https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Martinov pester konec tedna v Pomurju. Kam se odpraviti?

09.11.2022 ob 11:00  

Ta konec tedna bo v znamenju številnih martinovanj, ki bodo kulinarično in glasbeno obarvana, prav tako pa so organizirani tudi Martinovi pohodi. Za vas smo pripravili nekaj predlogov.

Martinovanje v Dvorcu Rakičan 

RIS Dvorec Rakičan vabi na martinovanje, ki bo potekalo na grajskem dvorišču dvorca Rakičan. Obiskovalci si bodo lahko v petek, 11. novembra 2022, privoščili tradicionalno martinovo kosilo v grajski dvorani dvorca ob 18. uri in se zabavali s skupino Misteri, v soboto, 12. novembra 2022, pa bodo na voljo jesensko obarvane kreativne delavnice z začetkom ob 14. uri, jahanje konjev, vožnja s kočijo skozi rakičanski park in sprehod med stojnicami s tradicionalnimi izdelki ter martinovo kosilo. Organiziran bo tudi krst mošta. Na koncu sledi še zabava s skupino Blue Planet. Vstopnine ni. Podrobnosti najdete tukaj.

Martinov vikend v Lendavi z Vladom Kreslinom

Praznik vina in veselja bodo v Lendavi praznovali na prostem ob letnem odru gledališke in koncertne dvorane v petek, 11. novembra 2022, od 11. ure naprej. Krstu mošta vseh vinogradniških društev v Občini Lendava bo sledilo kronanje vinske kraljice Lendava, degustacija vin in predstavitev vinarjev ter Martinove dobrote. Koncert Vlada Kreslina in Malih bogov se začne ob 18. uri. V soboto, 12. novembra 2022, organizirajo tradicionalni Martinov pohod in Martinovo tržnico, v nedeljo, 13. novembra 2022, pa na stolpu Vinarium Lendava od 10. ure naprej Martinovo na stolpu.

Martinovanje v Gornji Radgoni s skupino D-Dur

Tudi letos se bodo v Gornji Radgoni poklonili bogati vinski tradiciji ter v prazničnem vzdušju mošt spremenili v vino. Martinovanje v Gornji Radgoni bo na Kerenčičevi ulici potekalo v soboto, 12. novembra 2022, od 12. do 20. ure.

Dvodnevno martinovanje v Ljutomeru s skupino Gadi, Ansamblom Štrk in Grupo Vigos

Po dveh letih se na Glavni trg v Ljutomeru ponovno vrača martinovanje. Pripravili so bogat dvodnevni program. V petek, 11. novembra 2022, se bo na osrednjem trgu prleške prestolnice od 9. ure naprej odvijala Martinova tržnica, organiziran bo krst mošta, obiskovalci se bodo lahko okrepčali z Martinovo jüžino in poskušali letošnji mošt, sneli bodo klopotec, ki je Glavni trg v Ljutomeru krasil od začetka avgusta, ekipe pa se bodo pomerile tudi v kuhanju kisle žüpe. Od 20. ure naprej bo za zabavo poskrbela skupina Gadi. V soboto, 12. novembra 2022, bo večerna zabava z Ansamblom Štrk, kasneje pa bo na oder stopila še zasedba Grupo Vigor. 

Martinovanje na vinski fontani Kapela s Calypso

Občina Radenci na vinski fontani Kapela v soboto, 12. novembra 2022, od 14. ure naprej organizira martinovanje malo drugače. Potekal bo izbor najboljše »brajdešnice« iz vinske trte jurka. 3-članska komisija bo izmed vseh vzorcev izbrala zmagovalca, ki bo prejel nagrado 500 evrov. Za zabavo bo poskrbela glasbena skupina Calypso. 

Martinov pohod v Murski Soboti

Zbor pohodnikov je v soboto, 12. novembra 2022, ob 10. uri pred Hranilnico prekmurskih dobrot. Pot bo vodila do cerkve sv. Martina v Martjancih ter nazaj do centra mesta, kjer bo pohodnike čakala malica. Pohod je brezplačen. 

Martinovanje na prostem v Beltincih

V središču Beltinec na Ravenski cesti vas čaka martinovanje na prostem v petek, 11. novembra, med 10. in 16. uro. Po krstu mošta bodo za kulturni program poskrbeli MePZ AM DU Beltinci, ljudske pevke Večernice, Vrtec in GŠ Beltinci ter KD Lipa. 

 Martinovanje v »Črenšovcaj«

V sklopu »Po večeraj v Črenšovcaj« prirejajo tradicionalno martinovanje, ki bo v petek, 11. novembra 2022, ob 18. uri v Športnem parku Črenšovci. 

