https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V štirih letih izvedli več kot 13 tisoč izobraževalnih ur

Murska Sobota, 22.10.2022 ob 14:00  

Ljudska univerza Murska Sobota je kot vodilni partner priredila zaključno konferenco projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc v obdobju med 2018 - 2022 v Medgeneracijskem središču Mensana v Murski Soboti. 

V Medgeneracijskem središču Mensana je potekala zaključna konferenca projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018 - 2022, katerega namen je bil povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje in izboljšati njihove spretnosti tako za potrebe trga dela kot za osebno rast. 

Projekt je vodila Ljudska univerza Murska Sobota skupaj z Ljudsko univerzo Lendava, Javnim zavodom Knjižnica Gornja Radgona, Ustanovo Lokalna razvojna fundacija za Pomurje in Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

Konference so se med drugim udeležili Maja Kobal Merkun, kot skrbnica projekta in predstavnica MIZŠ, podžupanja Mestne občine Murska Sobota Bernardka Ružič, direktor Ljudske univerze Murska Sobota ter vodja projektne pisarne in svetovalnega središča. 

Na konferenci so predstavili pomen možnosti izobraževanja v lokalnem okolju in zasledovanja strategije vseživljenjskega učenja. Projekt, ki so ga izvajalci ocenili kot uspešnega, je vključil v izobraževalne programe skupno 2.817 udeležencev, od tega 1.881 starejših od 45 let. Izvedli so 244 skupin različnih programov, med katerimi so prevladovali izobraževalni programi za pridobivanje jezikovnih in digitalnih kompetenc. V štirih letih znotraj konzorcija so izvedli skupaj kar 13.620 pedagoških izobraževalnih ur.

Maja Kobal Merkun iz MIZŠ je izpostavila, da bomo v današnjem spreminjajočem okolju, ki od vseh nas zahteva fleksibilnost, postali ranljivi vsi, ki se ne bomo vključevali v različne oblike vseživljenjskega učenja. 

Izobraževanje se v sodobni družbi, družbi znanja nekako poimenuje kot ekonomska investicija. Posameznik, ko konča svoje formalno izobraževanje, če želi biti konkurenčen na trgu dela, se mora seveda še naprej izobraževati. Določeni posamezniki nimajo finančnih sredstev, zato je ta projekt odlična priložnost, kamor se lahko ti udeleženci vključijo in si tukaj te kompetence pridobijo oziroma izboljšajo," je povedala podžupanja Bernardka Ružič.

Projekt je delno financirala EU iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Skupna vrednost projekta pa je 16,39 milijona evrov, od tega je 80 odstotkov prispeval Evropski socialni sklad.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2022 ob 16:50 Fse za hasek gost

      Kelko je pa haska s toga?

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.10.2022 ob 22:09 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐭𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2022 ob 18:32 gost

      Kda vijdim na sliki toga Sračnjeka iz Ljudske univerze , te mi vse mijne !!! Tale je fanatik in gobezdakič . pa nič nareditis !!!!!!!!!škoda časa ---brez haska !!!!!!!!!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2022 ob 19:37 gost

      Tukaj imajo samo kurist tisti keri poučuje. Za velike denarce.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2022 ob 17:07 gost gost

        V štirih letih izvedli več kot 13 tisoč izobraževalnih ur, kar bo znatno pripomoglo k visoko dodani vrednosti !

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2022 ob 7:25 lulek gost

      LU je eno veliko sranje!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2022 ob 10:38 ljud gost

      lendavska lu je daleč najslabša in nesramni so

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2022 ob 11:34 Ohin gost

        Se strinjam. Direktorica pa Bog ne daj, da bi malo kdaj pogledala in pozdravila ljudi zaradi katerih sploh še obstaja ta luknja za drek in ima plačo. Seveda brez njene mamice najbrž ne bi zdaj tu sedela njena rit.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.10.2022 ob 18:32 Gertrudeackson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.