https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Čez 350 pohodnikov na 12-kilometrski poti

08.11.2022 ob 16:00  

Minuli vikend se je odvijal tradicionalni, letos 21. Martinov pohod, ki ga je TIC Moravske Toplice priredil s soorganizatorji Turističnim društvom Martin Martjanci, Športnim društvom Moravske Toplice, Krajevno skupnostjo Moravske Toplice in Krajevno skupnostjo Suhi Vrh oziroma v partnerstvu z Občino Moravske Toplice. Pohod, ki je vsako leto zanimiv za številne pohodnike od blizu in daleč, je tudi letos privabil čez 350 pohodnikov, ki so martinovali s Čuki.

Na 14-kilometrsko pohodno pot so pohodniki krenili iz Martjancev (startalo se je pred Športno-rekreacijskim centrom) oziroma 12 pohodnih kilometrov je bilo potrebno premagati s startom iz Moravskih Toplic (startalo se je v središču pri lesenih prodajnih hiškah). Tako člani TD Martin Martjanci kot predstavniki KS Moravske Toplice so za pohodnike zagotovili okrepčila (kulinarične dobrote in napitke) na startnih izhodiščih. Vsak pohodnik je prejel spominček – bidon z logotipom destinacije Moravske Toplice.

Trasa pohodne poti se je vila do postojanke na igrišču v Suhem Vrhu, kjer so se pohodniki okrepčali z domačini pogačami in slastnimi langaši, ki so jih samostojno pripravili člani Krajevne skupnosti Suhi Vrh. Na postojanki so si pohodniki nabrali novih moči za nadaljnjo pot, ki je iz Suhega Vrha vodila nazaj v Moravske Toplice. Pohodnike je na cilju nagovoril župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač v spremstvu predstavnika mesta Biograd na moru, s katerim je pobratena Občina Moravske Toplice. Gostujoči Dalmatinci so poskrbeli, da je prireditev dobila tudi pridih okusov iz Dalmacije.

V veselem vzdušju se je pod šotorom v Moravskih Toplicah odvijal zabavni del s tradicionalnim krstom mošta v izvedbi članov društva Künštni Prleki. Pohodniki so se okrepčali z martinovim krožnikom.

Za glasbeno plesno vzdušje je skrbela lokalna skupina Weekend band. Vrhunec dogodka je predstavljalo martinovanje z legendarnimi ČUKI, ki so na noge dvignili zbrane in z noro energijo razgreli publiko vseh generacij.

Pri organizaciji in izvedbi dogodka so skrbno sodelovali tudi člani Športnega društva Moravske Toplice.

Na gustošni tržnici je na stojnicah bilo mogoče okusiti domače dobrote lokalnih ponudnikov: langaš (Langoš Vinarium), puhaste mini palačinke made by Berni (Hiša Antonija), pajani krüj, pečeno lalovko in pečene kostanje ter jesenske napitke (KTD Male rijtar Tešanovci), bučno olje (Kmetija Šinkec iz Filovcev), domače pogače (Pekarna Figaro iz Andrejcev), domače žgane pijače (Proizvodnja in prodaja žganih pijač Franc Kovač), domača sočna jabolka (Sadjarska kmetija Letina), za domov pa so si pohodniki lahko kupili medeni spominek Medičarstva Jožice Celec.

Več fotografij v spodnji galeriji …

* Foto: Tic M. Toplice

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2022 ob 16:47 martjanci gost

      Štartnino so plačali 5 € pogeli in spilij pa za 20 €

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2022 ob 20:09 Pištamori gost

        Kak to v vidi kda vskomi v čobe gledas kelko pojej. To odiš od mize do mize pa beležiš?

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2022 ob 17:01 gost

      Ge San Nika Nej poju San pa plačal.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2022 ob 18:35 Joseph Ruiz gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐭𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2022 ob 19:48 gost gost

        V dvorcu Rakičan bo zadišalo po martinovih dobrotah, še celo pečenega piščanca si boste lahko odnesli domov po predhodnem plačilu !

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2022 ob 17:38 gost

      Drugič imejte Martinovo že Avgusta ! Norci !

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.11.2022 ob 18:24 Julieunt gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2022 ob 5:31 Dillinka gost

      Jeee Dillinka muva s Cigajnom iz Vanča vejse že pigejva kavo pri leder fabrik. Zdaj tej vikend mo mele pri Borejcaj Cigajnovanje pekli mo ga odojka z lederon. Špilali do ga Langaši. Fsi ste ga vableni.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2022 ob 8:41 Christineartmann gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.