https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Janez Magyar najavil kandidaturo za župana Občine Lendava

Lendava, 19.10.2022 ob 6:00  

V lendavski sinagogi je pomurski poslanec Janez Magyar uradno najavil kandidaturo za župana Občine Lendava. Kandidira kot kandidat stranke SDS s podporo NSi.

"Biti poslanec v Državnem zboru je "materialno" boljša izbira, a kot me poznate vsi tukaj, sem rad v gibanju, ustvarjanju in v izvrševanju. Na žalost v Ljubljani tega ne morem izvesti. Vse tiste obljube, ki sem jih poskušal uresničiti, ne morejo priti do izraza, saj je h koaliciji, ki vodi vlado, kot član opozicije težko priti s predlogi," pove.

"Čutim, da te moči v Ljubljani nimam"

"Ko sem bil še župan, sem intenzivno delal na tem, da se tudi v naši občini uredijo prometnice, ki so v državni lasti. Mislim, da si tudi na tem koncu zaslužimo dobre infrastrukturne objekte. To so ceste, ki jih potrebujemo vsi, med njimi je cesta Lendava - Pince. Ta pobuda ni bila podprta, kar mi je žal. Zame je bil to pokazatelj. Zavedati se moremo, da sem bil izvoljen s strani ljudi, in če take stvari ne morem narediti za njih, potem mislim, da moram ubrati naslednjo, drugo pot," pove pomurski poslanec, katerega obenem veseli, da ga pri odločitvi podpirajo najbližji in tudi v Novi Sloveniji.

"Čutim, da te moči v Ljubljani nimam, zato sem se odločil, da ponovno vložim kandidaturo skupaj z Novo Slovenijo in kandidiram za župana Občine Lendava," naznani Magyar.

Ponosen na preteklo županovanje

V predstavitvi se je Magyar dotaknil projektov in investicij, ki so bile v času njegovega županovanja realizirane in tudi takih, ki še bodo.

Na minulo županovanje je ponosen. "Mislim, da smo v Lendavi s sodelavci in občinskimi svetniki sodelovali odlično. Vedno sem bil med ljudmi, kar je bil s strani nekaterih očitek, ampak opažam, da niso vedeli, zakaj to počnem. Počel sem zato, da sem zbiral želje in predloge občanov," izpostavi.

"V Dolini smo sanirali prostore knjižnice, ogromno denarja smo vlagali v športno infrastrukturo. V Mostju smo med drugim skupaj s krajevno skupnostjo sanirali slačilnice. V Lendavi smo sanirali strop prostorov strelskega društva. Ponosen sem na Športni park Lendava. Intenzivno smo pripravljali in izvedli investicijo športnega parka pri DSŠ Lendava. Lokostrelci so dobili novo lokacijo, v Centru za zaščito in reševanje so svoje prostore dobili Rdeči križ, Civilna zaščita ter fizioterapija," pove in omeni rekonstrukcijo gasilskega doma v Dolnjem Lakošu, kjer so že prej uredili prostore vaškega doma, sledi novogradnja mrliške vežice.

Magyar v nadalje izpostavi, da so uredili veliko poljskih poti in mostov. V Ložiču na Hotizi so uredili cesto. Na Hotizi so obnovili tudi cerkev. 

"Izpostavil bi cestno infrastrukturo v Čentibi, kjer se trenutno ureja cesta v zaselku Zatak, zaključili pa smo sanacijo ceste tudi v delu goric v Čentibi. Delo nas čaka v predelu Süč v Čentibi ter v Lendavskih Goricah, ki so potrebne obnove cest, tudi zaradi velikega prometa. Ko se bodo načrtovane investicije končale bomo začeli z obrobnimi investicijami, s tistimi cestami," pove in doda, da pri tem ne gre pozabiti tudi na nove kolesarske povezave. Kolesarka steza od Genterovcev do Radmožancev, Dolga vas–Lendava, Lendava–Trimlini. 

Izgradnja obvoznice

"Moja osnovna težnja je, da razbremenimo promet v centru Lendave. Izvajati bomo začeli s projektno dokumentacijo za obvoznico centra, prepotrebno zaradi težkih gradbenih strojev in tovornih vozil," med drugim pove Magyar.

Druge investicije

Zdravstvenemu domu so kupili reševalno vozilo. "Bili smo uspešni na razpisu za razširitev zdravstvenega doma - obžalujem, da je bil ta projekt prekinjen. Vedite, da je tu možnost. Največja škoda je izgubiti denar, ki smo ga na razpisu Ministrstva za zdravje tudi pridobili. Če ta projekt ne bo šel v fazo izgradnje, bo denar izgubljen. Že sedaj bom naredil vse, da najdemo rešitev in najdemo konsenz z izvajalcem," poudari Magyar.

