https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Svečana otvoritev novega vrtca pri OŠ Cankova

Cankova, 12.11.2022 ob 6:00  

V petek, 11. novembra, so na Cankovi svečano odprli novo zgrajen vrtec pri OŠ Cankova. 

V Občini Cankova so svečano odprli nov vrtec pri OŠ Cankova. Vrtec, ki ga bo kmalu napolnil smeh in otroški živžav, je pomembna pridobitev za občino. Najbolj pa se ga bodo razveselili otroci in zaposleni, ki bodo z vso predanostjo skrbeli, da bodo otroci v nov vrtec vstopali srečni in da se bodo v njem dobro počutili.

»Poleg domačih vrat, skozi katera stopajo otroci, so druga najpomembnejša vrata v zgodnjem otroštvu prav vrata vrtca. Danes bomo odprli vrata novi zgradbi, v kateri bodo otroci vsak dan v pričakovanju nečesa novega in lepega. V vrtcu si prizadevamo, da bi otrokom ustvarili prijazno in ljubeče okolje, kjer se bodo počutili varne, sprejete in upoštevane,« je v uvodu vse zbrane nagovorila ravnateljica vrtca in OŠ Cankova Jolanda Maruško.

»Iz preteklosti je zaslediti podatek, da je na Cankovi začel delovati vrtec že daljnega leta 1898. Leta 1970 se je preselil v prostore zadružnega doma, kjer je še danes. Kljub prostorski utesnjenosti pa smo v zgradbo vstopali polni motivacije, z nasmehom in navdihom. Generacije otrok so preživele tukaj sproščeno in razigrano otroštvo. S starim vrtcem nas vežejo trenutki, ki so ustvarili lepe spomine,« je še dodala ravnateljica. 

»Pred nami sedaj stoji nov vrtec, ki je inovativen, prostoren, svetel, s sončnimi igralnicami in izhodi na prosto. Pridobili smo tudi skupen prostor za gibalno dejavnost otrok, zbornico, pisarno za individualno delo in tehnični prostor. Nova stavba nam bo omogočala drugačno delo, z boljšimi pogoji, otrokom pa nove učne izzive in doživetja,« je zaključila in se zahvalila vsem, ki so k temu pripomogli.

»Zelo sem vesel, da nam je uspelo narediti en res krasen objekt, ki je zelo pomembna pridobitev za našo občino,« je povedal župan Občine Cankova Danilo Kacijan. V svojem govoru se je tudi zahvalil vsem, ki so pomagali pri uresničitvi tega projekta. 

»Tudi v prihodnje bomo delali na tem, da se na odročne kraje v Pomurju ne pozabi in da se bo še naprej gradilo tam, kjer to potrebujejo,« je še povedal pomurski poslanec Damijan Zrim.

Kulturni program so pripravili upokojenski pevski zbor Cankova, folklorna skupina Cankova in učiteljice ter učitelji z otroki iz vrtca in OŠ Cankova.

Po blagoslovu novega vrtca sta ga s slovesnim prerezom traku simbolično svojemu namenu predala župan Občine Cankova Danilo Kacijan in ravnateljica vrtca Jolanda Maruško. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija