https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Potrdili 555 novih okužb, v Pomurju 23 okužb

11.11.2022  

V četrtek je bilo potrjenih 555 novih okužb. V Pomurju so potrdili 23 novih okužb v 10 občinah.


Včeraj so opravili 619 PCR testov in 3.596 hitrih antigenskih testov, potrdili so 555 okužb. V državi je trenutno 9.407 aktivno okuženih z novim koronavirusom.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 654. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 447.

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 1.266.847 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.223.403.

   Vir: NIJZ

Hospitaliziranih je 137 oseb, od tega 19 na intenzivni negi. Na navadnih oddelkih je hospitaliziranih 38 oseb zaradi covida in 80 s covidom. Na intenzivnem oddelku je zaradi covida 15 oseb, oseb s covidom pa 4. Zaradi covida je umrla 1 oseba. Skupno število umrlih znaša 6.909.

V četrtek, 10. novembra, v Pomurju potrdili 23 novih okužb

Včeraj so okužbe potrdili v 10 pomurskih občinah. 4 v Beltincih in Murski Soboti, 3 v Gornji Radgoni, Križevcih in Puconcih, 2 v Tišini, ena okužba v Apačah, Moravskih Toplicah, Razkrižju in Turnišču.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2022 ob 11:05 gost

      A ni vlada hospoda Holoba obljubila, da ne bo vec javno v medijih objavljala izmisljeno stevilo okuzb in strasila glupi narod?

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2022 ob 23:50 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2022 ob 13:11 Janči gost

      Samo v Sloveniji je možno, da si revni in povprečno situirani ljudje za predsednico želijo osebo, ki taji premoženje, ki se izogiba plačevanju davkov v lastni državi, ki se vozi z avtom, registriranim v tujini, da plača manj dajatev... Žal se moram strinjati z mnenjem, da hud primanjkljaj v žepu običajno pomeni tudi manko v glavi.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2022 ob 13:43 gost

      Gede javnega poziva Zavezništva za demokratično in pravično Slovenijo zdravnikom družinske medicine k večjemu opredeljevanju prebivalcev Slovenije ocenjujemo, da je nedopustno, da se stiske bolnikov, ki so posledica več desetletnega neukrepanja države, dodatno poglablja z netenjem konflikta med zdravniki in bolniki, predvsem pa da se nezadovoljstvo bolnikov in zdravnikov uporablja za javno polemiziranje. Jasno je, kot smo že večkrat poudarili, da smo zdravniki in bolniki žrtve istega nedelujočega zdravstvenega sistema. Kar se je pred desetletji zgodilo na področju zobozdravstvenega varstva, se žal sedaj dogaja na področju družinske medicine oziroma vseh ravni osnovnega zdravstvenega varstva, vse bolj pospešeno pa tudi na ostalih področjih javnega zdravstvenega sistema. Namesto zdravljenja vzrokov za razpad javnega zdravstvenega sistema se politika zateka k zdravljenju simptomov z bolj ali manj ponesrečenimi interventnimi ukrepi, državljankam in državljanom pa na plečih premajhnega števila že tako preobremenjenih in prepogosto izgorelih zdravnic in zdravnikov ter ostalega medicinskega osebja še kar naprej obljublja vsemogočno in dostopno javno zdravstvo.Nedavno smo slovenske zdravnice in zdravniki, zobozdravnice in zobozdravniki, jasno sporočili, da NAM JE DOVOLJ : nezadržnega razpadanja javnega zdravstva, usodnega slabšanja dostopnosti do zdravstvenih storitev, životarjenja v propadlem mehanizmu določanja plač v javnem sektorju, neupoštevanja standardov in normativov, oddaljevanja od evropskega delovnega časa, bega zdravnikov in zobozdravnikov iz javnih zdravstvenih zavodov, obtožb, da smo krivi za nedelovanje zdravstvenega sistema, ki smo ga preko meja svojih moči zadnja leta držali pokonci . Klic na pomoč, ki je zaenkrat in ponovno, naletel na gluha ušesa

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2022 ob 13:45 gost

      Glede javnega poziva Zavezništva za demokratično in pravično Slovenijo zdravnikom družinske medicine k večjemu opredeljevanju prebivalcev Slovenije ocenjujemo, da je nedopustno, da se stiske bolnikov, ki so posledica več desetletnega neukrepanja države, dodatno poglablja z netenjem konflikta med zdravniki in bolniki, predvsem pa da se nezadovoljstvo bolnikov in zdravnikov uporablja za javno polemiziranje. Jasno je, kot smo že večkrat poudarili, da smo zdravniki in bolniki žrtve istega nedelujočega zdravstvenega sistema. Kar se je pred desetletji zgodilo na področju zobozdravstvenega varstva, se žal sedaj dogaja na področju družinske medicine oziroma vseh ravni osnovnega zdravstvenega varstva, vse bolj pospešeno pa tudi na ostalih področjih javnega zdravstvenega sistema. Namesto zdravljenja vzrokov za razpad javnega zdravstvenega sistema se politika zateka k zdravljenju simptomov z bolj ali manj ponesrečenimi interventnimi ukrepi, državljankam in državljanom pa na plečih premajhnega števila že tako preobremenjenih in prepogosto izgorelih zdravnic in zdravnikov ter ostalega medicinskega osebja še kar naprej obljublja vsemogočno in dostopno javno zdravstvo.Nedavno smo slovenske zdravnice in zdravniki, zobozdravnice in zobozdravniki, jasno sporočili, da NAM JE DOVOLJ : nezadržnega razpadanja javnega zdravstva, usodnega slabšanja dostopnosti do zdravstvenih storitev, životarjenja v propadlem mehanizmu določanja plač v javnem sektorju, neupoštevanja standardov in normativov, oddaljevanja od evropskega delovnega časa, bega zdravnikov in zobozdravnikov iz javnih zdravstvenih zavodov, obtožb, da smo krivi za nedelovanje zdravstvenega sistema, ki smo ga preko meja svojih moči zadnja leta držali pokonci . Klic na pomoč, ki je zaenkrat in ponovno, naletel na gluha ušesa

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.11.2022 ob 15:59 Karel K. gost

      Tusi današnja propaganda za vino na Martina dan ni v prid slovenskemu zdravstvu. Zato tudi tam ne dajo napisati komentarje. Slovenija je na vrhu konsumacije vina in posledično temu na vrhu prometnih nesreč zaradi alkohola v krvi voznikov. To pa siromaši zdravstveno blagajno. Ni v Evropi države, da bi tako propagirala tega Martina in vino ter prikazovala, kako so ljudje napiti na teh srečanjih, ko spijejo nedovoljeno količino vina in potemsedejo za volan. Alkohol pa povzroča tudi druge bolezni. Torej slovenska politika vzpodbuja pitje alkohola državljanov, samo da ne vidijo kakšne barabije povzročajo s svojim delom, državi in narodu na domačem in mednarodnem parketu. V Avstriji so Pipanovi namesto slovenske zastave postavili zastavo LGTB, ko je ta obskala avstrijsko minixstrico za pravosodje Zadičevo. Seveda je znano, da je Pipanova bila v ekipi, ki je branila Kardžiča kateri je ubijal muslimane v bosni in Zadičeva izhaja iz te sredine..

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2022 ob 18:51 RenitaPerkins gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.