https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni potekala slovesnost ob dnevu suverenosti

26.10.2022 ob 12:40  

V Gornji Radgoni je ob državnem prazniku, dnevu suverenosti, potekala osrednja proslava, ki sta jo organizirali Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Zveza policijskih veteranskih društev (ZPVD) Sever. Slavnostni govornik na proslavi je bil minister za obrambo Marjan Šarec. 

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Zveza policijskih veteranov društev (ZPVD) Sever sta v dvorani Pomurskega sejma v Gornji Radgoni pripravili osrednjo slovesnost ob dnevu suverenosti in 31. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije. 

Prireditve so se udeležili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan in drugi visoki gostje. 

Zbrane je s pozdravnim nagovorom nagovoril župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko. »Na današnji dan leta 1991 smo končno udejanjili svojo samostojno državo. Za suverenost smo bili pripravljeni tudi umreti, vse, da bi zmogli graditi jutrišnji dan po svoji meri in željah skupaj še naprej,« je povedal Rojko.

Slavnostni govornik na proslavi je bil Marjan Šarec, minister za obrambo, ki je v svojem govoru poudaril, da z dnevom suverenosti slavimo sklepno dejanje slovenske osamosvojitvene vojne. »Danes slavimo dejanje, ki je zaključilo dolgoletne sanje, tudi boj slovenskega naroda in strahove, ali nam bo uspelo ujeti pravi trenutek in živeti v svoji državi,« je nagovoril vse zbrane.

Minister je dejal: »Večkrat slišimo, da je bila takrat politika enotna. Vendar je bil ključen narod. Osamosvojitev ni zasluga le nekaterih, temveč je zasluga celotnega naroda, ki je takrat imel željo in je verjel v to, da bo slovenski narod živel suvereno v družbi drugih narodov. To, kar smo takrat sanjali, danes živimo. To so bile velike dosanjane sanje.«

»Vsaka žrtev, ki je bila podarjena na oltar domovine v slovenski osamosvojitveni vojni, si zasluži časten in dostojen spomin. Vsak narod ima lastno zgodovino. Slovenska osamosvojitev je častno dejanje, je največje dejanje celotne slovenske politike, čeprav si zasluge pripisujejo le nekateri, in celotnega slovenskega ljudstva,« je še dodal Šarec.

Nastopili so dijakinje in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Policijski orkester pod taktirko Tomaža Kmetiča, slovesnost pa je povezoval Stane Kocutar. 

Več fotografij v spodnji galeriji … 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2022 ob 13:35 Karel K. gost

      Ko vidim Kučana na teh proslavah mi mine tek. Takrat je bil proti osamosvajanju in je samo skrbel za to, da bi se ohranil njegov titoisitčni poliitčni sistem. Miloševič ga je nagnal s svojimi titoističnimi takratnimi mešetarji iz Beograda, saj je hotel z Adžičem in JLA ohraniti Jugoslavijo na čelu katere bi se vsedel kot Tito po Titu. Potem je bil za samostojno Slovenijo vendar pod pogojem, da se ohrani titoisitčni politični sistem. Janša, Bučar, Peterle, Oman, Rupel, Bavčar so mu dali podporo za ta njegov projekt, ko jim je razdelil državniške funkcije in oni so to sprejeli. Zaradi tega njihovega hlapčevstva Kučanu danes Slovenija hira na vseh področjih, zdravstvenem, razvojnem finančnem in propada. Kot izgleda se spet vrača novodobna UDBA v zdravstvo in druge institucije. V zdravstvenih čakalnih kot izgleda nameščajo udbovce kateri fotografirajo in tudi snemajo, vb glavnem pa prisluškujejo, če ljudje kritizirajo zdravstveni sistem. Zagotovo se to dogaja tudi drugje, da se spet ljudje kateri nasprotujejo tej titoisitčni Kučanovi in Janševi blaznosti in sodelovanju iz leta 1990, špecajo, zasledujejo in ovajajo. Zagotovo bo nastal nekje novi Goli otok kjer se bodo ti ljudje shranjevali.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 14:14 kilonja gost

        V bajsiko Niko se je en zaletel ( če je to sploh res ), ta je obrnila zadevo seveda v antijanšizem in že se po tem verjetno zrežiranem dogodku pojavljajo klici politikov za popolno cenzuro nekaterih medijev in za še večji nadzor nad komentarji ki jim niso všeč . Za vogalom so pa čakali ragbisti ki so že posneli reklamo..češ, zaleti se vame, oni pa tam na slikah kot neki silaki...ovi imajo vse v nulo zrežirano in naštudirano, zabiti folk pa kot zombiji sledijo..samo Janšo moreš omeniti pa se jim um zamegli in zamegleni um ni težko kontrolirat . Leva politika mi deluje kot hipnotična seansa ki se nikoli ne konča.

