno uspešnost

Predlog Sklepa o podaji soglasja k dodelitvi dela plače za delovno uspešnost iz naslova povečanega obsega dela direktorici javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub (MIKK) Murska Sobota so že na samem začetku seje umaknili iz dnevnega reda zaradi neskladnosti. Drugi predlog Sklepa o podaji soglasja za izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost direktorice s področja kulture pa zavrnili, saj se z izplačilom ni strinjala več kot polovica prisotnih svetnikov.

"V Neodvisni stranki Pomurja je mnenje takšno, da ne glede na obseg dela direktor javnega zavoda mora svoje delo opravljati uspešno ali pa ga ne more več opravljati. Verjetno ste vsi slišali, kakšno je stanje v knjižnici in če to lahko potem ocenjujemo z uspešnim, mislim, da je z nami nekaj narobe," je povedal Slavic.

Kdo so soboški elektorji?

Mestno občino Murska Sobota bodo na volitvah za volitve člana Državnega sveta Republike Slovenije predstavljali naslednji elektorji: Miran Forjanič, Marjan Gujt, Darko Rudaš in Bernardka Ružič. Kandidatka za bodočo državno svetnico je postala Jasmina Opec Vöröš, ki je bila tudi edina predlagana kandidatka. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2022 ob 10:58 gost

      Polovica tam sedečih nima pojma za kaj so tam .Glavna je sejnina nič drugega

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2022 ob 12:08 PREBIVALEC gost

        Ne mislite,da občinski svetniki v občini Ljutomer vedo za kaj sedijo na sejah-tudi polovica, nekaj jih je dobrih za pohvalit in vedo za kaj so izvoljeni. OBČANI LJUTOMERA NA VOLITVAH DOBRO RAZMISLITE KOGA BOSTE VOLILI, KER ENI NE MOREJO DOBIVATI PLAČILA ZA SEJNINE, KER NISO Z SVOJIM NEZNANJEM NIČ PRISPEVALI ZA OBČINO IN NAJ VRNEJO SEJNINE, A IMAJO PONOS ŠE MOGOČE KANDIDIRATI, POTEM JE Z NJIMI RES NEKAJ NAROBE. Potem je pa vse kriva županja, saj jih res ne more upoštevati, če nimajo pojma za kaj glasujejo in jim drugi svetniki morajo povedati kdaj naj dvignejo roko. SRAMOTA OD SRAMOTE.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2022 ob 18:24 Benny Bendel gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗮𝗹𝗮𝗿𝘆𝗔𝗽𝗽𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2022 ob 18:56 Janči gost

        To, da občinski svetniki niso ravno biseri, še ni tako hudo. Vlado nam vodi samovšečni energetik, pod katerim bomo kmalu brez elektrike, migrantsko in družinsko politiko usmerjata ministrica in minister brez otrok in odgovornosti za prihodnost. Gospodarski minister se je po OŠ šolal še 15 mesecev. Brani nas minister s 6 popravnimi izpiti na lesarski šoli, vse skupaj pa usmerja kreatura, ki je že devetkrat padla na vozniškem izpitu. Na dobri poti smo, ni šans, da gre kaj narobe.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2022 ob 10:59 zorko gost

      Deklica pa mobitel špila

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2022 ob 11:00 Katastrof fa gost

      dvig položnic so rdeči preložili na naslednjega župana.. seveda, ko se lahko na veliko zapravlja in zadolžuje so polni ust, ko se pa to vrne kot bumerang pa tiho kot miške

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.10.2022 ob 11:05 gost gost

      GOSPOD SLAVIC NE DAJTE SE PA TEJ NEMAJO POJMA KA JE OBČINA JEVŠEK BETON ITD

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.10.2022 ob 11:23 Magyar Bacsi gost

      Opica bo ravno prava za med Indijance. Prekleta prodana duša!!!!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.10.2022 ob 12:35 gost

      Pred nami so predsedniške volitve, Pomurec.com pa nam ponuja stare novice. Toliko v vednost, upam, da pravi Slovenci še premoremo zdrav razum! Edini pravi je Logar; brez afer, spoštljiv, umirjen, tudi v času, ko je bil zunanji minister, mu levaški mediji niso imeli kaj očitat in mu polena metat pod noge.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2022 ob 13:48 gost

      Pa resno v M S: nega nikogar drugega razen Opecove , da bi se potegoval za državno svetnico !!!!!!??Eni so celo življenje prisesani na državne jasli !!!!! Gobezdanje jim je profesija !!!!!!!!???

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.10.2022 ob 14:34 Čergoli gost

      ¸Prava opica skupaj z lolekom - bolekom.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.10.2022 ob 18:43 HattieCole gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.10.2022 ob 1:17 eva gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.