https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Glavač ponovno v boj za županski položaj

20.10.2022 ob 6:00  

Alojz Glavač, ki se bo letos na lokalnih volitvah potegoval že za četrti mandat, je s svojo ženo Vlasto kot predstavnico zbranih podpisov podpore občank in občanov ter predstavniki političnih strank vložil vnovično kandidaturo za župana Občine Moravske Toplice. 

Na sedežu Občine Moravske Toplice je v sredo, 19. oktobra, aktualni župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač v družbi svoje žene Vlaste Glavač in predstavnikov političnih strank, ki so mu namenili podporo, vložil ponovno kandidaturo za župana. V izjavi za medije je pojasnil ključne razloge za vnovično kandidaturo in predstavil glavne programske prioritete za mandat 2022 - 2026. 

V prihodnje ne bo lahko, pove Alojz Glavač v uvodu, saj je po epidemiji sedaj pred nami že druga kriza, tako energetska kot cenovna in finančna. Kar bo posledično vplivalo na delo in ravnanje občine. Seveda pa namerava s svojo ekipo še naprej zagotavljati tisto kar so do sedaj, to pomeni delovanje vseh obveznih služb in nalog, ki jih občina mora izvajati.

Stalna predvidena vlaganja na področju delovanja družbe

"Prepoznavni v regiji in širše smo po enkratni pomoči, ki jo namenimo družini ob rojstvu novorojenca ter raznih subvencijah predvsem pri predšolski vzgoji in varstvu. Imamo pa še nov ukrep, ki pa pomaga mladim družinam pri gradnji oziroma adaptaciji, to je olajšava pri plačilu komunalnih prispevkov. Ne gre pozabiti še vlaganja v človeške vire in štipendijsko shemo, kjer vsako leto zagotovimo več kot 30 štipendij. Varstvo starejših je prav tako ena izmed obveznih nalog občine, ki vključuje pomoč na domu in domove za ostarele," pove Glavač.

"Pomembnejše strateške investicije, ki jih načrtujemo za obdobje 2023 - 2027 in so že pripravljene za izvedbo ob primernih finančnih pogojih, so med drugim gradnja večnamenske kulturne, športne in kongresne dvorane, sledi zagon novega turističnega območja oziroma centra to je Rimska Čarda, ki ga želimo izvesti v naslednjih štirih letih in pa ureditev centra Moravskih Toplic, kjer smo v fazi načrtovanja in urejanja podrobnosti z drugimi lastniki tega prostora," obrazloži župan. 

Večnamenska dvorana Moravske Toplice bo namenjena športu, kongresnemu turizmu in kulturi. Sprejela bo lahko od 316 do 640 obiskovalcev oziroma vse do 1.400 obiskovalcev, odvisno od namena. Njena vrednost je ocenjena na 10 milijonov evrov. Del sredstev bo občina pridobila tako od države kot od EU. Projekt naj bi bil končan v treh letih. 

"Potrebno je še omeniti projekt suhi zadrževalnik Sebeborci in vzhodno soboško obvoznico, ki je že v fazi izvedbe in ga sofinancira tako država kot tudi Mestna občina Murska Sobota, katerega del pa je tudi Občina Moravske Toplice," še doda. 

Ostali projekti za obdobje 2021 - 2027

Med ostale projekte spada: management odpadnih komunalnih in kopalnih voda, cestno in vodovodno omrežje, trajnostna mobilnost z vzpostavitvijo kolesarskih povezav po občini in navezavo na sosednje občine, vzgojno varstvena in izobraževalna infrastruktura, trajnostna oskrba, poslovne cone, pametne vasi, omilitev negativnega vpliva človeške aktivnosti na okolje in razvoj zelenega turizma. 

"Seveda pa ne gre pozabiti še stalnih vlaganj v javno komunalno infrastrukturo, gradnjo cest in pločnikov, javno razsvetljavo, odvajanje ter čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode in še bi lahko naštevali," zaključi. 

Župan poudari, da je ob vsem tem izrednega pomena, da se ohrani finančna stabilnost. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija