https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Danes se spominjamo tistih, ki niso več z nami

01.11.2022 ob 6:00  

Na današnji dan spomina na mrtve se bodo številni tradicionalno odpravili na grobove bližnjih, nanje položili cvetje in prižgali sveče ter se poklonili njihovemu spominu. 

1. november, dan spomina na mrtve, je državni praznik in dela prost dan. Značilno za ta dan je obiskovanje grobov bližnjih, polaganje cvetja in prižiganje sveč v spomin na pokojne. Praznik, ki je bil dela prost dan že v Socialistični republiki Sloveniji, ko smo ga imenovali dan mrtvih, je v samostojni Sloveniji ohranil podobno vlogo in način obeleževanja kot v družbenopolitičnem sistemu pred letom 1991.

Dan spomina na mrtve temelji na cerkvenem prazniku vseh svetih, s katerim Cerkev opozarja, da so poleg javno razglašenih svetnikov svetništvo skozi čas dosegli tudi drugi neimenovani ljudje. Dan pozneje, 2. novembra, na dan vernih duš, pa se spominja vseh vernih rajnih.

Zaradi večjega obiska pokopališč bodo danes marsikje veljali posebni prometni režimi. Pričakovati je gnečo in prometne zastoje, zato se na pot odpraviti pravočasno. Hkrati policisti, redarji in upravljavci pokopališč pozivajo k skrbi za varnost imetja. Svetujejo, da se v vozilih ne pušča vrednih predmetov na vidnih mestih.

V številnih krajih, tudi v Murski Soboti, znova potekala tradicionalna akcija Manj svečk za manj grobov v organizaciji fundacije Svečka. Z akcijo želijo v dobrodelne namene preusmeriti sredstva, ki bi jih ljudje sicer porabili za nakup sveč. V letošnjem letu poseben poudarek namenjajo ozaveščanju otrok in mladih o trajnostnem načinu življenja.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2022 ob 7:38 gost

      Spomin na mrtve mora biti večkrat v naših mislih ne samo enkrat na leto. Posebej pa tisti ki so vse dobili od staršev ki so sebi vse prilastili pa čeprav v družini niso bili sami. So si pa na nepošteni način vse pogrmadili z prevarami lažmi pa tudi z nasiljem do svojih staršev velikokrat. Taki ljudje bi morali biti vsak dan na pokopališču in prositi za odpuščanje.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 23:41 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐂𝐢𝐭𝐲𝐏𝐚𝐲.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.11.2022 ob 8:12 Karel K. gost

      Spomin na mrtve mora biti večkrat v mislih, ne samo enkrat na leto tistih zaradi katerih pohlepa po oblasti je moralo umreti na stotisoče slovenskega naroda, do kjiljon ljudi, da so Slovenijo naredili za državo katra leži na pokopališču. Ti in njihovi potomci bi morali biti vsak dan v Kočevskih grapah, v Teharjah in bi morali tam prižigati sveče ter polagati cvetje tem pobitim, kateri jim omogočajo 85 let spokojnega, rajskega življenja v Sloveniji v vlogi oblastniških uradniških in funkcionarskih foteljih, na uživanju vsakoletnih počitnic v turisatičnih oazah. Oni pa namesto tega s svojimi komemoracijami slavijo tiste, kateri so omogočili pobijanje slovenskega naroda, da so se lahko polastili oblasti, torej slavijo zločince na ta dan. Seveda so se nekater od teh kateri so jim to omogočili borili za Slovenijo kot samostojno, svobodno in demokratično državo v okviru demokratičnih Evropskih državah v kateri bo svoboda govora dovoljena. Večina teh je svoja življenja pustila na bojnem polju, kateri pa niso pa so po vojni padli v nemilost zlikovcem in so bili likvidirani ali osamljeni v pozabo.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 8:31 Magyar Bacsi gost

        Karči oprosti ampak res si zblojen!!! Kdo se je 2. svetovni vojni bojeval za svobodo in kdo so bili izdajalci????

        10 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 8:32 Magyar Bacsi gost

        Karči, kdo se je 2.svetovni vojni vojskoval za svobodo in kdo so bili izdajalci?

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 8:44 BRAVO KAREL gost

        Napisal si popolno resnico, dokazana dejstva, ampak kot boš videl v komentarjih 80 let po tem klanju, - umorih, pazite že po uradnem koncu 2. svetovne vojne in BREZ sodišč, v Sloveniji še vedno živi ogromno potomcev, pristašev, teh klavcev, ki taka dejanja po 80 letih še vedno odobravajo, brez vsakega kesanja. Po uradnih podatkih je po koncu 2. svetovne vojne, izvensodno BILO POBITIH VEČ SLOVENCEV, OD SLOVENSKE ROKE, KOT JIH JE PADLO V 2 SVET. VOJNI IN TO JE GROZLJIVO, ZASTRAŠUJOČE. Sedanje stanje v Sloveniji je temu podobno ČE NISI NAŠ ODSTRANITEV Z VSEH POLOŽAJEV VSE DO ČISTILKE. Manka še samo zadnji čin tega enoumja v Sloveniji to je likvidacija. Zakaj se ne obudite vsi domoljubni Slovenci dokler je še čas ???

