https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Beltincih so krstili mošt

Ravenska cesta, 11.11.2022 ob 13:20  

V središču Beltincev je v petek, 11. novembra 2022, potekalo „Martinovanje na prostem.“

 

Na Ravenski cesti v središču Beltincev je potekalo "Martinovanje na prostem", katerega organizatorji so bili Vinogradniško društvo Beltinci, Javni zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci ter občina Beltinci.

Simona Cizar, ki je povezovala celodnevno dogajanje je zbrane nagovorila s temi besedami: "Danes Martinov petek, velik, velik svetek, saj bodo krstili mošt."

Za popestritev dogajanja je nato poskrbel Mešani pevski zbor Andrej Maroša Društva upokojencev Beltinci, pod taktirko zborovodje Matije Horvata.

Nastopili so tudi otroci iz Vrtca Beltinci. 

Zbrane pa je nato nagovoril župan občine Beltinci, Marko Virag, ki pove, da ga kot starega kot tudi novega župana veseli, seveda pod pogojem, da dobi vsaj en glas, da bo lahko nadaljeval skupaj z vsemi zgodbo, ki jo pišejo že pretekla štiri leta. Nato pa dodal, da so beltinski vinogradniki primer dobre prakse, saj ogromno vina pridelajo, kljub temu da imajo ravnico.   

Martinovanja se je udeležil tudi Lovrencij Galuf predsednik Judo zveze Slovenije. 

Za kulturni program so poskrbeli tudi skozi celodnevno dogajanje: ljudske pevke Večernice iz Beltincev, Glasbena šola Beltinci ter Kulturno društvo Lipa.

Na martinovanju so sodelovali tudi lokalni ponudniki, rokodelci in različna društva.

Manjkala pa ni niti dobra pijača in hrana. Tako ste lahko poskusili langaše, pečen kostanj in klobase.

Nato pa je sledil glavni del, ko so krsti mošt, katerega delček si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku. Boter pri tem je dejanju bil župan občine Beltinci, Marko Virag. Botra pa Gabrijela Küzma, direktorica Zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci.   

Martinovanje bo danes trajalo vse do 16. ure, tako da vas vljudno vabijo, da jih obiščete.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.