https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Filip Kovačič nastopil na svetovnem prvenstvu v Koreji

26.10.2022  

Minuli konec tedna se je v Seulu v Koreji končalo WDSF svetovno prvenstvo v breakdancu, katerega se je udeležil tudi Filip Kovačič iz Plesnega kluba ZEKO.

Slovenske barve so zastopali 4 tekmovalci dva fanta in dve dekleti.

Iz Plesnega kluba ZEKO se je prvenstva udeležil Filip Kovačič.

To je bilo njegovo prvo svetovno prvenstvo v tej organizaciji, ki je prevzela tudi Breakdance na Olimpijskih igrah, ki bo prvič na sporedu 2024 v Parizu.

Nastopilo je preko 350 tekmovalcev in tekmovalk. V kategoriji članov je nastopilo 210 plesalcev iz 55 držav. Filip Kovačič si je priplesal 127 mesto. 

"Za Filipa je bilo to prvo svetovno prvenstvo WDSF. Dobro se je spopadel s pritiskom velike tekme, Kar se tiče nastopa sem zadovoljen, kak element ni šel ravno tako kot bi moral, ampak je odlično izpeljal vse do konca. Pristal je nekje na polovici in za malenkost zgrešil izločilne boje, tako, da za prvič smo lahko več kot zadovoljni. Letos je tehnično zelo napredoval, malo je drugačen sistem, kot smo ga navajeni do sedaj. Treba si je ustvariti tudi ime, saj v kategoriji, kjer so sami profesionalci, ki trenirajo 6 do 8 ur na dan rabiš malo časa, da te opazijo, kajti po znanju bi lahko marsikoga premagal, ki se je uvrstil v izločitvene boje. Zavedamo se, da je vsak začetek malce težak tako, da smo v fazi nabiranja izkušenj in spoznavanja novega sodniškega sistema in sistema tekmovanja nasploh. To je že 4 taka tekma v tej organizaciji in Slovenci počasi napredujemo po lestvici, kar me navdušuje z optimizmom in se veselimo prihodnjih izzivov," je povedal njegov trener Dejan Zečević.

FOTO: Plesna šola ZEKO. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2022 ob 6:59 Magyar Bacsi gost

      Bravo dečki, čestitke......

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2022 ob 17:36 LisaReed gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.