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 8:45 Parsifal gost

        tou nej pravi Karči pisao..niti idnouk nej omeno titoizma..ci pa je vseeno un..pa naj ide slavit z janso domobrance..prokleti fašisti..

        7 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 16:21 gost

        Zato da se nebi ponovili dogodki po drugi svetovni vojni moramo paziti da ne pridejo spet domobranci in janšisti na oblast in razni Karčeki. Sedaj imamo Svobodo in jo čuvajmo ! Enoumlje se je začelo na RTV Slovenija zato vsi na volitve in glasujmo ZA 3x.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.11.2022 ob 8:26 gost

      Ti bedak,,, karči,,, si že natešce nažgani se pravi pijan. Kajti take bolne komentarje lahko samo res bolan človek v glavi ali pa pijanec piše. Zato se zamisli sam nad sabo kam pripadaš v te dve skupini in začni delati na sebi. Bedak.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 9:02 ZA Magyar Bacsi gost

        Naj ti bo oproščeno si pač bolnik. Evropski parlament je že mnogo let nazaj obsodil NACIZEM, FAŠIZEM IN KOMUNIZEM, v Sloveniji parlament, ne ljudstvo, še tega ni storil do dan danes TO POVE VSE O SLOVENIJI. IN NI RES - NE LAŽI NISO BILI VSI TI TISOČI POVOJNI POBITI IZDAJALCI tega upam da ne boš trdil. To so bili zavedni Slovenci KI SO BILI NASPROTNIKI KOMUNIZMA in čisto nič drugega, kot pa sem ti na začetku napisal je cela Evropa, razen Slovenije obsodila KOMUNIZEM KOT ZLOČINSKO ORGANIZACIJO RAZUMEŠ ?????. GREMO V SEDANJOST: ko PV Golob javno na vseh TV pove: "NE BOMO DOVOLILI DA NA PREDSEDNIŠKIH VOLITVAH ZMAGA LOGAR" to je pa zelo, zelo nevarna izjava, ja kaj pa boste storili LIKVIDIRALI - UBILI KOT KRAMBERGERJA 1992

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.11.2022 ob 8:47 Parsifal gost

      pa ka ste nouri? nemren vrvati ka telko domobrancov še med nami..prokleti fašisti..

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 13:24 Parsifal gost

        mogoce rejsan nej bilou telko domobrancov v Prekmurji..je pa bilo ogromno izdajacov..ka je kunec kuncov isto...pa naj dezman pa lejlak malo tou razisceta..telko..prepricanoga nemres prepricati..

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.11.2022 ob 8:48 cintor gost

      Ja ,žalostno je samo to da se eni spominjajo svojih pokojnih samo 1 novembra a celo leto pa ne grejo blizu.Na današnji dan se eni kažejo in bohotijo z ikebansmi tüdi po 100 €.Dosti jih poznam da staršev niso spoštovali zdaj ko so pokojni pa se vö mečejo in kinčijo grobove

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.11.2022 ob 9:04 gost gost

      Pa ka telko o teh domobrancih, vej jih pa v naših krajih nej bilo. Tej šteri jih pa kar naprej, naprej nosijo pa itak nemajo pojma, ka so bili, kak nekši Karči pa še eni. To je uvoženo in osrednje Slo. največ pa je glupin, šteri njemi vervlejo pa ne vejo zakaoj, pripomogo pokvarjeni JJ. Nemre se sprijazniti, ka je vsepovsod popušo, pa so ga nigi nej šteli meti. Še vogrin se njemi je odreko,

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2022 ob 7:43 gost

        Z peščico proizvoda RKC med drugo vojno, to je domobrancih že 30 let je . . . . celo Slovenijo !

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.11.2022 ob 9:32 Karel K. gost

