https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru mošt spremenili v vino

Ljutomer, 11.11.2022 ob 18:00  

Danes se je v Ljutomeru začelo dogajanje v sklopu martinovanja. Že dopoldne se je na Glavnem trgu odprla Martinova tržnica, popoldne je sledilo tekmovanje v kuhanju kisle žüpe in pa slavnostni krst mošta. Zvečer sledi zabavni del s skupino Gadi.


Po dveh letih se v Ljutomeru ponovno odvijalo tradicionalno martinovanje. Že dopoldne so se na Glavnem trgu Martinovi tržnici predstavili lokalni ponudniki hrane in pijače. Popoldne se je trgu pričelo tekmovanje v kuhanju kisle žüpe, na katerem je sodelovalo 12 ekip.

Sledil je krst mošta. Kulturni del so odprli otroci vrtca Ljutomer, ki so pripravili kratek skeč in zapeli nekaj pesmic. Nato je sledil nastop Kvarteta Jeruzalem in nastop Društva Prleških babic, ki so dodobra nasmejali zbrano množico. Program sta popestrila tudi mlada harmonikaša Julija in Tadej Ozmec.

»Papež« je nato slovesno krstil mošt in sledila prva zdravica z novim vinom. Zbrane je nagovorila tudi županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Manjkala pa ni niti vinska kraljica Ljutomera Martina XX.

Zvečer bo pod prireditvenim šotorom potekala še velika zabava s Skupino Gadi. Jutri sledi še pospravljanje klopotca ter vrhunec dvodnevnega dogajanja – nastop Grupe Vigor.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija