https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti pripravili regionalno slovesnost ob dnevu reformacije

Gledališče Park, 28.10.2022 ob 10:30  

Včeraj je v Gledališču Park Murska Sobota potekala "Regionalna slovesnost ob dnevu reformacije," ob prihajajočem državnem prazniku dnevu reformacije.

Na slovesnosti ob dnevu reformacije, ki so jo pripravili Mestna občina Murska Sobota, Evangeličanska Cerkev v Sloveniji in Protestantsko društvo Primož Trubar, je zbrane goste uvodoma pozdravil škof mag. Leon Novak, ki je v svojem govoru poudaril pomen reformacije za slovenstvo in slovenski jezik.

Na slovesnosti je kot slavnostni govornik nastopil red. prof. dr. Marko Jesenšek, ki pa je  osvetlil zgodovino slovenskega jezika in poudaril, da ”na odnosu do jezika, danes pada naše domoljubje”.

Za kulturni program pa so poskrbeli: Učenci kitare ZGŠ Virtuoz, Duo Mystica, Glasbena skupina Selah in Učenci Osnovne šole Fokovci.


V Sloveniji 31. oktobra praznujemo dan reformacije, ki je tudi dela prost dan. Dan reformacije praznujemo v spomin in opomin o pomenu slovenskega jezika. Prve zapisane besede v slovenskem jeziku je leta 1550 zapisal Primož Trubar. 

Več fotografij v spodnji galeriji … 

 

    Fotogalerija