PGD Kapca je prejelo novo in sodobno gasilsko vozilo oz. gasilsko cisterno, ki se je že izkazalo pri gašenju velikega požara na Krasu. Po tem, ko so novo vozilo prejeli prostovoljni gasilci iz Kapce, so jo prejeli tudi gasilci iz Dolnjega Lakoša.  

"Ponosen sem na investicije v šolstvo, na prenove in obnove šol, pri tem izpostavi prizidek ob DOŠ I Lendava, čaka se na investicije v šoli v Čentibi, v Genterovcih in v Gaberju. Veliko denarja smo namenili tudi mladim in to vse od štipendij za mlade, omogočenega kopanja v termah, do denarne pomoči za novorojence, ki se je povišala na 1.000 evrov, pove županski kandidat.

Izpostavi sanacijo Doma starejših Lendava in za sanacijo nekdanje srednje šole, kjer bodo uredili dnevni center za starejše. 

Dotaknil se je tudi prenove mrliških vežic in poenotenja ulične razsvetljave z varčnimi svetili, tudi na pokopališčih. "V naslednjih letih bomo občanom znižali grobarnino," pove.

V nadaljevanju je omenil širitev glasbene šole in knjižnice ter gradnjo krožne kabinske žičnice iz mesta Lendava do stolpa Vinarium.

Prva geotermalna elektrarna v Sloveniji

Dravske elektrarne Maribor, družba iz skupine Holding Slovenske elektrarne, Petrol in lendavska občina so uspešno prejeli gradbeno dovoljenje za gradnjo geotermične elektrarne na vrtini v Čentibi pri Lendavi. Magyar je bil pri tem iniciator. "Vesel sem, da se je v Lendavi ta pilotni projekt začel in se ne bo končal," poudarja in doda, da bodo Lendavo preobrazili v zeleno okolico, brez bioplinarn. "Absolutno sem proti bioplinarnam, saj to v naš prostor, kjer imamo obremenjeno okolje, ne sodi. Sem tudi proti načrtovani bioplinarni na Benici," poudari Magyar.

"Varnost in zdravje sta prvi in osnovni vrednosti, ki sta na prvem mestu," izpostavi Magyar in obenem omeni čistilno napravo na Hotizi, sanacijo in novogradnjo nasipa v Benici, v Gaberju pa so nasip dobesedno dvignili.

Magyarju je podporo izrekel Jožef Hozjan, predsednik občinskega odbora NSi Lendava, ki je ob tem izpostavil, da je Magyar bil župan, ki je bil med ljudmi. "Srečevali smo te povsod in prisluhnil si malemu človeku. Pred štirimi leti smo te podprli kot skupnega kandidata in sedaj te ponovno podpiramo, česar smo izredno veseli," poudari Hozjan in doda, da Magyar ni delal projektov za štiri, pet ali deset let, temveč jih je realiziral veliko prej.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2022 ob 6:37 Zbunjeni gost

      Zato se pa sliniš na vsaki vaški prireditvi in podeljuješ nasmehe ljudima. Se pravi Ljubljana te ni sprejela in sedaj ti bo Lendava spet dobra, no če pa slučajno ne zmagaš volitev bo pa Ljubljana še vedno dobra. Lud heca zbunjenega.

      41 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2022 ob 19:21 Michael Taylor gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗮𝗹𝗮𝗿𝘆𝗔𝗽𝗽𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2022 ob 7:01 Zgrešeno gost

      Zgrešeno! Popolnoma zgrešeno! Lendavčani pamet v roke!

      33 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2022 ob 13:47 Lendava gost

        Niti ne, npr. "Nataša, Nataša Pirc Mus . . : »Predsednica republike mora biti branik slovenske ustave«, kako jo boš branila, ko jo pa parlament lahko spremeni in ti le podpišeš.

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2022 ob 7:28 Karel K. gost

      To je otročje,,to je človek kateri je neresen in ni pripravljen se spoprijeti s problemi ampak samo stremi za tem, da uživa za dosti denarja v denarnici in na bančnem računu. Lendavčani ga morajo postaviti na realna tla, ne pa mu dovoliti, da se bo obnašal kot otrok kot užaljen otrok. Lendava zagotovo ima zadosti dobrih, sposobnih in izobraženih kandidatov in se lendavčanom ni treba vdinjati njemu in ga voliti.

      46 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2022 ob 7:48 Gost 2 gost

      Bog pomagaj Lendavi,v Ljubljani so ugotovili da je bolj bedasti od pojbiča in ga poslali domov.Človek ki ne ve dva stavka sestavit naj bi bil naš župan???

      37 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2022 ob 10:28 Hundar gost

        točno to, ja! sram ga naj bo, morali smo preklopiti tv, ker en stavek, poudarjam, en stavek ni znal normalno povedati. samo je nekaj razmišljal v tjavendan, jecljal, v resnici je imel nekaj napisano na papirju in če še čitati ne ve, ne vem, no. ali pa je bil prazen papir in se je le delal da kao čita, kar čitanju niti malo ni blo podobno. saj ni čudno, ko ima komajda kako šolico, daleč od faksa in pravega znanja.