        15 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 14:57 gost

        Za tebe itak prepozno saj ti biološka ura bije tik tak s tem da te mine tek je pa itaak vse jasno pod TITOM si se prenažrl zdaj pa več ne moreš niti jebati, ker feder ne dela, ta novonastajajoči Goli otok bo pa tvoja naslednja postaja psihiatrični iztirjenec kak kaj selanska še mejša

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 20:00 Robert McElwain gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐭𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2022 ob 14:06 kilonja gost

      Kaj delajo na takšni proslavi antislovenski fašisti, Bobnarjeva- kozojebska kraljica, Kučan kralj škratjih in pravljičnih dežel in Šarac princ plastičnih pušk za otroke - v prostem času antijanšist??

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 19:24 123 gost

        Če bi morali biti na proslavi sladoledari ki izvirajo iz njegovih krajev, za razliko od Janše so vsaj poštenjki

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2022 ob 14:20 gost

      zgodovino pišejo zmagovalci

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 15:00 Karel K. gost

        V Sloveniji pa zgodovino slovenskega naroda pišejo titoistični prevaranti in lažnivci, kateri se polastijo vsega kar jim je v prid. Zatajijo zmagovalce in zaslužne ljudi, samo, da ye lahko slikajo, in Slovenski narod to stoično prenaša in še vedno gre na volitve in te svoje krvosese voli. Kučan bi še danes moral biti v zaporu, zaradi svoje titoistične preteklosti in sedanjosti.

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 15:16 Parsifal gost

        zasluzne lidij zatajijo?? zgleda ka san sebe mas prevec za zasliznoga..pocujtis se kak zadnja smet kero je san jansa fukno v iz stranke...od te naprej si zacao pisariti..ustavno presojo glede imena stranke vlozo...itd...tvoji eseji o titoizmi na gibanjeops.si..naj nastevlen dele? tij propali politik..napaka..nemres biti propali politik ka si niti nigdar nej bil..tvoj domet v politiki je mogoce do meje tvojega grunta..kaperas?

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2022 ob 14:46 gost

      Nega na sliki največjega osamosvojitelja Slovenije enega in edinega Janeza Janše. Verjetno se spet skriva v potzemlju Cankarjevega doma kot tistega leta 10 dnevne vojne.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2022 ob 14:49 gost

      JJ je na križarjenju z oligarhi in jadrnico. Kerim je pomagal z davkoplačevalskim denarjem za tajkunske posle.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.10.2022 ob 14:51 Vuk Rupnik gost

      Na zalost se moram tokrat z Karlom strinjati, vecinoma ima prav kar je napisal. Po navadi mu ne dam dosti prav ampak tak je bilo kot je napisal. Zal ta Murgeljski palcek se danes vodi Slovenijo z ozadja prav tako Jansa. Onadva danes vec ne bi smela ze zdavnaj obstajati v politiki. Pokoj bi morala uzivat brez vmesavanja politike. Meni osebno je najblizja sds po prepricanju a ji do zdaj se nisem dal glasu, ravno zato ker je njihov vodja Jansa. Takoj ko se umakne iz sds imajo moj glas. Saj pa te ma sds sposobne ljudi, ki bi lahko stranko prevzele. Npr Romana Tomc, Logar ali Strakl so zelo sposobni. Preprican sem, da ce bi se Jansa umaknil bi sds gladko zmagal volitve. Zalostno za Slovenijo, da en Murgeljski palcek se danes ima vse vajeti v rokah in odloca kdo bo predsednik vlade in predsednik RS

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2022 ob 7:32 gost

        kučan še gnjes v politiki, Janša pa skoro 25 lejt mlajši.....mislim, ka bou san ostao pomali, narava dela po svoje, trigliceridi pa holesterol pa tui, kak je debeli

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.10.2022 ob 15:55 gost

      SDS -SLOVENCI DRŽIMO SKUPAJ !!!

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.10.2022 ob 17:02 Karel K. gost

      Sedj pod to vlado je kot v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Vse se spet nadzoruje, kar je proti partiji na vladi, zdravstveni sistem je crknil, državna blagajna je prazna, zato ni denarja za to, da bi dokapitalizirali zdravstveno in pokojninsko zavarovalnico, kar je včeraj Loredan priznal, ko je povedal, da denarja ni. Tudi takrat v šestdesetih letih je nastla kriza socialnega sistema in Titova glava je bila na nišanu, zato je odprl državne meje in v tujino poslal vse za delo sposobne državljane kateri so tam služili svoj vsakdanji kruh poleg pa je poslal z njimi v kontrolo, kaj bodo govorili, udbovsko bando.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 17:38 Parsifal gost

        Karel K. za precednika..precednika vlade..ustavnoga sodnika..tozilca...v glavnon fse funcije jemi dati..taksi sposoben clovik se rodij na 2000 let..bog sin in sveti duh..vse v enon...Mesija slovenskoga naroda

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.10.2022 ob 17:21 gost

      Trenutna vlada nima nobenih izkušenj v realnem sektorju - gospodarstvu in nikakor ne razume kaj je to javno naročilo , javni razpisni pogoji , pogodbe , izplačila itd. Ko bo denarja zmanjkalo dvignimo davke , prispevke , trošarine in nas boosvobodili denarja in to je svoboda !! Ljudje primite se za denarnice !!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.10.2022 ob 17:34 LisaReed gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.10.2022 ob 17:50 gost

      17.21,,,debil ti pa nimaš izkušenj sam sabo zato te lahko bedak kot je januš grozni ima za hlapca.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.10.2022 ob 17:59 Karel K. gost

      To Niko Kovač pa ja že preveč propagirajo zaradi tega, ker jo je eden moški v mestu povozil. Potem pa pravi, da sta s kolegico Korajžijo bežali. Ne bi vedel, kako je ta tek Nike izgledal, dir ni bil, morda malo bolj hitrejša hoja. Zato jo zagotovo ta moški ni zasledoval, saj bi jo zlahka ujel. Saj ni lepo na ulici napadati mladih žensk s strani moških, vendar se Nika ima že za nekaj več kot je funkcija predsednika države, ko pravi, da je ona nekaj več, privilegirana. Ja deklica draga, tebe so določili, da boš za vse zaslužna, to je folklora slovenske titoisitčne poliitčne elite, katera zares zaslužne skrije in če ne utihnejo jih utiša s pomočjo za to pristojnih institucij države, Ti boš vedno najboljša pa čle se sploh ne boš oglasila. Tebe je povozil baje ta moški, koliko ljudi pa je v teh 30. letih povozilo in uničilo slovensko titoisitčno pravosodje, ustavosodje in druge institucije in kljub temu ti ljudje ne dobijo niti besedice pozornosti v slovenskih medijih, tvoje ime pa je od včeraj naprej prisotno v vsakem medijskem kotičku, potrebno bo celo nositi maske kot zaradi kovida. Ti si šolski primer sistema vladanja in delitve slovenskega naroda s strani titoistične poliitčne elite na privilegirane in drugorazredne.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.10.2022 ob 18:16 DA VAS NI SRAM gost

      TO VAM PIŠEM KOT VETERAN - UDELEŽENEC VOJNE ZA SLOVENIJO ALI VAS NI SRAM ? Na proslavi vsi tisti ki so najbolj NASPROTOVALI OSAMOSVOJITVI SLOVENIJE in so se ko je bila vojna za Slovenijo poskrili ali pa pobegnili v tujino, MI KI SMO SODELOVALI TAKRAT V VOJNI SMO VIDELI KDO OD TEH KI SO NA SLIKAH SE JE KJE SKRIVAL. Tako LIPIĆ še posebej pa ČAS se nimata kaj oglašati, tudi jaz se s Časom ne morem strinjati, postavlja se na eno stran politike in dodatno krha odnose, nismo zato držali glave naprodaj, da se bodo zdaj eni politično bogatili, SRAM NAJ TE BO ČAS, ker si za časom!! Priliva ogenj kak kovačeva iz 8. marca s psom, igrajo na nevarne strune, dragi sodržavljani! Mene kot veterana vojne JE STRAH živeti v državi kjer predsednik vlade javno izjavi: "NE BOMO DOVOLILI, DA NA VOLITVAH ZMAGA LOGAR" Pazite DOVOLILI če bi to izjavil nemški kancler, bi takoj "NASLEDNJI DAN MORAL ODSTOPITI" To je zelo, zelo nevarna izjava. #veteran vojne za Slovenijo#

