https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti bodo ob dnevu reformacije potekale različne slovesnosti

27.10.2022 ob 9:00  

V prihajajočih dneh bodo v Murski Soboti ob dnevu reformacije potekale različne slovesnosti. Tako se boste lahko med drugim udeležili "Regionalne slovesnosti ob dnevu reformacije" kot tudi "Svečanega bogoslužja ob dnevu reformacije".

Tako bo danes ob 19. uri v Gledališču Park v Murski Soboti potekala "Regionalna slovesnost ob dnevu reformacije". Slavnostni govornik bo red. prof. dr. Marko Jesenšek. Na slovesnosti bodo nastopali: Učenci kitare ZGŠ Virtuoz, Duo Mystica, Glasbena skupina Selah in Učenci Osnovne šole Fokovci. Brezplačne vstopnice so na voljo pri blagajni Gledališča Park med 14. in 17. uro.


V ponedeljek, 31. oktobra 2022, ob 10. uri pa bo ob prazniku dneva reformacije v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra Murska Sobota potekala osrednja slovesnost s svečanim bogoslužjem, s katerim bodo počastili 100. obletnico ustanovitve seniorata in samostojnosti Evangeličanske cerkve. Svečano bogoslužje bo prenašala tudi Televizija Slovenija. Zaradi televizijskega prenosa se naproša, da se mesta v cerkvi zasedejo 15 minut pred začetkom.

    Fotogalerija