https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta vikend

03.11.2022 ob 16:40  

Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite ta vikend v Pomurju.

Petek, 4. november

Ethnotrip - Koncert ob izdaji zgoščenke Bluz panonski

Vabljeni na koncert zasedbe Ethnotrip ob izdaji zgoščenke Bluz panonski, ki bo potekal ob 19. uri v Gledališču Park v Murski Soboti. Člani skupine Ethnotrip so Tjaša Šimonka Kavaš (vokal), Miha Kavaš (violina), Rene Zorman (klavir), Tomi Došen (tolkala) in Marko Horvat (bas kitara).  Skupina Ethnotrip z novim albumom Bluz panonski predstavlja svoje doživljanje panonskega sveta, melanholijo, ljubezen, tradicijo, minljivost, hrepenenje … Na kratko, to je košček panonskega bluza. Besedila pesmi so prispevali domači avtorji, in sicer Feri Lainšček, Dušan Šarotar, Sara Kager in Marko Kočar, pod glasbo pa so se podpisali člani skupine. Kot že pri prejšnjih dveh zgoščenkah je tudi pri tej producent Dejan Berden. Gostje na koncertu bodo: Dejan Berden (harmonika), Kristian Majcen (kitara), Dani Kolarič (cimbale) in Sašo Zver (kitara). Soorganizator koncerta je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Vstopnina: 10 evrov v predprodaji in 14 evrov na dan koncerta. 

POČITNIŠKI KINO: IZ KNJIGE NA FILMSKO PLATNO - SREČA NA VRVICI

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota prireja v Gledališču Park Murska Sobota z začetkom ob 9. uri POČITNIŠKI KINO: IZ KNJIGE NA FILMSKO PLATNO - SREČA NA VRVICI. Na voljo so brezplačne vstopnice.

POČITNIŠKI KINO: IZ KNJIGE NA FILMSKO PLATNO - MOJ BRAT LOVI DINOZAVRE

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota prireja v Gledališču Park Murska Sobota z začetkom ob 11. uri POČITNIŠKI KINO: IZ KNJIGE NA FILMSKO PLATNO - MOJ BRAT LOVI DINOZAVRE. Film je namenjen otrokom, starim 12 let in več, saj je s podnapisi. Na voljo so brezplačne vstopnice.

ČAROVNICA SRŠELA - otroška predstava

Društvo Radgonski oder, vas vabi na otroško predstavo z naslovom Čarovnica Sršela, z začetkom ob 17. uri v dvorani Doma kulture Gornja Radgona. Besedilo je priredba istoimenske pesmi avtorice Bine Štampe Žmavc. Ogledali si boste predstavo o mladi čarovnici Sršeli, ki je zelo osamljena. Ker se čaranja še uči, bo potrebovala veliko vaše pomoči. Pridite pogledat, česa vse se bo lotila. Mogoče zvarek bo naredila. Predstava le za pogumne je otroke, saj bo Zelda zamešala uroke. A na koncu vedno zmaga dobrota? Neeee, čarovniška lepota. Vstop je prost. 

Krompirjeve počitnice v MC Gornja Radgona

Mladinski center Gornja Radgona vabi otroke ob 14. uri na ogled kratkih animiranih filmov:- Zmaj (Martin Smatana, CZ/SK/PL, 2019, 13 min). Gre za ganljivo pripoved o dečku in njegovem dedku in - PRAVA PEPELKA (Sara Božanić, SI, 2022, 17 min). Gre za pravljico o deklici, ki ima le eno nogo in željo da bi plesala, "samo plesala". Film so soustvarjali otroci iz Pomurja. Vstop na oba dogodka je prost.

Odprtje samostojne razstave Anite Škrlec

Prijazno vabljeni na odprtje samostojne razstave Anite Škrlec, ki bo v galeriji Doma kulture Gornja Radgona ob 18. uri. Za spremljevalni program bosta poskrbela Simon Škrlec - Drummer in Sara Kager. Razstava bo v galeriji Doma kulture Gornja Radgona na ogled do konca meseca novembra. Vstop je prost.

