https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti organizirali zaključni dogodek »S srcem za vsako srce«

06.11.2022 ob 10:05  

Na zaključnem dogodku Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju 2020-2022, ki je potekal v prostorih Društva upokojencev Murska Sobota so predstavili ključne aktivnosti, ki so jih izvajali v triletnem obdobju izvajanja programa v okviru kampanje Nepopustljivo srce. 

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota izvaja program z naslovom Program ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju 2020-2022 skupaj s strokovnjaki Splošne bolnišnice Murska Sobota in ob podpori Mestne občine Murska Sobota. Program je namenjen tako bolnikom kot njihovim svojcem ter strokovni in širši javnosti.

Za večjo ozaveščenost o srčnem popuščanju, predvsem v povezavi s koronavirusno boleznijo, so objavljali različne novice, članke ter priporočila za bolnike, pripravljali pogovore z zdravniki in spletne predstavitve ter sodelovali na spletnih konferencah. Pripravili so tudi odmevno razstavo literarnih in ročnih del članov društev upokojencev Pomurja, ki je gostovala v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. 

Na dogodku je zbrane uvodoma pozdravil direktor Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota Peter Beznec ter direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar. Sledilo je strokovno predavanje prof. dr. Mitje Lainščaka, dr. med., ki je predstavil ključne vidike življenja s srčnim popuščanjem. Izr. prof. dr. Borut Jug, dr. med., pa je zbranim udeležencem predstavil rehabilitacijo bolnikov po srčnem infarktu. 

"Srčno popuščanje je klinični sindrom, za katerega so značilni tipični simptomi (težko dihanje v mirovanju ali ob naporu, utrujenost) in znaki zastoja tekočine v telesu (otekline nog, znaki zastoja v pljučih). Cilj zdravljenja srčnega popuščanja je izboljšanje kliničnega stanja bolnikov in njihove kakovosti življenja, preprečitev hospitalizacij in zmanjšanje umrljivosti," so zapisali.

Zbrane udeležence dogodka je nagovorila tudi doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak, ki je povzela dogajanje triletnega programa. 

Podelili so tudi priznanja članom društev upokojencev Pomurja, ki so aktivno podpirali program v vseh treh letih izvedbe. Priznanja so prejeli: DU Murska Sobota, DU Lendava, DU Beltinci, DU Puconci, DU Turnišče, DU Ljutomer, DU Veržej, DU Cankova, Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica, Prekmursko osteološko društvo Murska Sobota in Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev.

Foto: Damjana Nemeš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.11.2022 ob 16:01 gost

      Ge pa je te DU Melinci ? Pa njihovi cilji so tako visoki !!???Toliko se matrajo v blebetanju !!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.11.2022 ob 22:12 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs. a day. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website------------------------------>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2022 ob 6:39 Sibolin gost

      Grabar je daleč največji majmun.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.11.2022 ob 7:31 gost

      nej volitve, med njimi Horvat....pa Kerec.....tu je o srci govora!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.