6. Martinov pohod in martinovanje v Odrancih

V Odrancih v soboto, 12. november 2022, ob 11. uri organizirajo 6. Martinov pohod ob potoku Črncu in novi obvoznici. Od 13. ure naprej pa so pripravili pester program: nastop mažoretk in godbenikov Odranci, krst mošta, ki ga pripravlja KUD Ajda Odranci, pojedino s pijačo in kostanji ter druženje z glasbo ob zvokih Skupine Genial. Razglasili bodo tudi rezultate ocenjevanja vzorcev samorodnih rdečih vin odranskih pridelovalcev (klinton, jurka, šmarnica, …) ter podelili priznanja in pokale.

Martinovanje z vinogradniki Občine Puconci

Martinovanje in poskušnja mladih vin z vinogradniki Občine Puconci se bo odvila v petek, 11. novembra 2022, od 14. ure naprej pred občinsko zgradbo. Čaka vas pokušnja mladih vin vinogradnikov Občine Puconci, slastni prigrizki, krst mošta, kulturni program in zabava z Vinskimi brati.

Dvodnevno martinovanje v Občini Dobrovnik 

Občina Dobrovnik organizira dvodnevno martinovanje. Martinovanje s krstom mošta, martinovo večerjo in plesom v Vaško-gasilskem domu Strehovci organizirajo v soboto, 12. novembra 2022, ob 18. uri. V nedeljo pa krst mošta, bogat kulturni program in druženje ob dobri hrani in pijači še v Dobrovniku v etnografski hiši Györgya Dobronokija.

Martinovanje v Razkrižju

V Razkrižju bodo praznovali martinovo v petek, 11. novembra 2022, ob 16. uri pred Domom kulture. 

Martinovanje v Veliki Polani z glasbeno skupino Misteri in tamburaši

Velika Polana organizira martinovo v soboto, 12. novembra 2022, ob 15. uri v šotoru pri občinski zgradbi. Na tržnici bo potekala pokušina in blagoslovitev več kot 50 vzorcev mladih vin članov Društva vinogradnikov in drugih dobrot. Gost martinovanja bo Občina Ivankovo iz Hrvaške, ki bo predstavila svojo kulinariko in pijače. Prireditev bo obiskala tudi vinska kraljica Martina XI. Za zabavo pa bodo poskrbeli pevci Društva upokojencev Velika Polana, glasbena skupina Misteri in tamburaška skupina Vranac.

Martinovanje v Kobilju

V Kobilju v petek, 11. novembra 2022, prirejajo tradicionalno martinovanje. Začeli bodo pri kapelici Sv. Martina ob 17. uri s sveto mašo, s katero se bodo zahvalili za dobro letino, sledil bo blagoslov mošta, kulturni program, degustacija mladega vina in prigrizki.

Martinova nedelja v Gaju

Martinova nedelja v Gaju se bo začela ob 14. uri v Filovskem Gaju pri društveni kleti, kjer bodo blagoslovili mošt. Po blagoslovitvi sledi druženje ob pokušanju mladega vina ter pridelkov.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2022 ob 13:37 gost

      KOBILJE je na GORIČKEM ?????

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2022 ob 0:12 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2022 ob 14:04 Ne jedi svega gost

      youtube.com/watch?v=qaPIM5Jm3OY youtube.com/watch?v=TfmFKZdAiAY

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2022 ob 14:32 VanessaLau gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2022 ob 15:24 gost

      Čafur srbski ,da se ga ne boš preveč nalodal ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2022 ob 16:47 domačijn gost

      V Beltincih bodo spet upokojenci žagali in se starali !! Ali ni drugega društva da bi tole organiziral !!?? ZTK pa je tako sam zase.. mlin popravlja v Ižakovcih

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2022 ob 19:10 Helenngstrom gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2022 ob 23:26 anžo gost

      šport za piđonce

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.11.2022 ob 7:23 gost

      Pohvalno za občine kere skrbijo da se občani po veselijo po tako težkih časih kot sta bili dve leti kovida. Samo ena občina ne skrbi za svoje občane in njihovo dobro počutje in to je občina Turnišče. Kajti vse občine okoli bodo Martinovale Odranci, čerensovci, Dobrovnik, Lendava, Beltinci, Moravci, itd. V Turnišču pa bodo Martinovale v potzemlju občinskem za zaprtimi vrati občinski šerif SDS pizdek in njegovi hlapci keri so se prodali za 50 everckov nagrade da mu dvigajo prstke za potrditev njegovega nedela. Itak so vedno eni in isti svetniki.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.11.2022 ob 19:22 Laquitauller gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.11.2022 ob 19:22 Laquitauller gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.