https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ritlop v boj za županski stolček v Puconcih

18.10.2022 ob 15:50  

Kandidat Socialnih demokratov za župana občine Puconci bo Branko Ritlop. To je naznanil včeraj v Puconcih. Dolgoletni župan puconske občine Ludvik Novak ne bo ponovno kandidiral.

 

Branko Ritlop z družino živim v Lemerju ter imam dva odrasla otroka. Po izobrazbi je ing. telekomunikacij in opravlja delo v Telekomu Slovenije. "Že več let delujem v lokalni skupnosti. Najprej kot predsednik krajevne skupnosti in tudi kot član Občinskega sveta, kjer sem si pridobil bogate izkušnje in veliko znanja. Sem kar uspešno premagal ovire in se posvetil potrebam občanov ter skupnim projektom. Vedno sem se zavzemal za odpravo anomalij in za dobrobit občanov," pove 52-letni Ritlop.

Zakaj kandidira za župana?

"Za mano je bila premišljena in težka odločitev, vendar zaradi podpore moje ekipe, prijateljev in tudi družine, je bila odločitev zelo enostavna. Zavedam se odgovornosti, ki jo prevzemam s svojo kandidaturo, a sem trdno prepričan, da je zdaj res čas za spremembo. Potrebne so nove ideje in nova energija in predvsem medsebojna komunikacija. Znam se pogovoriti, povezati in sodelovati z ljudmi. Tu je moja prednost in vrlina. V Občino Puconci želim vnesti svežino, jo usmeriti v prihodnost in voditi bolj podjetno," pove aktualni občinski svetnik.

Občina Puconci ima po njegovih besedah ogromen potencial – naravni, kulturni, zgodovinski in turistični, vendar potrebuje nov zagon, skratka zgodbo, ki bo dala dodano vrednost. Ritlop bi uvedel participativni proračun.

V prihodnosti bo poleg ohranjanja obstoječih delovnih mest ključni cilj ustvarjanje novih. 

"Potrebna je pomoč tudi novim podjetnikom s subvencijo do lažjega začetka. Naloga občine je ustvariti potrebno infrastrukturo za učinkovitejše delo obstoječih gospodarskih družb, kakor tudi za privabljanje novih v obstoječo obrtno cono. Potrebna je nova poslovna cona s tem izkoristiti bližino prometnih vozlišč kot avtocesta tudi v želji za čim hitrejšo izgradnjo vzhodne obvoznice 2 faze in koriščenje železniške proge," pove županski kandidat in doda, da so za razvoj turizma in novih turističnih produktov nujno potrebne moderno urejene turistične, kulturne in naravne znamenitosti. Pove, da je cilj izgradnja turistične infrastrukture, vendar je zraven potrebna vsebina, z butično ponudbo.

Po njegovih besedah občani potrebujejo festivalne, kulturne in družabne dogodke čez celo leto. Tu so tudi gasilci. Gasilskim društvom iz strani občine je potrebno nuditi ustrezno pomoč pri nabavi opreme in obstoj društev. Zavzemal se bo za nadaljnji razvoj kmetijstva in jim nudil vso potrebno pomoč, sofinanciranje. Želi si, da bi se skupaj s sosednjimi občinami povezali in pripravili tudi skupne projekte za medobčinsko kolesarsko povezljivost.

Potrebna je energetska sanacija nekaterih javnih stavb energetska sanacija javne razsvetljave in sončne elektrarne na javne stavbe, vaško-gasilske domove. Kot župan bo spodbudil občane za izgradnjo sončnih elektrarn in toplotnih črpalk s subvencioniranjem.

"Podpiram projekt doma starejših v Puconcih, kjer bo zagotovljena tudi dnevno oskrba. Projekt se trenutno nahaja v fazi pridobitve gradbenega dovoljenja z možnostjo financiranje preko javnega natečaja ali preko zasebnega partnerstva," pove Ritlop in doda, da bo nadaljeval s projektom izgradnje vrtca pri Osnovi šoli Puconci.

Prebivalcem je potrebno naprej zagotoviti zdravo pitno vodo in nadaljevati izgradnjo kanalizacijskih omrežij. Širokopasovno omrežje eno izmed ključnih infrastruktur digitalne družbe, Zato ki je potrebno omogočati kvaliteten dostop do interneta za vse. "Zagovarjam obstoj krajevnih skupnosti, saj so del celovite občine," pove županski kandidat, ki si obenem želi, da bodo njegova programska izhodišča popolnoma jasen okvir tudi občinski upravi, občinskemu svetu in da bodo te smernice za čim boljše, predvsem pa skupno snovanje razvoja v občini. "Gledam v prihodnost z optimizmom, zagnanostjo in ambicioznimi načrti. Moj cilj je torej, da bo tudi v prihodnje v naši občini prijetno, domače in sodobno tako za tiste, ki tukaj živimo in delamo, kot za tiste, ki nas bodo obiskali ter se tudi preselili v našo občino," zaključi Ritlop.

* FOTO: Obč. org. SD Puconci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2022 ob 18:29 Phillip Ward gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗮𝗹𝗮𝗿𝘆𝗔𝗽𝗽𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2022 ob 23:09 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐮𝐳𝐳𝐉𝐨𝐢𝐧.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2022 ob 19:00 gost

      Janković v Ljubljani ima že 10 protikandidat. Vsi skupaj pa ne bodo dobili toliko kot on sam. Ker je zoki car.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2022 ob 20:59 gost

      za vas srbe oz južnjake ,hi,hi,hi,hi,19-00

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2022 ob 21:26 MarleneMartin gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2022 ob 21:27 MarleneMartin gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.10.2022 ob 21:55 Jeanntewart gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.10.2022 ob 22:02 Tinek gost

      Sd..... Včasi me stisnolo

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.10.2022 ob 22:41 Samo besede gost

      Z Lemerja je? Predsednik krajevne skupnosti in član občinskega sveta, zanimivo da v Lemerje najslabša cesta dale naokole, vseposede Indre se rihta samo v Lemerje kak če be se po makedame vozo plus toga elektrike lekar tude nedo mele več pomale, električne štange se njim še malo pa v obrnejo.... Zanimivo najslabše urejena ves Internet pa tude baje za k - in on še na Telekomu dela - žalostno, in te on dela za občane ali kak je napisano, vejpa lidje drage odprite očij

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2022 ob 0:15 Đouže gost

        Cesta resno katastrofalna..na celoj črte, trbelo bi se bole brigate..že prlej..‼️

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.10.2022 ob 8:50 Občan gost

      Ge bi pa rajši ka bi Poldi kandidero za župana. Pri mojo krščanskoj düše. On bi bil dober vert na občine!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.10.2022 ob 10:24 gost

      Komunisti? Ne, hvala.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.10.2022 ob 13:24 Lemerščan gost

      Litrop je en velik nakladač . Nindri ga nikoli viditi nega , zdaj pa se slini po občinskij gostilnaj

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2022 ob 8:00 Modrija gost

        Tij se navče najrplej priimek dobro napijsate pa te brejče. Ges ga v gostilnaj ne srejčan, nej kak tebej ka se na socialne pa se zapijavleš. Edine poštene kandidat v toj posranoj občine. Modrijašof pa pijancof ne nucamo več, zadosta je bilau toga.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.10.2022 ob 16:43 Občan gost

      Ge van pravim. Poldija za župana. Samo de ga trbelo pa malo bole plačate!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.10.2022 ob 17:26 ChristinTillman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.