https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Udeleženci mladinske izmenjave sodelovali na mednarodni konferenci

06.04.2022 ob 15:00  

Zavod JULIUS med 21. in 29. marcem gosti mladinsko izmenjavo z naslovom Toward a green tomorrow, kjer sodeluje 35 mladih udeležencev iz Slovenije, Grčije, Madžarske, Poljske in Španije.


Aktivnosti mladinske izmenjave potekajo na lokaciji Dvorca Rakičan. In tudi iz tega razloga so se mladi udeležili XVII. mednarodne konference Ekologija za boljši jutri, ki je potekala od 21. 03. do 25. 03. 2022 na daljavo preko spletnega on-line webinar orodja ZOOM in jo je organiziral RIS Dvorec Rakičan.

Mladi so v svojih predstavitvah predstavili svoja razmišljanja in izkušnje na okoljevarstvenem področju s primeri dobrih praks iz svojih držav. Dotaknili so se tudi nekaterih aktualnih, trajnostnih izzivov sodobnega sveta. Tako smo lahko prisluhnili pomembnosti problematike podnebnih sprememb na celotno družbo, upravljanju z naravnimi energetskimi viri in njihovo povezavo z ekonomskimi učinki delovanja znotraj družbe pri nas in v tujini. Dotaknili so se tudi problematike agroekologije in ekoturizma. Pri tem so se posvetili predvsem pridelavi hrane na trajnostno sprejemljiv način in ekološko vzdržni turizem.

Mladi so bili navdušeni, da so lahko sodelovali na mednarodni konferenci in s tem pridobili nove izkušnje, pri tem pa še podrobneje raziskali obravnavano tematiko mladinske izmenjave.

Projekt mladinske izmenjave je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.