Delavnica ročnih del pletenja izdelkov iz bilja

KD Štefan Raj Turnišče vas vabi na delavnico pletenja iz bilja, z začetkom ob 17. uri v dvorani občine Turnišče. 

POTOPISNI VEČER

Društvo Tim Mlin Beltinci vas vabi na 57. potopisni večer, ki bo se začel ob 18. uri v beltinski grajski dvorani. Prihaja gostja, pisateljica Olga Paušič, ki bo predstavila Jordanijo. Vstopnine ni.

7. Dobrodelni ples LZS

Lovska zveza Slovenije in Zveza lovskih družin Prlekije vas vljudno vabita na 7. Dobrodelni ples Lovske zveze Slovenije, ki se bo začel ob 19. uri, v hotelu Radin, v Radencih. Za plesno vzdušje bo skrbel Ansambel Opoj, za okusno večerjo pa restavracija hotela Radin. Poleg prijetnega druženja bo dogodek tudi tokrat namenjen zbiranju sredstev za Zeleni sklad LZS.

KMN Meteorplast ŠIC Bar : ŠD Mlinše

Z dvoboji 8. kroga se začenja druga tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar bo v petek v dvorani ŠIC Ljutomer ob 20.30 gostil ŠD Mlinše. 

Sobota, 5. november

21. Martinov pohod in martinovanje s ČUKI

Vljudno vabljeni na Martinov pohod z začetkom ob 9:30 v Martjancih (ŠRC) oziroma z začetkom ob 10. uri v Moravskih Toplicah (pri prodajnih lesenih hiškah). Dolžina poti: 14 km (iz Martjancev) in 12 km iz Moravskih Toplic. Pohodna pot: Martjanci–M. Toplice–Suhi Vrh–M. Toplice. V popoldanskih urah sledita krst mošta, žrebanje kuponov z bogatimi nagradami in zabava z glasbeno skupino Weekend band. Od 16. ure dalje pa sledi martinovanje s Čuki v šotoru na športnem igrišču ŠD Moravske Toplice. Znesek prispevka: Cena v predprodaji: 12 evrov za odrasle, 8 evrov za šolarje (do 15 let). Cena na dan pohoda: 15 evrov za odrasle, 10 evrov za šolarje (do 15 let). Prispevek vključuje: Okrepčila in prigrizek na startu in toplo malico na zaključni lokaciji; Zabavni del: krst mošta, glasbeni del s skupino Weekend Band in Čuki in uvrstitev v žrebanje za bogate in atraktivne Martinove nagrade. Predprijave so bile možne do 3. novembra 2022. V petek, 4. novembra, je plačilo predprijave mogoče izključno v TIC Moravske Toplice med 8. in 18. uro. Več informacij in (pred) prijave: TIC Moravske Toplice, www.moravske-toplice.com in na telefon: 02 538 15 20.

Družinska delavnica v jesenskih počitnicah

Vljudno vabljeni ob 10. uri na družinsko delavnico, ki bo potekala v Pomurskem muzeju Murska Sobota. Ustvarjali bodo preproste lutke treh najbolj znanih stripovskih junakov na Slovenskem, Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje. Delavnica poteka v sklopu ulične razstave Miki Muster in 70 let Zvitorepca, ki je na ogled na Drevoredu Martina Luthra v Murski Soboti. Cena: 2 evra (na družino). Prosijo za prijave na e-naslov: mateja.huber@pomurski-muzej.si ali na telefonsko številko 059 366 621. Vabljeni. 

Dan odprtih vrat pri Copekovemu mlinu s kmetijo in Martinovanje v Brezovici

Občina Velika Polana in Prostovoljno gasilsko društvo Brezovica vas vabita na Dan odprtih vrat pri Copekovemu mlinu s kmetijo in na Martinovanje v Brezovici. Dan odprtih vrat pri Copekovemu mlinu s kmetijo bo potekal med 11. in 15. uro. Ob 15. uri pa sledi pred Medgeneracijskim centrom v Brezovici martinovanje. Poskrbljeno po tudi za dobro hrano. Na stojnicah pa bodo na voljo različne sorte vin ter dobrote njihovih pridnih gospodinj. Vljudno vabljeni.  