        30 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2022 ob 8:16 gost

      Kaj ce pa so samo neresni pa smesni kandidati. Koga pa naj volimo Suca ali Koncuta, ta dva sta se slabsa od Magyara.

      16 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2022 ob 8:20 gost

      Zdaj bi rad nazaj bil župan ker njegov velevodija Janez Janša ni več vladni,,, goru,,,. Če bi bili v vladi da bi imeli blagajno davkoplačevalcev se pravi glupega naroda bi dalje bil Janšev oproda. Kajti ta teleban se drži samo tam kjer je denar. In to je zdaj občina. Stranka SDS ima same lažnivec, kradljivca, manipolatorje, same hlapce z keri I lahko Janez Janša pometa.

      30 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.10.2022 ob 8:25 gost

      Lendava je kot ZDA med vsemi slabimi kandidati izvolijo najslabšega. Kak narod tak občinski šerif. V Ljubljani ni moral pobrisati če bi povzročil nesrečo. Zato gre raje za župana ker tukaj lahko počne take svinjarije nezakonite.

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.10.2022 ob 8:27 gost

      On je največ naredil za svojo pederska SDS,,, rit,,,. Pri vsakem projektu je največ prav on skasiral. Štekaš. Koliko ste pa občani dobili,,,, drek,,,.

      27 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.10.2022 ob 8:30 gost

      Že se vidi po predstavitvi kake podpornike ima vse blizo groba. Ali pa še slabše kake pijače za en deci kislice en glas.

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.10.2022 ob 8:31 gost

      Popravek pijace.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.10.2022 ob 8:35 gost

      Daj bebo ne piši neumnosti.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.10.2022 ob 9:01 Karel K. gost

      Njegovi argumenti, za to, da hoče spet biti župan, ker v Ljubljani ne more nič narediti v Lendavi pa bo gradil gradove so na trhlih nogah. Saj pa mu Golob ne bo dajal denarja za te njegove projekte, morda računa na Orbana, da ga bo Orban financiral. Tega pa tudi ne bo, saj je Prekmurje del slovenske države in se je potrebno ravnati po slovenski ustavi in zakonih. Morda je to res, kot je eden od komentatorjev omenil, da je morda kukavičje jajce podstavljeno Janši in SDS in mu je Golob obljubil, da naj gre iz parlamenta, kjer je dokaj glasen in bo za to dobil kot župan sredstva za razvoj Lendave. Takšno podkupovanje je možno in s strani titoistov realna praksa, da se znebijo tistega katerih jih javno kritizira. Kot izgleda je ta človek kot sončnica, obrača se tja kjer je denar in kjer so doma privilegiji. Saj pa tudi njegov predhodnik Balažek ni bil ddrugačen.

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.10.2022 ob 9:51 lendavčan gost

      Sama hvala nič ne vala,kaj pa neizvedbe prdvolilnih obljub katerim se je nasedalo ni razložil.

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.10.2022 ob 10:22 tucek gost

      pogojno je obsojen, a potem sploh lahko kandidira?

      28 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.10.2022 ob 11:20 Franc gost

      BRAVO JANEZ.!!!

      12 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.10.2022 ob 12:02 gost

      Se vedno nihce ni nastel vsaj dva sposobna kandidata za zupana boljsa od Magyara. Cakam na predloge. Pa ne Koncuta in Suca. Je kaj bolj normalnega za izbiro kandidatov?

      8 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2022 ob 12:35 Karel K. gost

        Ne vem natančno koliko prebivalcev ima občina Lendava, torej toliko jih je koliko je prebivalcev, trije manj, torej ta KOncut, Suc in Magyar. Če bi bil zares Magyar takšen sposobnež, edini sposobnež, potem bi ne jokal da v Ljubljani nične more narediti, da ga nihče ne posluša.

        19 4 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.10.2022 ob 12:52 Drr. gost

      Kdo od vas, ki ste tako panetni in tako pametno pišete bi bil biljši od njega? NOBEDEN in pika!

      10 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.10.2022 ob 13:06 gost

      SAma levojaja gamad se tukaj oglaša !! To se vidi po vaših pametnih razpravljanjih, ki so na nivoju šoloobveznih oztok ! Pardon levojajarji ste zelo izobraženi !!?? Gamad socialna naduta !Golopizdič vam zrihta blaginjo tako da prej pocrkate !

      7 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2022 ob 14:52 963 gost

        Mater ti pa si intelektualec, se vidi po tvojem vulgarnem komentarju, da spadaš K Janši. Primitivko navaden.