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 18:47 gost

        veteran ja...jaz sem tudi strazil helikopter na letalisci v rakicanu..pa se nimam za veterana..sploh 90 procentov veteranov (KAO) ni izstrelilo naboja..in ve ti sedaj dam v roke stari kalasnikov ga ne bos znal rastavit in nazaj sestavit..

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 19:50 kilonja gost

        "NE BOMO DOVOLILI, DA NA VOLITVAH ZMAGA LOGAR" Pazite DOVOLILI če bi to izjavil nemški kancler, bi takoj "NASLEDNJI DAN MORAL ODSTOPITI...če bi pa to izjavil Janša bi pa bilo govora o FAŠIZMU, NACIZMU, ORBANIZMU itd...

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.10.2022 ob 19:18 gost gost

      Ojoj Karel in še njemu podobni, kak ste bedni.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.10.2022 ob 19:35 gost

      Bedo te je naredo ha,ha,ha,ha, 19:18

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.10.2022 ob 19:39 gost

      DEBELI pa veteran !! Ma nemoj !! Vic stoletja seronja !!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2022 ob 19:52 DEBELI VETERAN HOMIĆEV gost

        Debeli je homoseksualni veteran, s trdim tičem je preganjal SRBE po Prekmurju leta 1991 .Sramotno, ampak učinkovito.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      26.10.2022 ob 19:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      A menite,da bo Pahor spet smeti pobiral?Jeb ...se njemu za narod,glavno,da ima kol v riti .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      26.10.2022 ob 20:05 Nejci iz zaprtega odelka gost

      Dragi glupi Lendavski naddrek. Pahor bo tebi in meni cele dneve v Hrastovcu vlekel pusil tica.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      26.10.2022 ob 21:04 Kukečki Lajči gost

      Kićan pa Lipicsi, poglejta se v ogledalo. A vaju res ni sram? Kak imata obraz ? Samo še oproda Shiphtar marjan manjka... Osamosvitelji ? Sramota ! Pa, kje mi živimo?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.10.2022 ob 21:57 Parsifal gost

      bravo Nadvojvoda...tak se graj cese..iden dele barcelono pa bajern gledat..fajn se mejte 😉😉

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      26.10.2022 ob 23:43 eva gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem-------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐂𝐢𝐭𝐲𝐏𝐚𝐲.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      27.10.2022 ob 11:43 gost

      A ta zloben bel palcek,ni bil glih on nekak proti osamosvojitvi,sedaj pa na vsaki proslavi saj pa ima dobro penzijo,pa se hodi nazirat okrog..Borut,ti pa tudi izkoristi se zadnje zastonj zakuske,bo treba it kmalu delat,pa nebo malica vec zastonj

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      27.10.2022 ob 13:18 karlu velikemu gost

      vse veš in nateguješ nepismene, ki jim sosedi bereju tvoje zapise, nisi pa še zapisal, da so denar zdravstvene blagajne IN POKOJNINSKE BLAGAJNE POŽRLE BANKE OB KRPANJU SVOJIH LUKENJ IN ŠKANDALOV. iN TUDI TO JIM JE NEKDO OMOGOČIL Z NAŠIM DAVKOPLAČEVALSKIM DENARJEM. Kot je razvidno si OBSEDEN S TITOM, SI PA OD NJEGA IMEL NAJVEČJO LORIST KOT NAJVEČJI KOMUNIST V OKOLICI, prokleta baraba hujskovalno zanikrna.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      27.10.2022 ob 14:29 še malo gost

      Nobeden se ne vpraša kje so grški evri. Cigapravi, ka de jih koristil Pahor, da ne ta šo rit namakat.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.