https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sprejem častnih občanov in obisk županje budimpeštanskega 1. okrožja Budavár

Mestna hiša, 01.11.2022 ob 13:15  

Kralj Ludvik I. je 28. oktobra pred 655 leti rodbini Bánnfy podelil sejemske pravice in s tem se je lendavska posest zapisala v takratni gospodarski, politični in kasneje tudi meščanski zemljevid Evrope. V spomin na ta dogodek je 28. oktober dan, ko občina Lendava praznuje svoj praznik.  


Ob tej priložnosti je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava, Ivan Koncut v mestni hiši sprejel častne občane Občine Lendava in jim izrazil zahvalo ter veselje, da so se odzvali vabilu, saj so bili v preteklosti prav oni ključni akterji razvoja mesta, v katerem živijo. Ferenc Hajós, Ferenc Kiraly, Franc Gerič in Metod Dragonja so se v prijetnem in spominov polnem pogovoru spomnili številnih anekdot in prelomnic lendavske polpretekle zgodovine, ki so jo soustvarjali ter obenem dali mnoge koristne predloge in ideje.

Sprejemu je prisostvovala tudi županja okrožja Budavár, 1. okrožja madžarske prestolnice Budimpešte, Márta Naszályi Váradiné, ki se pretekli večer tudi udeležila prireditve ob prazniku Občine Lendava. Od leta 2014 pobrateni Občina Lendava in 1. okrožje Budimpešte Budavár sta v preteklih letih tesno sodelovali.Županja Márta Naszályi Váradiné je svoj mandat nastopila leta 2019 in na tokratnem srečanju je potrdila da, se bo pobrateno sodelovanje tudi v prihodnosti nadaljevalo. Sodelovanje se bo ob kulturno umetniškem razširilo tudi na področje športa, prav tako bo v postcovidnem obdobju priložnost za več obiskov in dogodkov, ki bodo nadgrajevali dosedanje plodovito sodelovanje. 

Županja okrožja Budavár, 1. Okrožja madžarske prestolnice Budimpešte, Márta Naszályi Váradiné, se je ob tej priložnosti zapisala v Knjigo gostov in podpornikov Lendave in delila naslednje misli: "Najlepše se vam zahvaljujemo za prijazno vabilo! Hvala tudi za gostoljubje župana in celotnega mesta!  Lendava je čudovito, očarljivo in prijazno mesto, ki nam obeta še mnogo lepih dogodivščin - zato bi vas radi čim prej obiskali ponovno. Prav tako pa vljudno vabimo predstavnike Lendave k nam v Budavár!"

Ob njenem prvem uradnem obisku v Lendavi ji je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava, Ivan Koncut podaril tudi Postillo, faksimile knjige, ki so jo leta 1573 natisnili v tiskarni Rudolfa Hoffhalterja na gradu lendavskega gospoda Bánffyja.

 Več fotografij v spodnji galeriji … 

 Foto: Tomaž Galič

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2022 ob 15:58 Kje si Janez gost

      Razočaran sem. Zelo sem razočaran. Gledam slike pa nikjer Janeza. Žalostno.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 22:45 Kufr ali vera gost

        youtube.com/watch?v=uO9cLXMfe3 novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/se-bo-po-ljubljani-razsiril-primcev-evangelij-je-mozen-preobrat-v-drugo-smer

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 23:40 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐂𝐢𝐭𝐲𝐏𝐚𝐲.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.11.2022 ob 16:05 gost

      Zjoči se še malo !!!!!!!!!! 15:58

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.11.2022 ob 17:02 gost gost

      Pa so že te vogerčke tu vlačili, ojoj.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.11.2022 ob 17:11 gost

      Rajši VOGRE kot levojajo gamad !!!!!!!!!!!!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.11.2022 ob 18:03 ghost gost

      Ti ob 17,11 si pa resan betežen v glavi. Puklasti pokvarjenec ti je zablokiro še tisto malo mozga, ka si ga mogoče mel. Uboge betežne glave.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.11.2022 ob 18:28 gost

      Spet ja orban na delu samo njegov hlapec JJ manjka. 10 decembra bo novinar nove 24ur in stranka SDS imeli koncert za ljudi kerim je prejšnja vlada pokradla denar. Z zavajajočim naslovom za uboge. V resnici pa bo koncert da se bo,,,, princ teme,,,, pokazal za vodijo keri kao ljudem pomaga. Najprej njim krade potem pa organizirajo koncert da glupi narod dobrodelno podpre njihov koncert. Same laži same prevare sami hinavci SDS.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.11.2022 ob 18:31 gost

      Če je to res naj da tisti novinar nove 24ur. Ker debil ima veliko hišo z bazenom in veliko posestvo kero se ne zasluži z novinarskim delom. Tako da je tukaj bil boter sam,,,,, Januš grozni.,,,,,,,.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2022 ob 9:55 gost gost

        točno tak, odkod pa enemu novinarju €€ da je lahko od madžarov odkupil 45% delnic, vsak ki ima malo pameti ve da tu ni vse čisto.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.11.2022 ob 8:49 gost

      Grozni ti je tvoj smrdlji gobec vsrani ki vsak dan isto ponavlja. Drek debeli.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.11.2022 ob 9:47 gost

      PRAVILNO !!!8:49

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.