        21 4 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.10.2022 ob 13:33 gost

      Kako je dober v kršenju zakonov kako je dober v gobcanju brezvezne kako je dober v laganju kako je dober polniti svoj račun z denarjem vseh iz občine itd. Štekaš debil SDS.

      25 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.10.2022 ob 13:35 gost

      Hlapci oprode SDS si drugega ne zaslužijo kot hlapca JJ. Samo ne vem kaj delajo pametni ljudje v Lendavi da to zraven gledajo da njim bo največji hlapec,,,, januša groznega,,,, vodil občino.

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      19.10.2022 ob 13:36 gost

      eden in edini piše z 20 nicki proti Janezi, ker ve, da je najboljši in ve da bo opet zmagal, ova dva sta 1000 let za njim.....bravo Janez Magyar, naš župan

      8 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      19.10.2022 ob 13:46 gost

      Hi,hi,hi,bebo, reden bolnik si ti, pravi psihič, jebe te JJ.pa to redno v glavo bolano.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      19.10.2022 ob 14:10 gost

      Hi, hi, hi oslek SDS. Res si pod nivojem normalnega človeka. Zato si oproda Janeza Janše.

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.10.2022 ob 14:12 gost

      Ta kandidat za župana Van je Lendavo prodal Madžarom z sodelovanjem Janeza Janše in joužeka Horvata. Tako da sploh ne boste imeli volitev v Lendavi. Kajti madžarska je že imela volitve.

      24 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      19.10.2022 ob 14:32 gost

      Še vedno čakam, da napišete vsaj dva normalna kandidata za župana Lendave ne všteti Koncuta in Suča. Očitno jih ni. Ta ki pa omenja sds in Janšo saj pa se ve kdo je-Df -Lendavski -Nejči in še vsaj 50 vzdevkov zraven.

      7 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      19.10.2022 ob 14:33 gost

      Janša te je gor napravo, pa tvojo noro tikev.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      19.10.2022 ob 14:57 963 gost

      Saj te moči tudi v Lendavi ne boš več imel. Jajo ni več na vladi, sedaj boste vsi župani enakovredni , ne bo več privilegijev, ki so jih imeli SDSovi župani. Zdaj pa da vidimo kako ste sposobni.

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      19.10.2022 ob 16:10 Magyar Bacsi gost

      Jaz sem za Kormoš Mikloša!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      19.10.2022 ob 16:18 Karel K. gost

      V Ljubljani so ugotovili, da je Magyar podpiral Janševe časopise preko nekih podjetij. Izločili so ga iz komisije za preiskavo tovrstnih rabot, zato hoče nazaj domov. Ta Magyar je kot tisti fant z vasi kateri je šel s trebuhom za kruhom v tujo deželo. Potem ga zgrabi domotožje in s praznim kovčkom pridrvi domov pod mamino krilo.

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      19.10.2022 ob 17:01 gost

      No vidite pojma nimate. Enega normalnega protikandidata Magyaru niste sposobni napisati, tak, da bo Magyar očitno dalje župan, ker ni konkurence. Jaz bi volil koga drugega namesto Magyara, ampak očitno ni normalnega protikandidata.. Za Suča pa Koncuta pa nikoli ne bom dal glas.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2022 ob 8:04 LACI gost

        Kako ste lahko taki? Človek se pač vrača domov na rodno GRUDO. Ugotovil je ,da je boljše biti doma ĐEK kot pa zadnja struna na sviralu v Ljublanici. Glede kandidatov pa. Imamo ATA Somija ali pa njegova žena celi Lendavi poznana, stalno oblečena v stilu ,izobražena - 8 jezikov, žau brez delavne dobe, zgovorna......Jaz bi volil enega od njih......

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      19.10.2022 ob 17:21 ChristinTillman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      19.10.2022 ob 17:43 gost

      Za Lendavo je boljše da nimajo župana kot pa da imajo tega Janševega,,,, cucke,,, keri samo momlja. Saj sploh Neve govoriti. Najboljše bi pa bilo da gor zbidijte tistega okustnjaka Mihaela Hadika kot tega madžarskega kroflaša.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      19.10.2022 ob 18:46 gost

      Kandidati za Lendavskega zupana? Jih ni razen Magyara, Suca pa Koncuta. Tak da je zopet Magyar dobil volitve.

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      19.10.2022 ob 20:28 gost

      Hi,hi,hi,redno vas kara JJ.pa to v vaše nore tikvi, psihopati.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      19.10.2022 ob 21:40 Mosel gost

      Na slika sta najmanj dva pravnomočno obsojena.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      19.10.2022 ob 22:28 Dianewigg gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      20.10.2022 ob 0:10 eva gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      20.10.2022 ob 2:07 juliya gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje Hac życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝟏.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      20.10.2022 ob 4:46 Ferdo gost

      Goni ga, naj bou tan kak je ščel biti!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.