https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Državni prvaki upravičili vlogo favorita

13.11.2022  

Panvita Pomgrad, ki je zgolj z enim porazom nad pričakovanji pričela državno prvenstvo, je bila proti najboljši slovenski ekipi brez možnosti vsaj za niz. Ljubljančani so v Prekmurju slavili z najvišjo prednostjo 3:0 (17, 19, 17).


Panvita Pomgrad – ACH Volley 0:3 (-17, -19, -17)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 9, Avšič, Drvarič, Suhadolnik, Rojnik 11, Kovačič, Legen, Bedrač 5, Fužir 2, Jurić 6, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs

ACH Volley: Mejal, Šket 8, Mašulović 11, Todorović 2, Bošnjak, Koncilja, Šestan, Gjorgiev 17, Videčnik 6, Kök 11, Šen, Kovačič (libero). Trener: Radovan Gačić

Blizu 200 gledalcev, ki se je zbralo na tribunah, je v domači ekipi na pričetku tekme pozdravilo novega igralca, Hrvata Petra Juriča, ki je na mestu korektorja zamenjal Marka Milovanovića, s katerim se je klub že pred tekmo minulega kroga proti Triglavu sporazumno razšel. Uvod prvega niza je do desete točke potekal izenačeno. Gostje so bili odločni že na servisu, naredili pa nekaj nespametnih napak, meddrugim v kratkem času dvakrat napako dvojnega dotika. Po izidu 9:10 za goste je ljubljanski stroj prestavil v višjo predstavo, kjer je za odtenek od ostalih odstopal Gjorgiev, ob rezultatu 11:14 pa prvič na tekmi povedel za tri točke. V nadaljevanju so Ljubljančani prednost počasi in zanesljivo višali in si po asu Köka za rezultat 14:21 prvič priigral prednost sedmih točk. Ob koncu so Sobočane ob uspešnih napadih razbili še z nekaj odličnimi servisi in bloki ter prvi niz po napadu Šketa zasluženo dobili na 17. točki.

Z uspešnim napadom v uvodu drugega niza je Šket povedel goste v vodstvo tudi takoj na začetku drugega niza. Ko je ACH naredil dve napaki na servisu za rezultat 2:3, pa sta bili to do izida 2:6 tudi edini točki domačih. Po znižanju Rojnika na 5:8, se je ta uspešno pomaknil še na servis in domači so se približali zgolj na točko zaostanka, 7:8. Po napadu Gjorgieva za 8:10 in ljubljanskem bloku nad Šormazom za 8:11 se je zdelo, da bodo gostje v tem delu naredili ključno razliko, a so se domači s trojnim blokom priključili na 10:11. Znova je na sceno topil Gjorgiev za 10:13, Kök na servisu pa je dosegel točko za 10:14 in domači trener Fujs je nalet gostov poskušal zaustaviti s kratkim odmorom. Uspel je zgolj na kratko, ko so domači znižali na 11:14, v nadaljevanju pa so točko za točko znova nizali gostje, ki so vmes po točki najučinkovitejšega igralca Gjorgieva povedli s 13:20 in niz zanesljivo pripeljali do konca. V drugem nizu je pri domačih v napadu občasno uspešno prebijal le Rojnik, manjkale pa so točke Šormaza, ki je svojo prvo točko v drugem nizu dosegel šele za izid 15:21, nato pa do konca nanizal še dve. Zmago Ljubljančanom je tako kot v prvem nizu z uspešnim napadom prinesel Šket in gostje so v drugem nizu slavili z 19:25.

Tudi tretji niz so z odlično igro odprli gostje in povedli z 2:6, vodstva pa niso več spustili iz rok, kar je pomenilo, da Sobočani na tej tekmi niti enkrat niso povedli. ACH je v nadaljevanju vodil s 5:10, 7:16 in 12:20, domači pa so do lepih akcij, ki so na noge dvignile tudi gledalce, prišli le občasno, saj jim ACH z odlično igro ni dovolil svetlih trenutkov. Ljubljančani so na koncu po najlepši točki tekme in uspešnem zaključku Mašulovića zasluženo zmagali tudi tretji niz na 17 točki in z igro ter visoko zmago potrdili vlogo nespornega favorita.

»Čestitke ACH-ju za kvalitetno igro, ki so jo prikazali. Mi nismo dorasli takšnemu nasprotniku. Malo me moti, da bi si lahko s kančkom več borbe priborili še kakšno točko, kar pa se tiče kvaliteta pa je bilo vse vidno v igri in ne igrajo zaman tudi Ligo prvakov. Takšne tekme se morajo izkoristiti za ohranjanje ali dvig forme, saj je kaj več od tega s tako kvalitetno ekipo težko doseči. Upam, da smo formo ohranili in bomo dobro igro prenesli v naslednje tekme, z nam primernimi tekmeci,« je povedal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada.

»Zadovoljen sem, da smo uspeli tekmo tako gladko dobiti. Mislim, da smo bili boljši v vseh elementih igre, domači pa danes niso bili na svoji najvišji ravni in menim, da so sposobni igrati bolje. Kvaliteta njihove igre je bila danes seveda odvisna tudi od nas. Dobro smo servirali in igrali v bloku, tudi to pa je ob koncu prineslo tak rezultat,« pove Radovan Gačić, trener ACH Volleya.

* Foto: Panvita Pomgrad

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2022 ob 9:17 gost

      Svoboda ! Prihodnost se začne v tvojem kraju . Takšna kot se kaže od 24.4.2022 do zdaj zame ni in ne more biti !!!!!!!!!!!! Vidim ,slišim in ocenim z svojo glavo ,ne da se mi pri tem vsiljuje . Hvala lepa !!??

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2022 ob 0:22 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię. Od tego zacząłem-------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2022 ob 15:30 Gailnderson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.