https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Tradicionalni Leopoldov sejem obiskala tudi Alenka Bratušek

15.11.2022 ob 13:10  

Danes na Trgu svobode v Gornji Radgoni poteka tradicionalni krajevni Leopoldov sejem, ki za mesto sejmov in penine velja za najstarejši sejem. Začetki Leopoldovega sejma segajo že v leto 1700 in to na obeh bregovih reke Mure, tako v Gornji Radgoni kot tudi v avstrijski Radgoni oziroma Bad Radkersburgu. Obiskala ga je tudi Alenka Bratušek, državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo.


Leopoldov sejem v Gornji Radgoni je letos obiskala državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Alenka Bratušek. 

Tradicionalni sejem tudi letos obiskovalcem ponuja najrazličnejše izdelke. Gre torej za enega najstarejših tovrstnih sejmov na našem območju, na katerem se lahko praktično kupi skoraj vse. Predstavljajo se številne domače in umetnostne obrti. Obenem pa se na stojnicah predstavljajo domača in sosednja društva ter zavodi.

Med 7. in 15. uro so organizatorji za obiskovalce pripravili tudi kulinarično in vinsko ponudbo, ki ponuja številne kmečke dobrote in žlahtno kapljico prleških vinarjev.

Obiskovalci se lahko sprehodijo med unikatnimi izdelki iz lesa, stojnicami z mesnimi, medenimi in drugimi kulinaričnimi dobrotami ali sladkarijami. Številni ponujajo oblačila, od zimskih pokrival do nogavic in čevljev. Ne manka niti nakit in zavese ter kitajski izdelki. Nekatere kmetije na stojnicah ponujajo svojo domačo zelenjavo.

Ogreti se je mogoče s kuhanim vinom in okrepčati z domačimi klobasami ter čevapčiči. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija