https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Milan Brglez: »Vem, kako državo voditi odgovorno«

21.10.2022 ob 17:00  

Pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami bomo predstavili kandidate za predsednika Republike Slovenije.

Tokrat smo se pogovarjali s kandidatom za predsednika republike Milanom Brglezem, doktor znanosti s področja mednarodnih odnosov.

Zakaj naj volivci obkrožijo ravno vašo številko na glasovnici? V čem se razlikujete od drugih kandidatov?

Ker imam poleg Anžeta Logarja edini od kandidatov notranjepolitične in zunanjepolitične izkušnje ter vem, kako državo voditi odgovorno in na način, da jo bomo premaknili z mrtvega teka.

Kakšna bo vaša moralna avtoriteta, kdaj se boste oglašali in kdaj ne?

Želim biti moralna in politična avtoriteta. Zato se bom oglašal vedno, ko bo kršena ustavnost in zakonitost, hkrati pa se ne bom oglašal samo za to, da bi kritiziral vlado ali državni zbor. Predsednik mora vedeti, kdaj naj se oglasi in kdaj je bolje, da molči.

Kako pomembno se vam zdi udeleževanje na javnih dogodkih, prireditvah in tekmovanjih? Kakšen bo vaš obseg prisotnosti med ljudmi?

Vedno sem bil rad med ljudmi in še vedno sem rad med ljudmi. Zato bom tudi v prihodnosti med ljudmi, tudi predsedniško palačo bom še bolj odprl za ljudi.

Kako bi obravnavali sovražni govor v odnosu do pravice do svobode govora?

Svoboda govora ni neomejena. Moja svoboda govora se konča tam, kjer se začne svoboda govora drugega. Predvsem pa vedno poudarjam spoštljivost v medosebnih odnosih.

Katera področja vidike kot prednostna v domači politiki?

Urejanje dolgotrajne oskrbe, skrajšanje čakalnih vrst in krepitev sožitja med generacijami. To so področja, kjer moramo narediti več stvari hitreje, kot smo to naredili do sedaj.

Ali podpirate ustavno pravico do splava?

Da.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija