https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Beltincih pripravili atraktivni lov s sokoli

Beltinški grad , 05.11.2022 ob 12:30  

V soboto, 5. novembra 2022, je na grajskem dvorišču v Beltincih potekalo že 14. svečano odprtje lova s sokoli v Pomurju in predstavitev sokolarstva.

Na dogodku, ki ga je organiziral Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci v sodelovanju s Sokolarskim društvom Pomurja in Slovensko zvezo za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, so sodelovali sokolarji iz vse Slovenije pa tudi iz Avstrije, Italije in Hrvaške.

Zbrane je nagovorila Gabrijela Küzma, direktorica Zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci. V svojem govoru je poudarila, da so zelo ponosni in zadovoljni, da vsa ta leta sodelujejo s Sokolarskim društvom Pomurja in Slovensko zvezo za sokolarstvo in zaščito ptic ujed. Nato pa vsem zaželela uspešen lov.  

Sledil je nagovor predsednice Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Vilme Aline Bezenšek. V katerem pove, da je sokolarstvo ena najstarejših oblik lova, ki se je razvila v že davni zgodovini Azije, in ena izmed legalnih oblik lova v Sloveniji. 

Ob koncu programa je Roman Savič, dr. vet. med. in član Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed predstavil še sokolarjenje in ptice ujede, ki so bile prisotne na prireditvi. Pove, da so vse ptice, ki so danes prisotne zrejene doma v ujetništvu. Za lov se pa uporabljajo sokoli, vse domorodne vrste, kragulji in pa orli. Nato pa svečano odprl že štirinajsti lov s sokoli. 

V kulturnem programu pa so nastopili Prekmurski rogisti in učenci Glasbene šole Beltinci. 

Po svečanem odprtju pa je obiskovalce čakala na fazanja juha in langaš.

Nato je sledilo skupno fotografiranje sokolarjev, fotografiranje ptic ujed, druženje ter odhod sokolarjev na lov.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.