Film: ELVIS, VELIKA BRITANIJA, AVSTRALIJA, 159 MIN

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota prireja v Gledališču Park Murska Sobota z začetkom ob 20. uri Film: ELVIS, VELIKA BRITANIJA, AVSTRALIJA. Film je svetovno premiero doživel na letošnjem festivalu v Cannesu. Cena vstopnice znaša 4 evre. 

SVEČANO ODPRTJE LOVA S SOKOLI V POMURJU

Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci v sodelovanju s Sokolarskim društvom Pomurja in Slovensko zvezo za sokolarstvo in zaščito ptic ujed vas vabijo na SVEČANO ODPRTJE LOVA S SOKOLI V POMURJU in predstavitev sokolarstva z začetkom ob 9.30, na grajskem dvorišču v Beltincih. Po svečanem odprtju obiskovalce vabijo na fazanjo juho. 

Slovensko narodno gledališče Maribor: Farma Orwell, drama

Vabljeni na prvo prvo abonmajsko predstavo, ki bo potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava z začetkom ob 19. uri. Slovensko narodno gledališče Maribor gostuje s predstavo »Farma Orwell«. Cena predstave: 15 evrov. Cena predstave za abonente iz sezone 2019/20: 12 evrov. Nakup vstopnic je možen že od 17. oktobra 2022 naprej med delovnim časom blagajne.

Martinovanje v Apačah s skupino VICTORY 

Zavod za izobraževanje, šport, kulturo in turizem Ma-kole vas vabi od 12. ure dalje na Martinovanje APAČE 2022. Ob 12.30 bo potekal zbor pohodnikov na prireditvenem prostoru v Apačah za „Martinov pohod vseh generacij s TD Čemaž.“ Obenem bodo izvedli ob 14.30 krst mošta z vinogradniki iz Radgonsko Kapelskih goric, vitezi ter vinsko kraljico. Samo za ta dogodek bo skupina Ma-kole BBQ naredila Martinov krožnik. Od 15. ure dalje pa sledi nora zabava z skupino VICTORY. 

Nedelja, 6. november

27. KULTURNO - ZABAVNA PRIREDITEV » ZLATA LISIČKA 2022 «

Turistično društvo Korovci vas vabi v Vaško - Gasilski dom Korovci ob 14. uri, na 27. KULTURNO - ZABAVNO PRIREDITEV » ZLATA LISIČKA 2022. « Ob tem bodo obeležili 25. letnico Turističnega društva Korovci. Za kulturni program pa bodo poskrbeli: Glasbena zasedba VÖ FAJNE, UČENCI OŠ  CANKOVA in Plesna šola NINA. Ob tem bodo odprli tudi 26. slikarsko razstavo »FUKS GRABA 2021 IN FUKS GRABA 2022« in razstavo »LIKOVNIH DEL LJUBITELJSKIH SLIKARJEV, FOTO IN ROČNIH SPRETNOSTI.«

Predstavitev zapisnika prekmurskega seniorata

Zavod Štefana Kovača Murska Sobota, Podružnica Lendava, Evangeličanska cerkev AV v Republiki Sloveniji in ECO Murska Sobota prirejajo v Evangeličanski cerkvi v Lendavi ob 15. uri predstavitev zapisnika prekmurskega seniorata, ki bo združena z Božjo službo. Na voljo bodo tudi faksimile zapisnika. Leta 1922 je bil ob ustanovitvi prekmurskega evangeličanskega seniorata v Murski Soboti izdan tudi zapisnik v prekmurskem in madžarskem jeziku, ki podaja podroben vpogled v potek ustanovitve seniorata kot tudi celotno situacijo in razmere, v kateri so bile prekmurske evangeličanske cerkvene občine v začetku 20. stoletja. Ob 100. letnici ustanovitve seniorata in s tem tudi zapisnika je bila izdana faksimilirana le-tega s prevodom v slovenski knjižni jezik. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.     

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2022 ob 14:23 Julieoyal gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.