      Zgoraj se pojavlja eden plačanec katei piše pod večimi imeni in ta se pojavi vsepovsod kjer se pojavim jaz s svojimi komentarji. Naj se veseli, pomembno je, da ga nihče ne upošteva. V Prekmurju ni bilo domobrancev in jih tudi jaz nikoli ne omenjam ampak le ta plačanec z njimi operira, potem pa druge obtožuje, da z njimi operirajo. Kdaj se bo ta prekmurski in slovenski narod končno zbudil in bo stopil v bran Sloveniji in slovenskemu narodu. Da bo stopil v vrste borcev za svobodno Slovenijo brez titoistične bande na oblasti. V Sloveniji se je leta 1990 zgodil isti scenarij, kot se je zgodil v času Lutrovega protestantizma. Takrat se je vse dogajalo znotraj religioznih zidov, cerkev je bila tudi oblast, politika. Zgodile so se male spremembe vendar je cerkvena religiotna srenja kljub temu zmagala, saj se je še naprej stoletja dogajalo upravljanje s svetom v imenu te cerkvene krščanske pravljice, kjer so v ospredne postavili boga, Jezusa in Marijo. Tudi leta 1990 je prišlo do osamosvojitve, ker so to omogočile razmere v Evropi in na tleh nekdanje Jugoslavije, katera je razpadla po narodovih in cerkvenih mejah. Tisti kateri smo hoteli zrušiti titoizem ali kot ga nekateri napačno predstavljajo komunizem, so titoisti s Kučanom na čelu v naše vrste vrinili Janšo, Peterleta, Bučarja, Bavčarja, Rupla, Omana kateri so bili prikazani kot ljudje kateri so pomladniki, dejansko pa so kot v času Luterja grofi, in drugi delali za potrebe cerkve, ti delali za potrebe titoisitčne bande, da je ta ostala z vso močjo na oblasti z celotno državnoupravno in pravosodno elito iz bivšega sistema. Zato ti zdaj skrivajo dejanske pomladnike pred javnostjo. Kot Kršinar novinar Reporterja pa zahteva, da se naj Krambergerju podeli državno priznanje za zasluge osamosvojitve Slovenije. To je krambergerju katerega najdemo na listi UDBA kot njen zunanji sodelavec. Ta Kršinar ne razišče vlogo tega dimnikarja Krambergerja pred letom 1990 in okrog leta 1990, da bi tako perišel do resnice, kdo in zakaj je dejansko ubil njega ampak slovenskemu narodu tega človeka še danes ponuja kot rešitelja. Pa kam smo prišli, pa zares znanje in izobrazba za te ljudi nič ne pomeni.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.11.2022 ob 12:46 Parsifal gost

      zakoj te jansa v fukno??? te sran povedati? 😁😁

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.11.2022 ob 12:59 gost

      Kincijo grobove tisti keri so vse pod sebi skopali vse kar je bilo vrednega. Zdaj se pa šopirijo kako so radodarni do tistih kere so zanemarjali ko so bili živi. In to samo zato ker so radi da so se jih rešili in vse pokradli preostalim svojim bratom in sestram.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.11.2022 ob 13:01 gost

      Ja to je velikokrat res. Ampak sodil bo negdo zgoraj takim pohlepnežem. Kako že pravijo pred Bogom bodo odgovarjali za svoje grehe.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.11.2022 ob 14:20 gost

      Dobronamerno opozorilo!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.11.2022 ob 14:24 Karel K. gost

      Dobronamerno opozorilo! Puklasti Miha je bil pohabljen in zaradi tega je živel zagrenjeno žvljenje. To njegovo življenjsko mantro so zlorabljali titoistični revolucionarji-oartijci in udbovci, da je za njih opravljal zločinska dejanja nad njihovimi nasprotniki. Ko ga več niso rabili so ga pokončali kot potepuškega psa. Vsem takšnim se je v zgodovini vedno enako zgodilo in tako se bo tudi tem, kateri danes opravljajo te zahrbtne rabote.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.11.2022 ob 14:30 Karel K. gost

      Svojo zahrbtno titoistično mentaliteto, izobrazbo in vzgojo vedno znova izkazuje potomec madžaronov, otrok vojna sirota in gojenec titoistične partije Milan Kučan. Tako je tudi pravkar, ko pravi, da je on zato bil proti Marti Kos, ker je bila član iste partije kot je Golob. Ta mali človek zares misli, da imamo slovenci iz buč izrezljane glave in smo butasti, da ne vemo, da te stranke katere so si nadele naziv levosredinske sole olagiat delitve sistema pred letom 1990, ko je bila Partija in potem zveza mladine in SZDL. Glavna je bila partija. Vse kar kadrovsko izhaja iz Golobovih svobodnjakov, SD, Levica izhaja iz istega umskega, vzgojnega in ideološkega potenciala. Torej ta Kučan zares nima mere in ga le lažnivost in negativna propaganda držita pokonci.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 16:24 Karček Karlek gost

        Karel K. ti si navaden fašist keri je ušel iz Hitlerjeve Nemčije in se skriva v Sloveniji.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.11.2022 ob 16:16 gost

      BRAVOOOOOOO

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.11.2022 ob 17:00 gost gost

      Karček umiri se že enkrat, dvakrat vdihn i pa se sprosti. Pa nehaj s svojimi glupostmi. Sicer jih ne čitamo, čim vidimo, kdo piše. Samo telko .

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.11.2022 ob 20:38 gost

      Spokojne jim duše večne

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.