https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odprli kolesarsko stezo Genterovci–Radmožanci

25.10.2022 ob 6:05  

V sklopu projekta Kolesarska steza Lendava–Dobrovnik–Kobilje je bila včeraj, slovesno odprta kolesarska steza na relaciji Genterovci–Radmožanci.


Projekt smiselno zaokrožuje gradnjo manjkajočih odsekov kolesarskih stez, ki bodo kolesarsko omrežje povezale v celoto in povečale privlačnost površin za kolesarje. Kolesarsko stezo so s prerezom traku tudi simbolično predali svojemu namenu predsednica Krajevne skupnosti Genterovci Alenka Pisnjak, predsednik Krajevne skupnosti Radmožanci Teodor Lebar in podžupan v funkciji župana Ivan Koncut.

Ivan Koncut se je zahvalil vodstvu in učencem Dvojezične osnovne šole Genterovci, ki so pripravili program na temo mobilnosti in ob tem povedal: »Ta steza je velika pridobitev tudi za vas šolarje, ki se s kolesi vozite v šolo. Občina Lendava si z izgradnjo kolesarskih stez prizadeva tako za večjo prometno varnost naših občanov kot tudi za kolesarki turizem.«

Kolesarska steza poteka po desnem robu lokalne ceste Genterovci–Radmožanci v skupni dolžini 1.763 metrov, od tega je steza v dolžini 1.691 metrov dvosmerna, enosmerna je kolesarska steza v naselju Radmožanci. Dolžina le-te je 72 metrov. Širina enosmerne kolesarske steze je 1,6 metra, širina dvosmerne kolesarske steze pa 2,5 metra. Vrednost investicije s strani občine znaša 362.498,10 evra z DDV. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za infrastrukturo RS in Kohezijskega sklada EU v višini 214.796,98 evra. 

V teh dneh pa potekajo še zaključna dela še na eni pomembni kolesarski povezavi, na relaciji Dolga vas–Lendava–Trimlini projekta Kolesarska steza Lendava–Velika Polana–Črenšovci.

V začetku oktobra 2022 so Občine Lendava, Dobrovnik in Turnišče podpisale tudi partnerski sporazum za nadaljevanje tega projekta. Projekt se bo nadaljeval s pripravo projektne dokumentacije za izvedbo gradnje za rekonstrukcijo ceste in izgradnjo kolesarske steze tudi na relaciji Radmožanci–Turnišče v skupni dolžini 4.200 metrov. 

Po izdelavi projektne dokumentacije si bodo vse tri partnerice prizadevale, da za izvedbo projekta pridobijo sofinancerska sredstva, s katerimi se bo prispevalo k večji varnosti udeležencev v cestnem prometu, vzpostavljena pa bo tudi boljša pretočnost za motorni promet, so sporočili iz občine Lendava.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2022 ob 7:18 gost

      Radmuzanci imajo kolesarsko stezo z genterovci. Res napredno komaj gdo sploh ve kje to je. Sosednja občina Turnišče pa nima niti Renkovci Dobrovnik, niti z lipov, niti z čerensovci, niti z Beltinci Renkovci, vse občine sosednje so povezane med sab z kolesarski I stezami samo v turnišcu je prekinjen promet z stezami. Halo debili zbudit se. Zdaj je čas volitev da debeli vse obljubi proti kandidat se bo pa z njim strinjal. Kot na prejšnjih volitvah. SDS so sami lažnivci kot njihov kandidat za predsednika.

      22 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2022 ob 9:05 kilonja gost

        Vi si tam pri Nedelici raje tisto 15 letno sramoto od ceste popravite, ker to da se niste organizirali in uredili tisto grozljivko od ceste je primitivno .Jebo vas kolesarske steze, te se pa kolesarji gnetejo na koncu na glavnih cestah in delajo kolone, sploh v naseljih, policija pa ? Kurec od ovce, nič...

        17 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2022 ob 9:24 gost

        Pa kaj si nepismen ali nepismena, daj se zberi ali koga prosi, da ti napiše komentar namesto tebe, pa to ne moreš verjet, kako lahko takšni osebki končajo osnovno šolo, če jo sploh končajo. Takšen zmazek ne moreš razumet, brez repa.....brez glave..tisoč napak..Bog ti pomagaj, ne piši več na portale, ker si nepismen-a.

        15 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2022 ob 9:55 2021 gost

        kilonja- To pa moraš pihniti na dušo županu Dobrovnika Kardinalu kateri bi sedaj bil rad še državni svetnik, saj je to cesta last občine Dobrovnik.

        19 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2022 ob 8:08 gost

      Zgodaj zjutraj, pa že takšen bebo.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2022 ob 8:10 gost

      Pa ka se tij polpismeni krnjaš mešaš v druge občine, svojo si poriktaj pa pred svojim pragom pometaj, norček soboški.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.10.2022 ob 8:45 leon gost

      Jutri bo pa cela posuta s kamenčki in smetmi ter bolj nevarna od glavne ceste.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.10.2022 ob 9:51 gost

      Če se gremo neko varnost na cestah ima tisti prvi prav. Samo obljube so prazne fraze kere pa SDS župani veš čas obljubljajo. Vedno jih je polno obljub od dejanj pa nič. Taki župani nimajo kaj več kandidirati ker samo trošijo denar vseh občanov in vseh davkoplačevalcev za svoje interese. Ko ugasnejo predvolilne luči.

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.10.2022 ob 12:29 Munt gost

      V Satahovci ob obnovi ceste Satahovci- Krog ,Soboška občina ni zmogla 800 metrov kolesarske steze od Kroga do Satahovec. Na tej cesti so velike hitrosti ,ker je cesta ravna in obnovljena in tako smo kolesarji ogroženi. Po manjših občinah jih naredijo kilometre,mi v Satahovci smo edini v občini ,ki nimamo metra pločnika. Do pokopališča je bil zgrajen pred 9 leti. To kaže kako politično deluje SD oblast v Soboti.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.10.2022 ob 17:23 Andreaosley gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.10.2022 ob 20:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      E,ko rejžeju trak državne imovine krajevniki in nadebudni pisun ...no ,deco su prignali.....niso nič kriva,tete učiteljske tudi ne.....,tiste,ki pogledujejo za "mačoti" ...

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.