https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški županski kandidati o prioritetnih projektih

16.11.2022 ob 17:35  

Na Pomurec.com smo za čas lokalnih volitev uvedli novo rubriko "Mnenje županskih kandidatov."


Tokrat smo jim postavili vprašanje, kateri so po njihovem mnenju prvi trije prioritetni projekti glede ureditve Murske Sobote. Odgovore aktualnih županskih kandidatov, česa bi se najprej lotili v murskosoboški občini, objavljamo v tokratnem članku.

Blanka Denko Čeh je posredovala naslednji odgovor: "Osebno imam dve prioriteti v okviru podjetja, ki ga upravljam, vodim. Prvo je odprtje ambulante z naslovom "Psiho-aktivna", kar v praksi pomeni trening možganov. Danes treniramo telesa, pozabljamo pa svoj um. Na trgu je potreba po svetovanju, s področja psihofizičnega počutja vseh občanov in to storitev mislim ponuditi ne glede na izid volitev. Hkrati začnem akcijo "Pljunimo v roke", ki je humanitarne narave. Z lastnimi rokami in znanjem ter prispevki želim izgraditi mlin, ki bo postavljen na Muri. To bom počela v prihodnosti. Vloga županje pomeni, da si vodja mesta. Kot vodja mesta sprejemaš ključne odločitve za skupnost. Skupnost je sestavljena iz krajevnih skupnosti in mestnega jedra – svoje dolžnosti poznam, zato bo prva ključna odločitev, da bom izvajala in zagovarjala pravico do samoodločbe, do svobodne podjetniške iniciative in s celo dušo in srcem obranila obstoječe pravice. Zavedam se, da so pravice priborjene, ne pridobljene. Odpreti mislim urad za vse, nad katerimi je bilo izvedeno ekonomsko nasilje v zadnjih dveh letih. Ekonomsko pomeni, da moraš stvar kupiti ali ti odvzamejo prihodek, če ne narediš tega, kar nasilnež zahteva od tebe. Mnenja sem, da odgovorni morajo za kazniva dejanja odgovarjati."

Damjan Anželj je odgovoril: "V okviru trenutnih razmer vidim sam kot največji izziv zelo nestabilno stanje na področju energetike in splošne draginje, ki ima neposredne posledice na ljudi in njihovo kvaliteto življenja. Iz tega vidika bom problematiko s tega področja obravnaval kot največji izziv in prioritetno mesto pri reševanju (1). Razvojni izzivi pa so naslednji: Murska Sobota mora v naslednjih štirih letih dokončati že začete projekte v iztekajočem mandatu ter nekatere tudi nadgraditi, oživitev dodatne ponudbe v obnovljenem mestu in hkratni nadaljnji razvoj primestnih naselij (2), krepitev Murske Sobote kot regionalnega središča (3)."  

Prvi trije prioritetni projekti glede ureditve Murske Sobote so naslednji: „Več sredstev za razvoj zdravstva, športa, okolja in infrastrukture. Aktivno spodbujanje prehoda na cenejše obnovljive vire za vse občane. Privabljanje novih investitorjev. Občino je potrebno vrniti mladim, ki potrebujejo dogajanje, ugodna stanovanja in službe,“  je odgovoril Mitja Horvat.     

Andrej Mešič je odgovoril, da so njegovi prvi trije prioritetni projekti glede ureditve Murske Sobote naslednji: "Ukrepi glede izboljšanja bivalne kulture za mlade; Ureditev stavbe, znane kot "Sokolski dom", sedaj TVD partizan in Vzhodna obvoznica."

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.