https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zelenemu jutri naproti tudi z izdelovanjem mila in čaja

29.03.2022 ob 7:00  

35 mladih udeležencev mladinske izmenjave z naslovom Toward a green tomorrow, ki jo je pripravil Zavod JULIUS Murska Sobota in jo gosti Dvorec Rakičan, se je učilo pripravljati svoja mila in čaje.


Mladi, ki prihajajo iz Slovenije, Grčije, Madžarske, Poljske in Španije, so preko praktičnih delavnic spoznavali in se učili trajnostnih načinov skrbi za okolje in človeka. Po teoretičnih delavnicah, kjer so predstavili načine, kako bi lahko boljše poskrbeli za zeleno prihodnost narave in ljudi, so svoj čas izrabili tudi za praktične delavnice, kjer so se naučili, kako si lahko sami izdelajo svoje milo in pripravijo domač zeliščni čaj.

Za mila so uporabili različne modelčke in tako so nastala mila različnih oblik, zanimiv barv in izrazitih vonjev.

Pri čajih so bila uporabljena domača zelišča in sadje (meta, kamilice, sivka, lipa, melisa, posušeno sadje). Še preden so si zmešali željen okus čaja, so izdelali in pobarvali vsak svojo vrečko za čaj.

Izdelke so skrbno zapakirali in jih odnesli s sabo domov z obljubo, da bodo vsak v svojem lokalnem okolju pripravil podobne delavnice, kjer bodo mlade učili, kako si izdelati svoje milo in pripraviti svoj čaj in pri tem biti trajnosten in okolju prijazen.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.